Bewust Zijn

In 3 stappen jezelf energetisch reinigen

Heb jij soms ook moeite om van iemand los te komen? Blijft een ex-partner, vriendin, werkgever, collega of familielid maar in je systeem zitten, op een manier die jij niet prettig vindt? Heb je het gevoel dat je nog bepaalde lijntjes met iemand hebt die je graag zou doorknippen? Dan kan jezelf energetisch reinigen prettig zijn, om op energetisch niveau los te laten. Dat zal ook zijn uitwerking hebben op de mentale en emotionele verbinding.

Er zijn vele vormen van energetische reiniging mogelijk. Dit keer wil ik je graag een combinatie van Palo Santo, Ho’oponopono en het vijfde chakra aanbieden.

India_Varanasi_Gangeskopie

Neem de tijd voor deze energetische reiniging, zoals je ook de tijd neemt voor een meditatie. Zorg dat je niet gestoord kunt worden, zet rustgevende muziek op, steek kaarsen aan, brand wat wierook…. Doe dat wat jij nodig hebt om te kunnen ontspannen. Vervolgens ga je comfortabel zitten, sluit je je ogen, adem je een paar keer diep in en uit en voel je hoe al je energie in jouw lichaam zakt.

1. Algemeen energetisch reinigen

Ik vind het zelf prettig om als eerste stap een algemene energetische reiniging te doen. Ik gebruik daarvoor graag Palo Santo. Met de rook van de Palo Santo kun je je energielichaam reinigen. Dit doe je door met de rokende Palo Santo langs je lichaam te gaan, van je kruin naar je voeten. Tijdens de handeling kun je een affirmatie toevoegen, bijvoorbeeld: “Moge ik gereinigd worden van alle energie die niet van mij is”. Je kunt vervolgens visualiseren hoe alle losgekomen energie vervliegt met de rook, of hoe die de aarde ingaat.

2. Ho’oponopono

De tweede stap is de beoefening van Ho’oponopono (een healingmethode uit Hawaii, gericht op vergeving): het uitspreken van de volgende vier regels:

  • Het spijt me
  • Vergeef
  • Dankjewel
  • Ik hou van jou

Je kunt deze vier regels zo vaak herhalen als je zelf wilt, stem daarbij af op je hart. Zelf heb ik de Ho’oponopono laatst gebruikt om verder los te komen van mijn ex-partner. Denkend aan onze relatie heb ik de Ho’oponopono eerst richting mezelf uitgesproken, omdat ik in die relatie zover van mezelf verwijderd was geraakt. Toen ik mijn hart lichter voelde worden door het loslaten, heb ik de Ho’oponopono richting mijn ex-partner uitgesproken.

Iedere keer dat je de vier regels uitspreekt, kun je ze, als je dat zo voelt, op een andere manier aanvullen. Laat je hart spreken! Laat los in liefde! Zowel richting jezelf als richting de ander.

Voor mij is de Ho’oponopono als een mantra, door deze steeds te herhalen raak ik in een meditatieve staat en voel ik me verbonden met de energie van Ho’oponopono, met de universele liefde.

3. Het doorknippen van energetische lijntjes

De derde stap in deze energetisch reiniging is het doorknippen van energetische lijntjes. Zorg er weer voor dat je comfortabel zit, sluit je ogen en adem een paar keer diep in en uit. Ga vervolgens met je aandacht naar je vijfde chakra, je keelchakra. Dit chakra heeft alles te maken met communicatie en het spreken van jouw waarheid. Visualiseer vanuit je keelchakra communicatielijntjes die jou nog verbinden met de ander. Dat kunnen lijntjes zijn over wat je hebt gezegd, wat je had willen zeggen of wat je nog graag zou willen zeggen. Maar ook gedachten, emoties en gevoelens kun je zo visualiseren. Vervolgens visualiseer je hoe je die lijntjes in liefde doorknipt. Persoonlijk vind ik het erg krachtig om daarbij zelfs een knipbeweging te maken. Terwijl je knipt kun je wat zeggen, iets wat voor jou goed voelt. Bijvoorbeeld “Dankjewel, ik laat je nu los”, “Ik knip de lijntjes die er tussen ons nog zijn nu door”, “Wij zijn nu los van elkaar”, etc.

Je hebt jezelf nu grondig energetisch gereinigd. Als je het fijn vindt kun je nog even blijven zitten om dat helemaal te voelen en van te genieten. Ik ervaar zelf altijd dat wanneer ik alle oude energie heb losgelaten, ik weer opensta om nieuwe, pure verbindingen aan te gaan.

Bovenstaande is een voorbeeld van hoe je jezelf kunt reinigen. Uiteraard zijn er nog veel meer mogelijkheden. Je intuïtie is daarbij altijd een goede raadgever. Een andere mogelijkheid is je te laten reinigen en opladen met behulp van Reiki en Bachbloesemremedies. Wil je daar meer over weten, neem dan contact met me op.