Cacao-ceremonie

Tijdens een Cacao-ceremonie drinken we Ceremoniële Cacao… Medicijnplant van het hart! Zo zacht, verwarmend en openend. Prachtig en dankbaar te gebruiken in een cacaoceremonie of bijvoorbeeld voorafgaand aan een bekkenmassage. Want cacao werkt heel uitnodigend, zacht, subtiel en sensueel…


Over de werking van Cacao…

Ze nodigt uit om naar binnen te gaan…wat is de intentie waarmee je haar drinkt? Daar stem je je in de cacao-ceremonie eerst helemaal op af, om vervolgens te voelen hoe de warme, zachte vloeibare drank je hart en buik verwarmt en al je cellen wakker kust.

Ademen…naar je hart…openen van je hart…de subtiele energie die langzaam maar zeker al je cellen aanraakt, opent…

Intentie

Afhankelijk van je intentie en van wat dienend is voor jou kan zich van alles aandienen tijdens de cacao-ceremonie. Cacao brengt je in een staat van verruimd bewustzijn (is niet psychedelisch) en liefde. Het opent je voor schoonheid, lichtheid, genot, aanwezigheid en creativiteit…een heerlijke, open, ontvankelijke, liefdevolle staat van Zijn. En in die zachte ruimte kun je je ook bewuster worden van schaduwstukken, verdriet, weerstand en mind…

De uitnodiging is om dat wat zich aandient te verwelkomen, te voelen, te blijven ademen en naar je hart te brengen. De sleutel is overgave…

Gezond

Cacao bevat veel anti-oxidanten, wat sowieso heel gezond voor ons lichaam is, want anti-oxidanten ruimen vrije radicalen in het lichaam op, stimuleren vetverbranding en dragen bij aan een gezond hart en gezonde bloedvaten. En dan zitten er in cacao ook nog eens allemaal stofjes, neurotransmitters, waar wij heel erg blij van worden, zoals anandamide en serotonine!

Sensualiteit

Tenslotte is cacao is ook een medicijn dat de sensualiteit wakker maakt…, wat ‘niets anders’ is dan je te openen voor je senses, je zintuigen. Voelen, ruiken, horen, proeven, zien…en weten. De intensiteit van je zintuigelijke waarneming neemt toe, door de liefde die er bij komt en je cellen opent. Die sensuele stroom kan zich heel zacht en subtiel uiten, maar ook meer uitbundig en speels.


Cacao-ceremonie in Sisterhood

Op zondag 11 december 2022 van 10:00 – ca. 17:00u in Gendt (bij Nijmegen)

Welkom mooie vrouw

Welkom om deel te nemen in de cirkel

Op jouw plek

In de cirkel van sisters…

Met alle ruimte voor jouw zijn…

Precies zoals je bent!

Wij, Evelyn en Marleen Magdalena, nemen je graag mee in deze Cacaoceremonie, samen met onze geliefde Moeder Cacao. In een bedding van liefde, zachtheid, genot, plezier, sisterhood, ontvankelijkheid, aanwezigheid en gedragenheid. Wij creëren samen met Moeder Cacao een veilige heilige ruimte, waarin alles er mag zijn, gevoeld en gezien mag worden.

De dag van de Cacao-ceremonie zal gaan over:

  • Jouw Ruimte voor Zijn…
  • Je Thuis weten…
  • Moeder Aarde…
  • Moeder Cacao…
  • Het ontmoeten van je Zusters…

En dat te ervaren, toe te laten, waar te laten zijn, in een bedding van zusterschap, Moeder Cacao, Magische muziek en Liefde.

Over de Cacaoceremonie van 25 maart 2022 schreef ik dit blog…Cacao & Sisterhood

Bewust-zijn tijdens de Cacaoceremonie

Afhankelijk van je intentie en van wat dienend is voor jou, kan zich in de Cacao-ceremonie van alles aandienen. Cacao brengt je in een staat van verruimd bewustzijn (niet psychedelisch) en liefde. Het opent je voor schoonheid, lichtheid, genot, aanwezigheid, wijsheid en creativiteit…een heerlijke, open, ontvankelijke, liefdevolle staat van Zijn. En in die zachte koesterende ruimte kun je je ook bewuster worden van schaduwstukken, verdriet, weerstand en mind…

De uitnodiging is om dat wat zich aandient te verwelkomen, te voelen, te blijven ademen en naar je hart te brengen. De sleutel is overgave…

Praktische info

Zien we je 11 december? We kijken er ontzettend naar uit! Welkom!

Ellen: Het was voor mij even geleden dat ik onderdeel was van een vrouwencirkel. Merkte zondag (Cacao-ceremonie in Sisterhood – 11 september 2022) weer eens hoe heerlijk het was. En zeker in de aanwezigheid en veilige bedding die jullie gaven. En als je naar jou en Evelyn kijkt, dan spat daar toch de magie, vrouwelijkheid en zaligheid van af! Ik geniet nog steeds na.”

Anoniem: “Marleen belichaamt voor mij veel van “het vrouwelijke” en verstaat de kunst van het vertragen en voelen, vanuit lichtheid en tegelijkertijd ook met humor, waardoor er een mooie balans in haar sessies, ceremonies en lessen ontstaat. Zij heeft de moed zich vol in te zetten voor het uitnodigen tot vertraging, het verbinden met alles wat er in je leeft, waarbij zij hulp vanuit de natuur weet te vinden en in te zetten, zoals Moeder Cacao in een krachtige ceremonie die je uitnodigt te zakken in je lijf en je hart vanuit zachtheid (meer) te openen. Ze stemt zich af op wat er is en wat zich aandient vanuit een grote fijngevoeligheid. En dit alles vanuit een prettige en veilige bedding en sfeer. Een aanrader, zeker in deze tijd waarin toch best veel doorraast. Iets om jezelf te gunnen.”

Kirsten – “Marleen zet een warme en verbindende sfeer neer waarin ik me helemaal veilig voelde om dingen te delen. Voor mij zijn haar bijeenkomsten helende sessies, een fijn kado voor mezelf.”

Renée Hartemink – “Marleen kan je ontvangen en zien. Echt gezien en gehoord worden is zó helend. De Cacao-ceremonie begeleidt ze fantastisch. Haar meditaties zijn als een warm bad van liefde. Dankje lieve Marleen Magdalena.”

Cacao-ceremonie en ander aanbod mét Cacao…

Ik bied cacao op verschillende manieren aan:

Is je interesse gewekt? Neem dan contact met me op via onderstaande button. Bellen kan ook: 06-19432409.

Over mijn eigen ervaringen met cacao en cacao-cremonies heb ik verschillende blogs geschreven:

Yin Yoga & Cacao-ceremonie

De stroom van Yin Yoga (het vertragen, dieper in je lichaam afdalen, verstillen, voelen, ademen, versoepelen) nodigen we dieper uit en bekrachtigen we met Moeder Cacao! Medicijnplant van het hart….zo zacht, verwarmend en openend.

Yin yoga teaches us the wisdom to slow down. When you reach your edge, soften. Soften until you slip through the constraints and can create a new rhythm, a new route, a new release. Water is soft yet powerful. Reach your edge and soften. – Victoria Erickson-

Cacao werkt heel uitnodigend, zacht, subtiel en sensueel. Ze nodigt uit om naar binnen te gaan…wat is de intentie waarmee je haar drinkt? Daar stem je je eerst helemaal op af, om vervolgens te voelen hoe de warme, zachte vloeibare drank je hart en buik verwarmt.

Cacao brengt je in een staat van verruimd bewustzijn en liefde (het is géén psychedelisch plantmedicijn en neemt je dan ook niet over, het vraagt jouw overgave en medewerking met het medicijn). Het opent je voor schoonheid, lichtheid, genot, aanwezigheid en creativiteit…een heerlijke, open, ontvankelijke, liefdevolle staat van Zijn.

En in die zachte ruimte kun je je natuurlijk ook bewuster worden van schaduwstukken, verdriet, weerstand en mind… De uitnodiging is om dat wat zich aandient te verwelkomen, te voelen, te blijven ademen en naar je hart te brengen. De sleutel is overgave…

Tenslotte is cacao ook een medicijn dat de sensualiteit wakker kust…, wat ‘niets anders’ is dan je te openen voor je senses, je zintuigen. Voelen, ruiken, horen, proeven, zien…en weten. De intensiteit van je zintuigelijke waarneming neemt toe, door de liefde die er bij komt en je cellen opent.

Een heerlijke combinatie dus, Yin yoga & Cacao! Het thema van de geplande ceremonie maak ik later bekend… In ieder geval zal het aansluiten bij de periode van het jaar.

De Cacao-ceremonie met Yin Yoga ziet er als volgt uit:

We openen eerst de ceremoniële ruimte en nemen we tijd om aan te komen in de cirkel en in ons lichaam. Vervolgens drinken we de Cacao, gevolgd door een deelronde. Daarna starten we met de Yin Yoga houdingen, begeleid met klank, en blijven we langer in de eindhouding/shavasana liggen, in overgave, om alles te voelen. Dit alles begeleiden we door middel van klanken, muziek, zang en stilte….

Graag vooraf aanmelden via onderstaande button of 06-19432409. Welkom!

Kyra Macco – “Afgelopen vrijdag heb ik mezelf getrakteerd op een Yin Yoga & Cacao ceremonie/ sessie van Marleen Magdalena Bosch. Het was een heel welkom cadeautje om tot rust te komen! Na een korte uitleg nuttigden we de Cacao om de werking daarvan rustig door het lichaam te voelen stromen, in combinatie met de intentie die ieder voor zich hiervoor inzette. Slowly bewogen we door naar de yin yoga die heel kundig en liefdevol werd begeleid door Marleen. Marleen is een zachte en krachtige facilitator waar ik iedereen naar toe zou willen sturen! Aan het eind van de ochtend voelde ik me compleet zen en chill, wat een heerlijk begin van het weekend was. Een aanrader!”