Thaise Yoga Bekkenmassage

De Thaise yogamassage helpt om het bekkengebied weer te openen. Om meer bewustzijn, aanwezigheid en flexibiliteit naar het bekkengebied te brengen en spanning daar los te maken. Dieper te zakken in je lichaam en je weer verbonden te weten met je eigen basis, de bron van je vrouwkracht en je sensualiteit. Het openen en stretchen gebeurt doordat ik je in een bepaalde houding breng en jij door mijn beweging wordt bewogen. Deze massagevorm laat je dus ook ervaren hoe het is je bewogen en gedragen te weten door een andere vrouw. Om je gesteund te voelen in vrouwelijke bedding. Een helende ervaring in zusterschap.

Deze massage duurt 90 minuten, inclusief korte intake en afsluiting, en kost 85 euro.

Dit is een dynamische massagevorm waarbij (yoga)strekkingen, diepe massage, acupressuur en mindfulness worden gecombineerd. Je houdt je kleren aan, dus kom lekker in een legging of joggingbroek, iets waar je vrij en makkelijk in kunt bewegen. We starten met een korte intake waarin we samen bespreken en invoelen wat er op dat moment speelt; wat het verlangen en de intentie voor de massage is. Dan volgt de massage die ca. 60 minuten duurt en tenslotte sluiten we af met een kopje thee en kan er nog wat gedeeld worden en woorden gegeven worden aan de ervaring.

Bekkenmassages – algemeen

De basis van onze levensenergie en van onze vrouwkracht ligt in ons bekken; dit is de plek van waaruit wij onszelf mogen dragen en ons gedragen mogen weten door onze voorouders, zusters en Moeder Aarde. Van hieruit en in verbinding met ons hart, kunnen we ons verhouden met anderen (ontvangen en begrenzen) en in onze eigen kracht en wijsheid in de wereld kunnen staan. Het is de plek van waaruit de levensenergie door ons hele lichaam stroomt, zacht, subtiel en tintelend, of juist heel krachtig. De plek van waaruit wij onszelf kunnen voeden en laten voeden door de Aarde.

Tegelijkertijd is dit ook de plek waar pijn, verdriet, onverwerkte emoties en trauma liggen opgeslagen. Er zit spanning op deze plek, verkramping die de levensenergie en onze vrouwkracht blokkeert. Doordat we die spanning, pijn, verdriet, trauma liever niet voelen, kunnen we ook niet bij onze kracht in ons bekkengebied aanwezig zijn. Trekken we ons terug uit de plek. Er is geen bypass, als je je levenskracht helemaal wilt toelaten, heb je ook de pijn te voelen, te blijven ademen, niet vast te zetten.

Daarom geef ik bekkenmassages, om vrouwen weer te her-inneren aan hun kracht en hen daarmee in verbinding te brengen. In een veilige warme bedding.

Op emotioneel niveau helpen bekkenmassages emoties en trauma’s die in het bekken liggen opgeslagen los te laten. Op spiritueel niveau worden je eerste chakra ( verbonden met je gronding, basis, bestaansrecht en fysieke lichaam), tweede chakra (verbonden met je levensenergie, seksualiteit, sensualiteit, emotionele lichaam en creativiteit)  en derde chakra (verbonden met je ik-kracht, je wilskracht en jezelf in de wereld zetten) verder geopend en verbonden. Op mentaal niveau brengen deze massages diepe ontspanning, omdat je wordt uitgenodigd af te dalen in je lichaam (uit je hoofd dus), tot overgave en ontvangen. Fysiek helpen bekkenmassages voor vermindering van lage rug-, heup-, buik- en bekkenklachten.

Liedy de Vos, Zutphen“ Wat was het onwijs fijn jouw massage!! Een heel bijzondere ervaring vond ik het… Al met de kleine bewegingen die je gebruikte voelde ik dat mijn lijf weer begon te stromen…. het tintelde overal… Ik voelde dat ik met elke beweging ook steeds meer in de overgave en het vertrouwen kon komen… Ook jouw rust en zachtheid hielpen hier bij! Ik heb mij lange tijd niet zo ontspannen gevoeld en kon ook de moeheid hier helemaal toe laten… De dagen erna voelde ik echt verandering in mijn bekken gebied maar ook in mijn hele lijf.. ervoor voelde het alsof mijn adem stokte in mijn middenrif… Ik kon weer beter doorademen… Ik zou graag vaker een bekkenmassage ontvangen…. om ook beter voor mijn lijf te blijven zorgen…en stromend te houden.” 

Anne-Marie Hamming, therapeut en supervisor, Zutphen: ” Deze massage was precies wat ik nodig had. De zachte en uitnodigende aanwezigheid van Marleen en haar prachtige werkwijze zorgden ervoor dat ik helemaal kon zakken in mijn bekken, diep ontspande en zacht werd van binnen. Bijzonder vond ik dat ik het niet echt een massage kon noemen, doordat het bestond uit verschillende lichaamshoudingen waarin Marleen haar eigen lichaam gebruikte als steun en haar handen voelde als een uitnodiging. Heel verrassend, dragend en helend. Ik merkte dat dit mijn zelf-helende vermogen aanzette en ik tijdens en naderhand een heerlijke ruimte in mezelf ervoer. Dank je wel!”

Salina Berentsen, Arnhem: “Je hebt me een diepe ontspanning laten ervaren met je zachte aanraking en aanwezigheid. Ik ben dankbaar dat ik met deze massage dieper heb kunnen zakken in mijn bekken en daarmee heel natuurlijk de zachte liefdevolle verbinding met de aarde kon voelen. Dit zou ik elke maand wel als ‘reminder’ willen ervaren! Het horen van de heerlijke diepe klank van je nieuwe drum en een prachtige wandeling langs de IJssel hebben dit gevoel daarna nog verankerd. Heel waardevol!”

Denise: ” Een bekkenmassage ontvangen van Marleen is heel bijzonder. In een veilige en knusse setting nam Marleen mij mee op reis in mijn lijf en hielp ze mij me gewaar te worden van mijn bekken (en van alles wat mijn bekken me te zeggen had). Wat ik fijn vond, was dat ze anticipeerde op wat mijn lichaam aangaf wat er op dát moment nodig was; een teken van oh zo belangrijke flexibiliteit en kunde. Buiten dit alles is Marleen een vrouw die heel goed de veiligheid kan bieden die (de intimiteit en nabijheid van) een bekkenmassage met zich meebrengt. Ik kijk uit naar mijn volgende bezoek aan Marleen!”

Krista Reurink, Eefde: “Ik heb een bekkenmassage ontvangen van Marleen en haar als liefdevol, stevig en transparant ervaren. Het was een bijzondere, ruimtegevende en ontspannende massage. Ze kon goed bij mij aansluiten, ik kon goed contact maken met mijn vrouwelijke energie. Het voelde veilig en vertrouwd. Down to Earth, van vrouw tot vrouw. De energie stroomt weer in mijn buik en bekken. Dankjewel lieve Marleen!”

Ontvang maandelijks inspiratie en oefeningen voor het leven van jouw vrouw-zijn en eigen-wijsheid!