Cacao-ceremonie

Kom….laat je in een Cacao-ceremonie meenemen door Moeder Cacao… Naar diepe overgave en ontspanning, naar verzachting en sensualiteit. Diep zakken in jouw lichaam en het openen van je hart… Om jezelf, de liefde en het leven te verwelkomen…je gekoesterd en geliefd te weten. Welkom in de liefde-volle bedding van Moeder Cacao!Cacao-ceremonie in Sisterhood – Viering Zomerzonnewende

Op vrijdag 21 juni 2024 van 14:30 – ca. 22:00u, Middenhuis in Zutphen.

Welkom mooie vrouw… Welkom om deel te nemen in de cirkel…op jouw plek! In de cirkel van sisters… Met alle ruimte voor jouw zijn…Precies zoals je bent!

Op vrijdag 21 juni organiseren Evelyn Sanders van Summeren en ik weer een Cacaoceremonie in Sisterhood…. We gaan deze ceremonie de Zomerzonnewende vieren! De langste dag van het jaar. De dag waarop we de volledige bloei binnen én buiten ons verwelkomen en vieren….

Daarbij verblijven we in het liefdevolle veld van Moeder Cacao, de 13 Grootmoeders, Moeder Aarde, Vader Hemel, onze Zusters de Bloemen én natuurlijk in Sisterhood! Dus trek je mooiste, zachtste of meest comfortabele outfit aan en kom jezelf, je zusters en het Leven vieren!

Om helemaal thuis te komen in je lichaam….behalve te vieren zéker ook te vertragen! Jouw sensualiteit, genot en levensvreugde te verwelkomen…niet alleen in de uitbundigheid, maar juíst ook op de subtiele lagen. In een bad van liefde, stilte, klank, dans en zang. Op een diepe laag daar contact mee te maken…dat alles gezien en gevoeld mag worden. Jezelf, elkaar en het Leven te eren…..heerlijk en eerlijk!

Cacao opent je hart en laat de liefde stromen. Onze Cacao-ceremonies brengen een bedding van liefde, zachtheid, genot, plezier, sisterhood, ontvankelijkheid, aanwezigheid en gedragenheid. Wij creëren samen met Moeder Cacao een veilige heilige ruimte, waarin alles er mag zijn, gevoeld en gezien mag worden.

Het medicijn van Cacao

Cacao…medicijnplant van het hart…ze is zo zacht en openend. Ze nodigt je uit om naar binnen te gaan en werkt heel subtiel, verwarmend en sensueel… Met haar ademen…naar je hart…openen van je hart…de subtiele energie die langzaam maar zeker al je cellen aanraakt en opent…

Cacao is een medicijn dat de sensualiteit wakker maakt…, wat niets anders is dan je te openen voor je senses, je zintuigen. Voelen, ruiken, horen, proeven, zien…en weten. De intensiteit van je zintuigelijke waarneming neemt toe, door de liefde die er bij komt en je cellen die openen.
Die sensuele stroom kan zich heel zacht en subtiel uiten, maar ook meer uitbundig en speels.

Intentie

Cacao nodigt je uit om naar binnen te gaan en volgt de intentie waarmee je haar drinkt… Wat ís de intentie waarmee je haar drinkt? Daar stem je je in de ceremonie eerst op af, om vervolgens te voelen hoe de warme, zachte vloeibare drank als een bondgenoot, als een geliefde, je hart en buik verwarmt en al je cellen wakker kust.

Ademen…naar je hart…openen van je hart…de subtiele energie die langzaam maar zeker al je cellen aanraakt en opent

Afhankelijk van je intentie en van wat dienend is voor jou kan zich van alles aandienen tijdens de cacao-ceremonie. Cacao brengt je in een staat van verruimd bewustzijn (niet psychedelisch) en liefde. Het opent je voor schoonheid, lichtheid, genot, aanwezigheid, creativiteit en sensualiteit…een heerlijke, open, ontvankelijke, liefdevolle staat van Zijn. En in die zachte ruimte kun je je ook bewuster worden van schaduwstukken, verdriet, weerstand en mind…

De uitnodiging is om dat wat zich aandient te verwelkomen, te voelen, te blijven ademen en naar je hart te brengen. De sleutel is overgave…

Uitnodiging

Wij, Evelyn en Marleen, nemen je graag mee in deze ceremonie met onze geliefde Cacao. In een bedding van liefde, zachtheid, genot, plezier, sisterhood, ontvankelijkheid, aanwezigheid en gedragenheid. Wij creëren samen met Moeder Cacao een veilige heilige ruimte, waarin alles er mag zijn, gevoeld en gezien mag worden. En de uitnodiging is om ook expressie te geven…want het is tijd om ons uit te spreken, onze stemmen te laten horen en te verbinden. Laten we onszelf en elkaar horen, zien en dragen…gehoord, gezien en gedragen weten. In sacred sisterhood!


Dolinda – “Nu een aantal keer de Cacao-ceremonie van Evelyn en Marleen bijgewoond. Dit is echt een cadeau aan jezelf en het collectief. Verstilling, zakken, verzachting, liefdevolle aandacht en muziek, zusterschap en nog heel veel meer fijns. Samen bieden jullie een veilige en liefdevolle bedding en is te zien dat jullie samen ook zo genieten van elkaars samenzijn en het samenzijn met vrouwen. De liefde en het plezier spat er vanaf. Tot de volgende keer!”

Nienke – “De cacaoceremonie heb ik als een heel bijzonder ervaren. Marleen Magdalena en Evelyn begeleiden op een op respectvolle en liefdevolle manier zonder dat er iets van je wordt verwacht. Ik kon helemaal mezelf zijn en me overgeven aan de ceremonie. Het is een innerlijke reis die ik maakte, ondersteund en verdiept door de pure cacao (lekker en een beetje bitter). De live muziek met o.a. Spaanstalige mantra’s op gitaar en met zang en andere prachtige gitaarnummers maakten het echt helemaal af en extra speciaal! Ik voelde me heerlijk ontspannen en opgeladen na afloop en weer in contact met mezelf. Een aanrader dus voor als je een liefdevolle zelfzorg dag wenst in de bedding van andere lieve vrouwen.”

Sandra – “Ik heb nu drie keer een cacao ceremonie bijgewoond bij deze bijzondere vrouwen. Iedere keer is anders en tegelijkertijd is het altijd vertrouwd, verbindend en helend. Evelyn en Marleen creëren een veilige bedding waar alles welkom is. De intense klanken van hun stemmen, samenzang en gitaarspel maken het iedere keer weer magisch”

Claudia – “De cacao-ceremonie op 16 maart was mijn eerste ervaring. De serene sfeer, jullie engelenstemmen en bezielde rituelen namen mij mee naar mijn hart en innerlijke stem. Het voelde magisch en veilig, waardoor ik me volledig kon overgeven aan dat wat zich aandiende. Het was fijn om een hele dag in alle rust naar mezelf te kunnen luisteren. De boodschap van mijn hart heb ik in iedere cel gevoeld en draag ik nu elke dag met mij mee. Dankjewel voor deze mooie ervaring.”


Praktische info

  • datum: vrijdag 21 juni 2024
  • tijd: 14:30-ca. 22:00u
  • waar: Middenhuis, Zutphen
  • aanmelden via info@ruimtevoorzijn.nl , evelyn@leefjezelf.com of via onderstaande button
  • kosten: 99,- euro p.p.Meld je je met z’n tweeën aan? Dan betaal je 89,- euro p.p.!

De volgende ceremonies staan gepland op:

  • Za 28 september, 10:00-17:00u in Nijmegen, Magic Cacao-ceremonie in Sisterhood (met micro-dosering truffels), 119,- euro p.p.
  • Za 7 december, 10:00-17:00u in Vught, Cacao-ceremonie in Sisterhood, 99,- euro p.p.Ander aanbod mét Cacao…

Is je interesse gewekt? Bellen kan ook: 06-19432409.Renée Hartemink – “Marleen kan je ontvangen en zien. Echt gezien en gehoord worden is zó helend. De Cacao-ceremonie begeleidt ze fantastisch. Haar meditaties zijn als een warm bad van liefde. Dankje lieve Marleen Magdalena.”

Hilde: “Marleen belichaamt voor mij veel van “het vrouwelijke” en verstaat de kunst van het vertragen en voelen, vanuit lichtheid en tegelijkertijd ook met humor, waardoor er een mooie balans in haar sessies, ceremonies en lessen ontstaat. Zij heeft de moed zich vol in te zetten voor het uitnodigen tot vertraging, het verbinden met alles wat er in je leeft, waarbij zij hulp vanuit de natuur weet te vinden en in te zetten, zoals Moeder Cacao in een krachtige ceremonie die je uitnodigt te zakken in je lijf en je hart vanuit zachtheid (meer) te openen. Ze stemt zich af op wat er is en wat zich aandient vanuit een grote fijngevoeligheid. En dit alles vanuit een prettige en veilige bedding en sfeer. Een aanrader, zeker in deze tijd waarin toch best veel doorraast. Iets om jezelf te gunnen.”

Kirsten – “Marleen zet een warme en verbindende sfeer neer waarin ik me helemaal veilig voelde om dingen te delen. Voor mij zijn haar bijeenkomsten helende sessies, een fijn kado voor mezelf.”


Werking van Cacao

In cacao zit theobromine (dit betekent ‘Goddelijk blad’). Het heeft een stemmingverbeterende werking, zorgt er voor dat het hart sneller gaat slaan, de bloedvaten uitzetten en de spieren in de longen relaxeren. De werking kan daardoor zowel stimulerend en opwekkend zijn, als rustgevend, als beide tegelijkertijd. Je krijgt er een warm en gevuld gevoel van…gevuld met liefde en dankbaarheid. In cacao zit ook een kleine hoeveelheid cafeïne, wat een opwekkende werking heeft.

Cacao bevat veel anti-oxidanten, wat sowieso heel gezond voor ons lichaam is, want anti-oxidanten ruimen vrije radicalen in het lichaam op, stimuleren vetverbranding, dragen bij aan een gezond hart en gezonde bloedvaten en geven een boost aan je immuunsysteem. Mineralen als zink, ijzer, chroom, calcium, koper, vitamine C, vitamine K en magnesium hebben ook een positief effect op je gezondheid. En er zitten ook nog eens allemaal stofjes in cacao, neurotransmitters als anandamide, tryptofaan en serotonine, waar wij heel erg blij van worden.

  • Anandamide komt van het Sanskriet woord ‘ananda’, dat ‘vreugde’, ‘geluk’ of ‘blijdschap’ betekent. Het zorgt o.a. voor motivatie en plezier.
  • Tryptofaan kan helpen tegen angst en onrust en zelfs als anti-depressivum werken.
  • Serotonine heeft een positieve invloed op je stemming, zelfvertrouwen, slaap, emoties en seksuele stroom.

Marjolein Seelen – “Lieve Evelyn en Marleen Magdalena, jullie ceremonie heeft diepe indruk op mij gemaakt. In de weken erna voelde ik nog steeds de magische kracht van het mooie ritueel en het samenzijn met de vrouwen. De rituele handelingen en het zingen hebben me diep geraakt, zelfs zo diep dat ik me na de ceremonie veel krachtiger voelde en wist uit welke bron ik kan putten als ik even niet meer weet welke richting ik op moet gaan. Vooral in de winter heb ik daar namelijk vaak last van en het gaf me moed dat er in de winter ook verstilling mag zijn en naar binnen kijken juist heel veel kracht kan geven. Heel veel dank!”

Ellen: Het was voor mij even geleden dat ik onderdeel was van een vrouwencirkel. Ik merkte zondag (Cacao-ceremonie in Sisterhood) weer eens hoe heerlijk het was. En zeker in de aanwezigheid en veilige bedding die jullie gaven. En als je naar jou en Evelyn kijkt, dan spat daar toch de magie, vrouwelijkheid en zaligheid van af! Ik geniet nog steeds na.”Herkomst Cacao

Ik vind het heel belangrijk dat de herkomst van de Cacao zuiver is! Dus hoe de cacao groeit, hoe ze wordt geoogst, hoe ze wordt bereid door de mensen in Zuid- of Midden-Amerika… Ik kies dan ook heel bewust de Cacao waarmee ik werk in ceremonies (en ook de cacao die ik zelf thuis drink).

Afhankelijk van de intentie voor de ceremonie en de energie van de groep, waar vooraf op afgestemd wordt, kies ik voor één van de volgende Cacao’s: Keith’s Cacao, Dalileo of Rukux’Ulew

P.S. Cacao voor eigen gebruik bestel ik via Pure Kakaw en via The Spirit of Cacao, echt aanraders!Liefde voor Cacao

De Cacao-ceremonies in Sisterhood organiseer ik samen met Evelyn Sanders van Summeren. Wij houden allebei ontzettend veel van Moeder Cacao, ze heeft onze harten gestolen! We zijn beiden opgeleid door Deva Yama en Shadi Henau om Cacao-ceremonies te begeleiden. We hebben veelvuldig met Moeder Cacao gereisd, zowel individueel, als met z’n tweeën, als tijdens ceremonies en retraites van anderen.

Tijdens Cacao-ceremonies, in welke vorm dan ook, laat ik mij heel graag leiden door Moder Cacao en het veld dat wordt geopend. Over mijn eigen ervaringen met cacao en cacao-ceremonies heb ik verschillende blogs geschreven.

Blogs