Combi Thaise yoga & buik- en bekkenmassage (olie)

Het stretchen, openen en versoepelen van je bekkengebied met de Thaise yoga bekkenmassage, gecombineerd met het diep contact maken, verzachten en zakken in je buikgebied door een liefdevolle en uitnodigende olie-massage. Een heerlijke combi!

En wil je er helemaal een liefdevol feestje voor jezelf van maken, dan kunnen we starten met het drinken van een kopje ceremoniële cacao, een ultieme hartopener.

De Thaise yoga bekkenmassage is een dynamische massagevorm waarbij (yoga)strekkingen, diepe massage, acupressuur en mindfulness worden gecombineerd. Je houdt je kleren aan, dus kom lekker in een legging of joggingbroek, iets waar je vrij en makkelijk in kunt bewegen. We starten met een korte intake waarin we samen bespreken en invoelen wat er op dat moment speelt; wat het verlangen en de intentie voor de massage is (eventueel gevolgd door het drinken van de ceremoniële cacao). Dan volgt de Thaise yoga bekkenmassage op de mat, die ca. 60 minuten duurt. Na het openen van je bekkengebied met deze massage, volgt het dieper indalen en liefdevol contact maken met je buikgebied, door middel van een buikmassage met een biologische olie (aangevuld met etherische oliën die ondersteunend werken in je buik- en bekkengebied). Nadat je de buikmassage hebt ontvangen blijf je nog even heerlijk liggen en krijg je daarbij een warm zoutbuideltje op je buik, dat meteen al heel veel van de losgekomen emoties opneemt. Tenslotte drinken we nog een kopje thee en kun je nog wat delen over je ervaring (of juist in stilte zijn…).

Deze massage duurt 120 minuten, inclusief korte intake en afsluiting, en kost 100 euro. Deze massage verrijken met ceremoniële cacao? Dan komt er een half uur en 40 euro bij.  

Bekkenmassages – algemeen

De basis van onze levensenergie en van onze vrouwkracht ligt in ons bekken; dit is de plek van waaruit wij onszelf mogen dragen en ons gedragen mogen weten door onze voorouders, zusters en Moeder Aarde. Van hieruit en in verbinding met ons hart, kunnen we ons verhouden met anderen (ontvangen en begrenzen) en in onze eigen kracht en wijsheid in de wereld kunnen staan. Het is de plek van waaruit de levensenergie door ons hele lichaam stroomt, zacht, subtiel en tintelend, of juist heel krachtig. De plek van waaruit wij onszelf kunnen voeden en laten voeden door de Aarde.

Tegelijkertijd is dit ook de plek waar pijn, verdriet, onverwerkte emoties en trauma liggen opgeslagen. Er zit spanning op deze plek, verkramping die de levensenergie en onze vrouwkracht blokkeert. Doordat we die spanning, pijn, verdriet, trauma liever niet voelen, kunnen we ook niet bij onze kracht in ons bekkengebied aanwezig zijn. Trekken we ons terug uit de plek. Er is geen bypass, als je je levenskracht helemaal wilt toelaten, heb je ook de pijn te voelen, te blijven ademen, niet vast te zetten.

Daarom geef ik bekkenmassages, om vrouwen weer te her-inneren aan hun kracht en hen daarmee in verbinding te brengen. In een veilige warme bedding.

Op emotioneel niveau helpen bekkenmassages emoties en trauma’s die in het bekken liggen opgeslagen los te laten. Op spiritueel niveau worden je eerste chakra ( verbonden met je gronding, basis, bestaansrecht en fysieke lichaam), tweede chakra (verbonden met je levensenergie, seksualiteit, sensualiteit, emotionele lichaam en creativiteit) en derde chakra (verbonden met je ik-kracht, je wilskracht en jezelf in de wereld zetten) verder geopend en verbonden. Op mentaal niveau brengen deze massages diepe ontspanning, omdat je wordt uitgenodigd af te dalen in je lichaam (uit je hoofd dus), tot overgave en ontvangen. Fysiek helpen bekkenmassages voor vermindering van lage rug-, heup-, buik- en bekkenklachten.