Bekkenmassage

Deze bekkenmassage, geïnspireerd op de Thaise yoga massage, helpt om het bekkengebied weer te openen, te gronden en te laten stromen… De Thaise yoga bekkenmassage is een dynamische massagevorm waarbij (yoga)strekkingen, diepe massage, acupressuur en mindfulness worden gecombineerd. Deze massage brengt meer balans in zowel je fysieke als energetische lichaam.

Wat een bekken-massage jou brengt…

De basis van onze levensenergie en van onze vrouwkracht ligt in ons bekkengebied; dit is de plek van waaruit wij onszelf mogen dragen en ons gedragen mogen weten door onze voorouders, zusters en Moeder Aarde. Van hieruit en in verbinding met ons hart, kunnen we ons verhouden met anderen (ontvangen en begrenzen) en in onze eigen kracht en wijsheid in de wereld kunnen staan. Het is de plek van waaruit de levensenergie door ons hele lichaam stroomt, zacht, subtiel en tintelend, of juist heel krachtig.

Tegelijkertijd is dit ook de plek waar pijn, verdriet, onverwerkte emoties en trauma liggen opgeslagen. Er zit spanning op deze plek, verkramping die onze levensenergie, kracht en wijsheid van ons vrouw-zijn blokkeert. Doordat we die spanning, pijn, verdriet, trauma liever niet voelen, kunnen we ook niet bij de rijkdom van ons bekkengebied aanwezig zijn. Trekken we ons terug uit de plek. Maar er is geen bypass mogelijk…als je je levensenergie en vrouwelijke wijsheid helemaal wilt toelaten, heb je ook de pijn te voelen, te blijven ademen, niet vast te zetten.

Daarom geef ik massages voor het bekkengebied (womb-massages, bekkenmassages en inwijdingsmassages), om vrouwen weer te her-inneren aan hun kracht en hen daarmee in verbinding te brengen. In een veilige warme bedding.

* Deze Thaise yoga bekkenmassage, brengt meer bewustzijn, aanwezigheid en flexibiliteit in je bekkengebied en helpt om spanning daar los te maken. Je gaat dieper te zakken in je lichaam en je weer verbonden weten met je eigen basis, jouw schaal en de bron van je vrouwkracht en je sensualiteit. Om vanuit die gronding, je te openen voor wat er wil stromen…emoties, sensualiteit, seksualiteit, levensvreugde….

* De bekkenmassage nodigt je uit om in een veilige bedding contact te maken met alles wat er op dat moment in jouw bekkengebied gevoeld wil worden…geheeld wil worden…dat wil zeggen weer opgenomen wil worden in het geheel dat jij bent…

* En je gaat dus ervaren hoe het is je bewogen en gedragen te weten door een andere vrouw. Te voelen, te vertragen, je over te geven en los te laten… Je gesteund te voelen in vrouwelijke bedding….een helende ervaring in zusterschap!

Op fysiek niveau heeft een Womb-massage een helende werking op vele vlakken:

 • vermindering en voorkoming van nek-, (lage) rug-, heup-, buik- en bekkenklachten.
 • houdt je langer jong doordat je lichaam (spieren, gewrichten, banden, weefsel) wordt gevoed door het soepel te houden en alle energie en vocht in je lichaam te laten stromen.
 • Botten en gewrichten worden sterker
 • stimuleert en verbetert de werking van je organen
 • bevordering van de spijsvertering en vermindering van darmklachten
 • vermindert klachten van spanningshoofdpijn
 • verbetert je afweermechanismen en je natuurlijke weerstand
 • stimuleert het zelf-helend vermogen van het lichaam
 • je voelt je vitaler en energieker!

Op energetisch niveau (emotioneel, mentaal en spiritueel) niveau brengt deze massage:

 • diepe (meditatieve) ontspanning, omdat je wordt uitgenodigd af te dalen in je lichaam (uit je hoofd dus), tot overgave en ontvangen.
 • vermindering van stress
 • meer mindful in het leven staan: bewust aanwezig in het huidige moment, zonder oordeel/met een open ontvankelijkheid naar wat ís.
 • het uitnodigen en doorvoelen van emoties en trauma’s die in het bekken liggen opgeslagen, waardoor ze zich kunnen gaan loslaten.
 • versterkt je hara (of dantien), het opslagpunt van fysieke en mentale kracht in je lichaam
 • je eerste chakra (verbonden met je gronding, basis, bestaansrecht en fysieke lichaam), tweede chakra (verbonden met je levensenergie, seksualiteit, sensualiteit, emotionele lichaam en creativiteit)  en derde chakra (verbonden met je ik-kracht, je wilskracht en jezelf in de wereld zetten) worden verder geopend en verbonden.
 • een uitnodiging voor je ziel om dieper te incarneren
 • een oefening en ervaring in overgave en ontspanning
 • het diep eren van jouw vrouw zijn en van het vrouwelijk collectief

Hoe een bekken-massage er uit ziet…

* De Thaise yoga bekkenmassage is een dynamische massagevorm waarbij (yoga)strekkingen, diepe massage, acupressuur en mindfulness worden gecombineerd. Ik zorg voor een warme, veilige, toegewijde en liefdevolle bedding, in de heilige ruimte van mijn Massagetempel… Je bent heel erg welkom!

* Je houdt je kleren aan, dus kom lekker in een legging of joggingbroek, iets waar je vrij en makkelijk in kunt bewegen. En zorg dat je wat laagjes aan hebt of bij je hebt, voor als je het warmer of kouder krijgt.

* We starten met een kopje thee en een korte intake waarin we samen bespreken en invoelen wat er op dat moment speelt; wat het verlangen en de intentie voor de massage is.

* Dan volgt de massage, waarbij ik in contact met jou beweeg. Het openen, stretchen, loslaten en stromen gebeurt doordat ik je in een bepaalde houding breng en jij door mijn beweging wordt bewogen. Soms volgen de houdingen elkaar soepel op, waardoor er bijna een soort van yogadans ontstaat, op andere momenten zit er meer stilte en rust in, waardoor het meer een vorm van yin yoga wordt waarbij ik je ‘prop’ ben… Hierdoor worden diepere lagen aangeraakt en bewogen, waardoor de levensenergie in jou vrijer kan gaan stromen op plekken waar het vast zat. Ook zal ik je onderrug en bekkengebied het diepere bindweefsel met mijn handen masseren.

* Gedurende de massage stem ik uiteraard af op wat dienend is voor jou op dat moment en zal ik waar nodig behalve met aanraking ook met adem, systemisch werk, energetisch werk, geur en klanken werken.

* Afsluitend lig je nog even lekker onder een dekentje met een warm zoutbuideltje op je buik, deels in stilte, deels met soundhealing. Het zoutbuideltje zorgt behalve voor een verdere ontspanning en diepere rust in je bekkengebied, ook voor energetische opname van dat wat losgelaten wil worden.

* Tenslotte sluiten we af met een kopje thee en kan er door ons beiden nog gedeeld worden en woorden gegeven worden aan de ervaring ter integratie.

Kosten en aanvraag

Deze massage duurt 90 minuten, inclusief korte intake en afsluiting, en kost 95 euro.

Ik bied deze massage graag in een serie van 3 aan…

 • De eerste massage is vooral gericht op bedding, gronding, aankomen in je lichaam en in je bekkengebied.
 • De tweede massage is met name gericht op stroming, sensualiteit en emoties. Je levensenergie door je lichaam en je bekkengebied laat stromen.
 • De derde massage tenslotte zal elementen van beide voorgaande massages omvatten en is gericht op verdieping en integratie.

Een 3-strippenkaart kost 255 euro.

Meld je nu aan voor maandelijkse inspiratie en ontvang 10% korting op een massage!

Wist je trouwens dat ik ook Yin Yoga geef…iedere week op woensdagavond van 19:45-21:30u ben je welkom in de Yin Yoga Cirkel in Zutphen.

Liedy de Vos, Zutphen“ Wat was het onwijs fijn jouw bekkenmassage!! Een heel bijzondere ervaring vond ik het… Al met de kleine bewegingen die je gebruikte voelde ik dat mijn lijf weer begon te stromen…. het tintelde overal… Ik voelde dat ik met elke beweging ook steeds meer in de overgave en het vertrouwen kon komen… Ook jouw rust en zachtheid hielpen hier bij! Ik heb mij lange tijd niet zo ontspannen gevoeld en kon ook de moeheid hier helemaal toe laten… De dagen erna voelde ik echt verandering in mijn bekken gebied maar ook in mijn hele lijf.. ervoor voelde het alsof mijn adem stokte in mijn middenrif… Ik kon weer beter doorademen… Ik zou graag vaker een bekkenmassage ontvangen…. om ook beter voor mijn lijf te blijven zorgen…en stromend te houden.” 

Anne-Marie Hamming, therapeut en supervisor, Zutphen: ” Deze bekkenmassage was precies wat ik nodig had. De zachte en uitnodigende aanwezigheid van Marleen en haar prachtige werkwijze zorgden ervoor dat ik helemaal kon zakken in mijn bekken, diep ontspande en zacht werd van binnen. Bijzonder vond ik dat ik het niet echt een massage kon noemen, doordat het bestond uit verschillende lichaamshoudingen waarin Marleen haar eigen lichaam gebruikte als steun en haar handen voelde als een uitnodiging. Heel verrassend, dragend en helend. Ik merkte dat dit mijn zelf-helende vermogen aanzette en ik tijdens en naderhand een heerlijke ruimte in mezelf ervoer. Dank je wel!”

Salina Berentsen, Arnhem: “Je hebt me een diepe ontspanning laten ervaren met je zachte aanraking en aanwezigheid. Ik ben dankbaar dat ik met deze massage dieper heb kunnen zakken in mijn bekken en daarmee heel natuurlijk de zachte liefdevolle verbinding met de aarde kon voelen. Dit zou ik elke maand wel als ‘reminder’ willen ervaren! Het horen van de heerlijke diepe klank van je nieuwe drum en een prachtige wandeling langs de IJssel hebben dit gevoel daarna nog verankerd. Heel waardevol!”

Denise: ” Een bekkenmassage ontvangen van Marleen is heel bijzonder. In een veilige en knusse setting nam Marleen mij mee op reis in mijn lijf en hielp ze mij me gewaar te worden van mijn bekken (en van alles wat mijn bekken me te zeggen had). Wat ik fijn vond, was dat ze anticipeerde op wat mijn lichaam aangaf wat er op dát moment nodig was; een teken van oh zo belangrijke flexibiliteit en kunde. Buiten dit alles is Marleen een vrouw die heel goed de veiligheid kan bieden die (de intimiteit en nabijheid van) een bekkenmassage met zich meebrengt. Ik kijk uit naar mijn volgende bezoek aan Marleen!”

Krista Reurink, Eefde: “Ik heb een bekkenmassage ontvangen van Marleen en haar als liefdevol, stevig en transparant ervaren. Het was een bijzondere, ruimtegevende en ontspannende massage. Ze kon goed bij mij aansluiten, ik kon goed contact maken met mijn vrouwelijke energie. Het voelde veilig en vertrouwd. Down to Earth, van vrouw tot vrouw. De energie stroomt weer in mijn buik en bekken. Dankjewel lieve Marleen!”