Bewust Zijn,  Rituelen

Halloween…wat heb jij uitgespookt en losgelaten?

Natuurlijk gaat deze vraag helemaal niet over Halloween, maar ik ben wel oprecht benieuwd hoe voor jou de afgelopen maanden zijn geweest! Naar wat jij zoal hebt uitgespookt ;-). En losgelaten! Leuk als je daar wat over deelt met me!

Ik zag namelijk dat ik in juni mijn laatste nieuwsbrief heb verstuurd. Jeetje dat is al weer vier maanden geleden, wat vliegt de tijd! In die tijd heb ik geregeld gedacht: hier zou ik over moeten schrijven! Maar het voelde steeds niet als het moment… Ik voelde er een energie van ‘moeten’ op zitten: “Dit is een goed onderwerp, hier móet je over schrijven, je hebt al zo lang niets van je laten horen!”

Dan was ik van plan om ‘s avonds te gaan zitten en voelde ik vervolgens… weerstand! Weerstand omdat ik het eerst zelf nog meer wilde doorleven, wilde voelen en laten indalen, in plaats van er meteen mee naar buiten te gaan. En ook weerstand omdat ik al zoveel achter een beeldscherm zit voor mijn baan en dan niet ‘s avonds of op mijn vrije dag wéér achter dat beeldscherm wilde zitten.

Hoe vaak doe jij iets omdat je dat van jezelf moet, terwijl je hele systeem (fysiek, emotioneel en mentaal) in de weerstand schiet en je hart je eigenlijk iets heel anders influistert?

En nu, in één keer, voel ik wel een innerlijke beweging om ook via deze weg weer te delen en te verbinden. Wat fijn :-)!

Voor mij gingen de afgelopen maanden over het vinden van balans en het loslaten van overtuigingen. Daarvoor moest ik iedere keer wéér naar binnen keren, naar mijn buik en mijn hart, om te voelen. Om te voelen of mijn leven voor mij klopte, of de balans werk, gezin, vrienden en me-time klopte. En nee, dat klopte dus niet… Teveel werk, te weinig tijd voor mijn kinderen en al helemaal bijna geen tijd meer voor mijzelf, voor rust, voor zijn.

Nu het toch herfst is en de blaadjes van de bomen vallen…wat zou jij willen laten vallen? Wat mag jij loslaten omdat het niet (meer) bij je past?

Maar wat doe je dan…als je bijvoorbeeld zoals ik net ruim twee maanden een nieuwe baan hebt?
Luisteren naar dat gevoel in je buik, trouw zijn aan de stem van je hart en je uitspreken! Het gesprek aangaan! En als je je dan echt oprecht uitspreekt, je open blijft stellen voor je eigen verlangens én voor de ander, de verbinding blijft maken, kan het resultaat maar zo heel verrassend zijn…
Ik werk nu minder uren en iedere week een halve dag vanuit huis. Wat fijn! En ik kreeg ook nog eens terug dat het inspirerend is dat ik zo bewust omga met de balans tussen werk en privé ;-).

Ruimte voor zijn creëren, leven vanuit zachtheid, overgave en vertrouwen. Vrouwkracht! Het blijft mijn missie, waar ik ook ben…

Laat jij je ook verrassen door naar dat gevoel in je buik luisteren en de stem van je hart te volgen? 

En af en toe vind ik dat echt heel lastig hoor. Helemaal als ik veel in mijn hoofd heb gezeten door al dat plannen en organiseren. Maar ik heb wel zo mijn manieren om gedurende de dag die verbinding steeds weer te maken, heel klein en praktisch. Ik deel ze graag met je:

  • Ik let op mijn houding als ik zit: voeten plat op de grond, zitbotjes op de zitting voelen, rug recht en schouders ontspannen, zodat de energie lekker kan blijven stromen.
  • Als ik een collega wat wil vragen loop ik er heen als het even kan. Het is zo makkelijk om te bellen, een mail of een chatje te sturen, maar als ik er even heen loop heb ik én beweging gehad én ik heb even écht contact met een collega.
  • Ik zorg voor de planten, zo fijn om dat met aandacht te doen en het brengt me even in een andere staat van zijn: óók op kantoor verbinding met Moeder Aarde.
  • Ik adem zeker ieder uur een paar keer heel bewust naar mijn buik in en uit en voel dan even hoe het met mij gaat. Ook hardop zuchten en/of even uitrekken doe ik gewoon, soms met enige schroom 😉
  • Aan het begin van de dag vul ik mijn aura op met een kleur (een oefening die ik overigens samen met mijn kinderen doe, superleuk en mooi) en gedurende de dag check ik dat nog een paar keer. Fijn die eigen ruimte!
  • In de pauze ga ik naar buiten, weer of geen weer, tijd of geen tijd. Frisse lucht, voelen wat voor weer het is, me verbinden met de seizoenen en de elementen.
  • Ik fiets naar mijn werk en die fietstocht (in mijn geval ruim een half uur) doe ik zo mindful mogelijk. Niet denken over werk of boodschappen, maar mijn aandacht richten op mijn lichaam en adem en het openstellen van mijn zintuigen. De zon/wind/regen in mijn gezicht voelen, mijn been spieren voelen, mijn ademhaling volgen, de omgeving in mij opnemen. In het hier en nu zijn.

Welke tip ga jij de komende week eens uitproberen, om te ervaren of dat jou helpt om wat uit je hoofd te komen en te verbinden met je lichaam en te voelen in het hier en nu?