Over mij

Mijn naam is Marleen Magdalena Attema-Bosch, 44 jaar en ik woon in Zutphen met mijn man, Auke Attema. Samen met zijn zoon en mijn zoon en dochter vormen wij ons ‘samengestelde gezin’. Dat wij beiden een systemische achtergrond (familie-opstellingen) hebben heeft mij, onze relatie en ons gezin al heel veel gebracht. Mijn systemische bril staat vrijwel altijd op…ook tijdens lichaamswerk, ceremonies.

Met een ‘systemische bril kijken’ betekent voor mij waarnemen wat er op de onderlaag, de laag van de ziel, gebeurt. Voorbij het direct waarneembare gedrag en verhaal. Wat is daar op de diepere laag nodig, wat mag er gevoeld en gezien worden? Welke beweging wil er gemaakt worden en wat is daarbij dienend, ondersteunend en helpend? Zodat er ontspanning op de verkramping kan komen en er ruimte komt voor liefde, beweging, vrijheid en eigen-wijsheid. Ruimte voor Zijn!

Ruimte voor Zijn voor Marleen Magdalena

Ruimte voor Zijn…zo heet mijn praktijk natuurlijk niet voor niets. Dit is mijn diepste verlangen, helemaal mogen Zijn! Hier heb ik een heel groot weten over, door alles waar het leven mij toe uit heeft genodigd. Mijn moeder overleed toen ik 5 jaar was…en als je zo klein bent als je moeder overlijdt, dan vergaat daarmee je hele wereld, je hele universum. Want zij ís dan nog ‘alles’,….hoe kon ik er dan nog zijn, wat was mijn bestaansrecht…?

Altijd op zoek naar een moeder…

Terugkijkend, ben ik vervolgens eigenlijk altijd op zoek geweest naar een moeder, naar Moeder, naar Thuis, naar mijn bestaansrecht…


Verbinding met Hemel en Aarde…

Als ik het gevoel had dat mijn ruimte en bestaansrecht in de verdrukking kwamen, reageerde ik vaak vanuit wilskracht, doorzettingsvermogen en resultaatgerichtheid, altijd bereid om voor mijn bestaansrecht te vechten… En dat heeft me veel gebracht. Vanuit die energie heb ik veel kunnen doen. Ik heb veel gereisd: een jaar in Azië waar ik me heb ondergedompeld in veelal ‘energetische en geestelijke’ wijsheden als meditatie, reiki, yoga en mindfulness. Vervolgens heb ik vier jaar in Bolivia gewoond, waar ik in 2012 ben geïnitieerd tot Reikimaster. En waar het zaadje van het sjamanisme in mij is gepland, ik mij heb geopend voor Pachamama (Moeder Aarde) én voor de Spaanse taal, de taal van mijn hart. Hierdoor vond er veel meer belichaming plaats…


Dieptepunt

En Bolivia was ook de plek waar mijn wereld opnieuw verging… Dat ons huwelijk niet over rozen ging en de nodige uitdagingen met zich meebracht, was mij wel helder. Dat ik op een gegeven moment alleen nog maar aan het overleven zou zijn, constant in fight, flight of freeze modus zou zitten en geen andere uitweg meer zou zien dan te scheiden en terug te keren naar Nederland, met mijn zoontje en zwanger van mijn dochter, dat had ik niet verwacht. Mijn huwelijk, droom over een gelukkig gezin, vriendschappen, werk en Bolivia achterlatend…


Redding in een Vrouwencirkel

Het leven willen vormen vanuit wilskracht was een overlevingsmechanisme dat ik nodig heb gehad om me in mijn jeugd staande te kunnen houden, maar als volwassen vrouw werkte het tegen me en werd ik vol met mijn schaduwkant en die van mijn ex-man geconfronteerd. Ik ben zo diep gegaan…en toen…voordat ik terugging naar Nederland, kwam ik in Bolivia in mijn eerste vrouwencirkel terecht. Wat een verademing was dat. Letterlijk! Ik kon weer ademen…

Vrouwenwerk, lichaamswerk en sjamanistische ceremonies

Het contact met deze vrouwen was een keerpunt. Een keerpunt naar verstillen, naar binnen keren, uitreiken en me gedragen weten. Om dieper contact met mijn lichaam te maken, te ontspannen, weer te gaan voelen en langzaam maar zeker (weer) de wijsheid en kracht van mijn vrouw-zijn te ervaren. De vrouwelijke energie meer uitnodigen, toelaten, me aan haar overgeven. Dieper en dieper in mijn bekken te zakken en me te openen voor de emoties en pijn die daar lagen opgeslagen, van mijzelf, van vele generaties vrouwen vóór mij en van het collectief. En daarachter en doorheen te verbinden met alle wijsheid en innerlijk weten dat óók in het bekkengebied en de baarmoeder ligt opgeslagen.

Terug in Nederland, ging mijn innerlijke reis verder, op het voor mij zo kloppende pad van systemisch werk, lichaamswerk en sjamanisme.

  • Systemisch werk heeft me teruggebracht naar mijn moeder, mijn vrouwenlijn, mijn onschuld, mijn bestaansrecht, mijn kracht en mijn essentie.
  • Lichaamswerk en massages hebben me teruggebracht naar mijn vrouwenlichaam, mijn baarmoeder, yoni, borsten en de vrouwelijke essentie van voelen, verstillen en naar binnen keren.
  • Het sjamanisme met haar prachtige ceremonies heeft me teruggebracht bij Moeder Aarde, de diepe verbinding met Pachamama, Gaia, de natuur en de elementen.

Zusterschap & Divine Feminine

En alle drie brengen ze mij terug naar mijn zusters, naar zusterschap. Zo kon ik mijn Ruimte voor Zijn innemen en ontvangen en mijn eigen-wijsheid gaan leven. Een proces wat overigens nog steeds gaande is, als een spiraal die steeds dieper naar de essentie afdaalt.

I know loss and the way back to Mother, by honouring the Divine Feminine.”

Dit alles, zowel mijn reizen in de uiterlijke wereld als in mijn innerlijke wereld, relaties en ontmoetingen, opleidingen, trainingen en coaching, heeft er toe geleid dat ik nu vrouwen begeleid met:

Om zich te verbinden met hun authentieke vrouw-zijn, met de divine feminine. Zodat je je eigen-wijsheid steeds meer gaat leven. Dat wat je in essentie bent, écht te gaan belichamen en de beweging van de ziel te volgen. Om in je bekken te zakken en je lichaam helemaal te gaan bewonen.

Gezichten worden dan zachter, ogen gaan helder stralen, lichamen worden soepeler en gaan sensueler bewegen en zij stralen levenslust en een stevige zachte kracht uit.

De leerschool van Marleen Magdalena

Mijn allergrootste leerschool is het leven zelf, dat is mij helemaal helder, daar kan geen opleiding of cursus tegen op en daar ben ik ongelooflijk dankbaar voor! Daarnaast hebben diverse opleidingen, cursussen, trainingen, retreats en workshops er voor gezorgd dat ik mijn levenservaringen dieper ben gaan integreren én zorgt mijn levenservaring er sámen met de in formele scholing opgedane kennis en ervaring er voor dat ik een stevige bedding, grote gevoeligheid, heldere afgestemdheid en liefdevolle zachtheid heb ontwikkeld in dat wat ik de wereld in breng.

Je bent zó welkom…

voor Ruimte voor Zijn, bij Marleen Magdalena!

Nicole: “Ruimte voor Zijn. Die zin/woorden resoneerden en voelden goed. Mijn eerste indruk van de website was: dit voelt goed. Het eerste contact met Marleen bevestigde dat: het voelde heel goed. Marleens kracht vind ik geweldig, het maakt dat ik kan Zijn en het laten zijn. Het is fantastisch hoezeer zij deze kracht gebruikt in zachtheid en liefde. Zonder veroordeling en met een prachtige sensitiviteit. Ik voel me gezien, gehoord en “gevoeld”. De nu laatste behandeling (bekken-massage) was het alsof “Ruimte voor Zijn” niet alleen door mij begrepen werd, maar ik het echt kon voelen. Daarna was de tijd juist voor een opstelling. Krachtig, respectvol, sensitief, verbonden, exact,  zorgvuldig en zeer liefdevol. Dit zijn de woorden die in mij opkomen over deze familieopstelling. Dank jullie wel Auke en Marleen…voor de opstelling, jullie prachtige samenwerking, bekwaamheid en hulp. Het is gezien, benoemd èn geheeld. Alle liefs van Nicole”

Renée Hartemink, Warnsveld: “Waaaauw… dit is thuiskomen bij je ware natuur. Alle rituelen zijn zo prachtig om te ervaren en het liet mij diep herinneren. Ik voelde de zachte liefde door mij heen stromen en eenmaal thuis voelde ik mij zo dankbaar voor mijn leven en voor wat er allemaal in mijn leven is. Wat een cadeau. Dankjewel Marleen voor jouw Zijn, eigenlijk heb ik er geen woorden voor”

Manon Abrahams, Enschede: “Een prachtige, volledige op mij afgestemde individuele ceremonie ontvangen van Marleen. Een echt cadeau om ruim 4 uur de tijd te hebben om de diepte met jezelf in te duiken in de zachte, liefdevolle, pure, holding space van Marleen. Het was heerlijk om mijn hart te openen met moeder cacao, te delen, een wombhealingmassage te ontvangen. Mijn tranen te laten stromen, samen te zingen en te zijn. Marleen, dank voor je zachte, liefdevolle zijn, dank voor je oprechte aandacht en volledig aanwezigheid. Het was voor mij de perfecte inwijding voor de nieuwe periode die ik in ga! Dank, dank, dank prachtige vrouw!”

Hannah – Ik heb 3 prachtige Womb-massages ontvangen. Afgestemd, zacht, helend en koesterend. Ik voelde me heel veilig en gedragen door de energie van Marleen. Mede door een ritueel met doeken waar een inbakering mee plaatsvindt, zorgde dit dat ik me iedere sessie meer kon overgeven. Marleen ervaar ik als een zachte, warme vrouw met aandacht en passie voor haar mooie werk. Welkom in een warme omgeving was het voor mij een uitnodiging om me te ontspannen. Ik heb effect ervaren na de massages, alsof mijn hele bekkengebied werd opgeschoond, wat zelfs zichtbaar werd in een vorm van eczeem wat ook weer wegtrok, en ook mijn maantijd was anders. Een hele fijne manier om meer connectie te maken met mijn bekkengebied en mijn meer zachte zelf.  Ik heb weer een mooie richtingaanwijzer gevonden om mijn koers als vrouw te volgen. Dankjewel lieve Marleen.”

Sita ter Horst Wat een mooie, krachtige en diep vrouwelijke space creëert Marleen voor haar ceremonies en healings. Ik heb een bijzondere ervaring gehad tijdens een (individuele) Rite of the Womb ceremonie en womb healing. Ze werkt heel intuïtief in het geven van een womb-massage, en ik voelde haar aanwezigheid volledig bij mij zodat ik echt kon zakken. Ik kon voelen dat ze veel ervaring heeft met het begeleiden van deze rituelen – dat ze het echt belichaamt. Dit maakte dat ik me compleet veilig voelde in de ruimte.”

Steffi de Leeuw “Ik ben onwijs dankbaar voor jou, for holding the space! Jouw sterk aanvoelende aanwezigheid hielp mij enorm om me te verbinden met mezelf en ons in het midden. Ook jouw respect, begrip en luchtigheid rondom ieder gevoelswereld was erg voelbaar, wat bepaalde spanningen op een geheel natuurlijke manier doorbrak. Lieve Marleen, je hebt wat losgemaakt waardoor ons mam en ik op een dieper niveau zijn gaan verbinden. Dit is de manier hoe ik het leven wil ervaren en meer ben gaan ervaren. Thank you from my womb to yours. From my heart to yours..”

Anoniem – Marleen praatte met haar handen met mijn lichaam; met iedere cel/ vezel. Een gave die niet veel mensen hebben in mijn beleving. Werkelijk afstemmen en voelen in contact op een heel verfijnd level, vanuit liefde. Het maakte het voor mij makkelijk om ook in contact te blijven en tot een dieper gevoel van bewustzijn en ontspanning te komen in m’n lijf, in m’n energieveld. En ik voelde me gezien en gerespecteerd op een heel diep nivo.”

Kathelijne van Beek, Deventer “Twee weken geleden ontving ik de Rite van de Baarmoeder van Marleen Magdalena. Dit was echt een magische reis om samen met 3 vriendinnen te maken in mijn eigen praktijk, waar ik ook bevallen ben van onze zoon. Het overdragen van de Rite deed Marleen aan de IJssel en het waaide en regende, maar het deed ons niets, het voelde kloppend, alles was pijn deed mocht wegwaaien met de wind en wegvloeien met de regen en de IJssel. Het was ook een intense middag met pijn en verdriet wat omhoog kwam en nu voel ik me hierin meer geland en rustig. De komende 13 manen ga ik me nog meer met de creatiekracht van mijn baarmoeder verbinden en wie weet ga ik hem dan zelf weer doorgeven. Ik kan dit alle vrouwen van harte aanbevelen. Marleen betovert je met haar muziek, stem en wijsheid.”

Liedy de Vos, Zutphen“ Wat was het onwijs fijn jouw massage!! Een heel bijzondere ervaring vond ik het… Al met de kleine bewegingen die je gebruikte voelde ik dat mijn lijf weer begon te stromen…. het tintelde overal… Ik voelde dat ik met elke beweging ook steeds meer in de overgave en het vertrouwen kon komen… Ook jouw rust en zachtheid hielpen hier bij! Ik heb mij lange tijd niet zo ontspannen gevoeld en kon ook de moeheid hier helemaal toe laten… De dagen erna voelde ik echt verandering in mijn bekken gebied maar ook in mijn hele lijf.. ervoor voelde het alsof mijn adem stokte in mijn middenrif… Ik kon weer beter doorademen… Ik zou graag vaker een bekkenmassage ontvangen…. om ook beter voor mijn lijf te blijven zorgen…en stromend te houden.”

00C2B2

Esther Segers, Hillegom: “Ik heb bij Marleen de Rite van de baarmoeder ontvangen. Het was een hele fijne, diepe ervaring waarbij Marleen de tijd nam en de ruimte gaf voor alles wat er op dat moment ontstond. Ik heb me nog nooit zo mooi en sterk vrouw gevoeld. Marleen gaf ruimte voor heling, voor verbinding en voor creatie. De rituelen, symbolen, visualisaties en de rite zelf waren heel mooi in balans en Marleen leidde de hele dag met aandacht en oog voor detail.”

Gillian Engel, Utrecht: “Ik ervaar Marleen als een liefdevolle, zachte en krachtige vrouw. Wat mij met name raakt is haar puurheid en haar enorme toewijding en gulheid. Marleen is vrouwkracht. Ik kan alle vrouwen aanraden een cursus bij Marleen te volgen als je graag meer in aanraking komt met je eigen vrouwkracht.”