Over mij

Ik ben Marleen Bosch, 40 jaar en woon in Zutphen met mijn Lief, zijn zoon, mijn zoon en mijn dochter. Mijn praktijk heet natuurlijk niet voor niets Ruimte voor Zijn…dit is ook mijn eigen grootste verlangen en dat ervaar ik op een steeds diepere laag! Ik ken het zelf heel goed om vanuit mijn hoofd, wilskracht, doorzettingsvermogen en resultaatgerichtheid te leven. Ruimte voor Doen…zou je het kunnen noemen. Vooral leven vanuit mannelijke energie. Wat op zich een mooie energie is en veel in beweging kan zetten. Maar die je ook helemaal uit kan putten als die doorslaat en je niet ook in verbinding bent met je innerlijke basis. Je zachtheid, overgave, ontvankelijkheid, sensualiteit en creatiekracht. Met je authentieke vrouwkracht.

Op zoek naar Verlichting

Toen ik de eerste keer voelde dat ik niet gelukkig was met mijn leven, heb ik allemaal veranderingen aangebracht. Ik zette een punt achter mijn relatie, nam ontslag, verhuisde tijdelijk naar een andere stad en heb vervolgens een jaar door Azië gereisd. Daar dompelde ik mij onder in het boeddhisme, yoga, meditatie en reiki. Terug in Nederland volgde ik cursussen en opleidingen psychologie, intuïtieve ontwikkeling, mindfulness, systemisch werk en lichaamswerk. Ik was dus eigenlijk nog steeds veel aan het doen… Behalve dat was ik ook vooral gericht op me goed voelen en alles wat niet prettig voelde omzeilde, ontkende of onderdrukte ik met behulp van de spirituele gedachte “ik bén mijn emoties niet”.

Schaduwkant

Toen ik begin 30 was en voor de liefde naar Bolivia emigreerde, kwam ik alles wat ik zó had ontkend en niet wilde zien keihard tegen… Nooit eerder heb ik me zó eenzaam gevoeld en was ik zó met mijn eigen schaduwkant geconfronteerd. Je zult mij dan ook niet snel horen zeggen “Dat zou ík nooit doen..!”.

In de laatste maanden van mijn vier jaar in Bolivia kwam ik in een vrouwencirkel. Wat een verademing was dat! Het contact met deze vrouwen heeft me geholpen om stil te staan, om te gaan voelen, om steun te kunnen ontvangen, uit te reiken, dieper contact met mijn lichaam te maken en de wijsheid en kracht van mijn vrouw-zijn te ervaren. Om niet alleen verbinding te maken met ‘universele liefde’, maar ook juíst met mijn hart en buik en alle emoties, pijn en diepe wijsheid die daar liggen opgeslagen. Ruimte voor Zijn! Want nee, ik ben inderdaad mijn emoties niet, maar zij willen mij wel iets vertellen, mij ergens bewust van maken. Dus luister ik daar naar en sta ik mijzelf toe om ze te voelen. Om mijn lichaam te voelen.

Vrouwkracht

Terug in Nederland ben ik nog veel meer de diepte van mijn lichaam en vrouwenwijsheid ingedoken, dit in combinatie met mindfulness en systemisch werk! Om steeds meer bij mijn eigen weten te komen, mijn helderheid en authenticiteit. Mijn vrouwkracht die soms zacht is en soms juist heel scherp, maar altijd stevig. Een stevige basis, voor mijzelf en voor anderen. Iedere keer weer een diepere laag.  

Dit alles, zowel mijn (innerlijke) reizen, relaties en ontmoetingen, als opleidingen, cursussen en inwijdingen, heeft er toe geleid dat ik nu vrouwen begeleid om zich te verbinden met hun authentieke vrouwkracht… Gezichten worden dan zachter, ogen gaan helder stralen, lichamen worden soepeler en sensueler bewegen en zij stralen meer levenslust en kracht uit.

Nicolette Scholtens: “Ik heb Marleen gevraagd om op afstand een tafelopstelling te doen om te kijken naar een vraag die ik had. De vraag is waarom Marleen? Is het handig om dit aan een vriendin te vragen? Het antwoord in dit geval is ja. Omdat het wat te vertellen had over een dynamiek waar zij iets in representeerde. En dan is het mooi om te ervaren hoe ze op een professionele en sensitieve manier hiermee omgaat. Precies hetgeen ik ook in haar waardeer, ze kan goed naar een ander kijken en ze neemt zichzelf hierin ook mee. Ze staat niet boven je, maar naast je. Dus van harte aanbevolen!”

Jolanda Koen: “Ik heb bij Marleen drie sessies gedaan waarvan de eerste een systemische was en de andere twee lichaamsgericht. Vooral de combinatie hiervan heb ik als heel sterk ervaren, de systemische sessie brengt op bijzondere en mooie manieren veel inzichten in het vraagstuk waar ik in mezelf steeds tegen aan liep. Door de verschillende werkwijzen kon ik het zowel zien als voelen, dat was heel bijzonder. Marleen geeft veel ruimte, kijkt mee met gevoel en weet de juiste vragen te stellen om bij de kern te komen. Ik heb een duidelijker beeld gekregen van de situatie en hierdoor bepaalde zaken kunnen afronden voor mezelf. Marleen haar manier van werken is heel liefdevol en respectvol en met heel veel rust en aandacht. Bij de lichaamsgerichte sessie kon ik echt voelen dat het haar kracht en gave is om je te helpen je aandacht in en bij jezelf te brengen, ik was echt aanwezig in mijn lichaam. Dit heeft mij doen beseffen en laten voelen hoe fijn dat is en ook dat ik daar niet altijd ben. De coachingsessies bij Marleen hebben mij bewustzijn en helderheid gebracht. Dit zorgde voor beweging, dat het los komt en dat geeft ruimte waardoor ik weer verder kon.”

Esther Segers, Hillegom: “Ik heb bij Marleen de Rite van de baarmoeder ontvangen. Het was een hele fijne, diepe ervaring waarbij Marleen de tijd nam en de ruimte gaf voor alles wat er op dat moment ontstond. Ik heb me nog nooit zo mooi en sterk vrouw gevoeld. Marleen gaf ruimte voor heling, voor verbinding en voor creatie. De rituelen, symbolen, visualisaties en de rite zelf waren heel mooi in balans en Marleen leidde de hele dag met aandacht en oog voor detail.”

Ellen Brian, Rosmalen: “Wat een fijne en bijzondere sessies geeft Marleen! Ik heb er twee mogen ontvangen en kreeg, naast de heerlijke energie, ook veel waardevolle en herkenbare informatie van haar. Daarnaast een praktische oefening om het verder te verankeren en te versterken. Marleen heeft een mooie gave en is daarnaast een hele lieve en warme vrouw.”

Gillian Engel, Utrecht: “Ik ervaar Marleen als een liefdevolle, zachte en krachtige vrouw. Wat mij met name raakt is haar puurheid en haar enorme toewijding en gulheid. Marleen is vrouwkracht. Ik kan alle vrouwen aanraden een cursus bij Marleen te volgen als je graag meer in aanraking komt met je eigen vrouwkracht.”

Margaretha Schokker“Marleen is een rustige, krachtige vrouw, met helende handen, die je een hele bijzondere ervaring mee kan geven. Na haar healing merkte ik dat het veel meer ging stromen, alles kwam los. Zowel in mijn lijf, als in mijn leven. Binnenkort hebben we een volgende afspraak en ik kijk er naar uit! Zij is een enorme aanrader!”

Meld je aan en ontvang inspiratie en oefeningen voor het leven van jouw authentieke vrouwkracht!