Cacao-ceremonie

Kom….laat je in een Cacao-ceremonie meenemen door Moeder Cacao… Naar diepe overgave en ontspanning, naar verzachting en sensualiteit. Diep zakken in jouw lichaam en het openen van je hart… Om jezelf, de liefde en het leven te verwelkomen…je gekoesterd en geliefd te weten. Welkom in de liefde-volle bedding van Moeder Cacao!Magic Cacao-ceremonie in Sisterhood

Op zondag 1 oktober 2023 van 10:00 – ca. 17:00u, De Ruimte in Vierakker (bij Zutphen).

Welkom mooie vrouw… Welkom om deel te nemen in de cirkel…op jouw plek!

In de cirkel van sisters… Met alle ruimte voor jouw zijn…Precies zoals je bent!

Op zondag 1 oktober organiseren Evelyn Sanders van Summeren en ik weer een Cacaoceremonie in Sisterhood….dit keer een MAGIC Cacaoceremonie in Sisterhood, met microdosering truffeltjes. Waar cacao je hart opent en de liefde laat stromen, zorgen truffeltjes voor meer aanwezigheid in je bekken en met de aarde. Heel subtiel, want we werken met micro-dosering.

Een Cacao-ceremonie in een bedding van liefde, zachtheid, genot, plezier, sisterhood, ontvankelijkheid, aanwezigheid en gedragenheid. Wij creëren samen met Moeder Cacao een veilige heilige ruimte, waarin alles er mag zijn, gevoeld en gezien mag worden.

Deze Magic Cacao-ceremonie in Sisterhood vindt plaats net ná de Herfst-equinox. We nodigen je uit om ruimte te geven aan alles wat jij nog wilt oogsten én aan wat je wilt loslaten….zuiveren en transformeren. We nodigen je uit om zo, net als de natuur, langzaam naar binnen te gaan keren. Te voelen wat er in jou leeft!

Om je hart te openen voor jezelf, voor belichaming, loslaten en zuivering. Samen met je zusters, met Moeder Cacao en de Truffeltjes… Om je geliefd te weten, je lach te laten klinken, je stem te laten horen, je tranen te laten lopen en je lijf te laten bewegen. Je bent zó welkom!

Wij ontvangen je heel graag in deze bedding van de liefde voor Moeder Cacao, Magische Muziek en Vrouwencirkels…


Marjolein Seelen – “Lieve Evelyn en Marleen Magdalena, jullie ceremonie heeft diepe indruk op mij gemaakt. In de weken erna voelde ik nog steeds de magische kracht van het mooie ritueel en het samenzijn met de vrouwen. De rituele handelingen en het zingen hebben me diep geraakt, zelfs zo diep dat ik me na de ceremonie veel krachtiger voelde en wist uit welke bron ik kan putten als ik even niet meer weet welke richting ik op moet gaan. Vooral in de winter heb ik daar namelijk vaak last van en het gaf me moed dat er in de winter ook verstilling mag zijn en naar binnen kijken juist heel veel kracht kan geven. Heel veel dank!”


Praktische info

  • datum: zondag 1 oktober 2023
  • tijd: 10:00-ca. 17:00u
  • waar: De Ruimte, Vierakker (bij Zutphen)
  • max. aantal deelnemers: 8
  • aanmelden via info@ruimtevoorzijn.nl , evelyn@leefjezelf.com of via onderstaande button
  • kosten: 99,- euro p.p.

Volgende Cacao-ceremoniesAnder aanbod mét Cacao…

Is je interesse gewekt? Bellen kan ook: 06-19432409.Ellen: Het was voor mij even geleden dat ik onderdeel was van een vrouwencirkel. Ik merkte zondag (Cacao-ceremonie in Sisterhood) weer eens hoe heerlijk het was. En zeker in de aanwezigheid en veilige bedding die jullie gaven. En als je naar jou en Evelyn kijkt, dan spat daar toch de magie, vrouwelijkheid en zaligheid van af! Ik geniet nog steeds na.”


Herkomst Cacao

Ik vind het heel belangrijk dat de herkomst van de Cacao zuiver is! Dus hoe de cacao groeit, hoe ze wordt geoogst, hoe ze wordt bereid door de mensen in Zuid- of Midden-Amerika… Ik kies dan ook heel bewust de Cacao waarmee ik werk in ceremonies (en ook de cacao die ik zelf thuis drink).

Afhankelijk van de intentie voor de ceremonie en de energie van de groep, waar vooraf op afgestemd wordt, kies ik voor één van de volgende Cacao’s: Keith’s Cacao, Dalileo of Rukux’Ulew

P.S. Cacao voor eigen gebruik bestel ik via Pure Kakaw en via The Spirit of Cacao, echt aanraders! En over de werking van Cacao (hoe belangrijk je intentie is, welke werkzame stoffen er in zitten en hoe je sensualiteit wordt wakker gekust) schreef ik Over de werking van Cacao.


Cacao Medicine

Renée Hartemink – “Marleen kan je ontvangen en zien. Echt gezien en gehoord worden is zó helend. De Cacao-ceremonie begeleidt ze fantastisch. Haar meditaties zijn als een warm bad van liefde. Dankje lieve Marleen Magdalena.”Werking van Cacao

In cacao zit theobromine (dit betekent ‘Goddelijk blad’) en zorgt er voor dat het hart sneller gaat slaan, de bloedvaten uitzetten en de spieren in de longen relaxeren. De werking kan daardoor zowel stimulerend en opwekkend zijn, als rustgevend, als beide tegelijkertijd. Je krijgt er een warm en gevuld gevoel van…gevuld met liefde en dankbaarheid.

Intentie

Cacao nodigt je uit om naar binnen te gaan en volgt de intentie waarmee je haar drinkt… Wat ís de intentie waarmee je haar drinkt? Daar stem je je in de ceremonie eerst op af, om vervolgens te voelen hoe de warme, zachte vloeibare drank als een bondgenoot, als een geliefde, je hart en buik verwarmt en al je cellen wakker kust.

Ademen…naar je hart…openen van je hart…de subtiele energie die langzaam maar zeker al je cellen aanraakt en opent

Afhankelijk van je intentie en van wat dienend is voor jou kan zich van alles aandienen tijdens de cacao-ceremonie. Cacao brengt je in een staat van verruimd bewustzijn (niet psychedelisch) en liefde. Het opent je voor schoonheid, lichtheid, genot, aanwezigheid, creativiteit en sensualiteit…een heerlijke, open, ontvankelijke, liefdevolle staat van Zijn. En in die zachte ruimte kun je je ook bewuster worden van schaduwstukken, verdriet, weerstand en mind…

De uitnodiging is om dat wat zich aandient te verwelkomen, te voelen, te blijven ademen en naar je hart te brengen. De sleutel is overgave…

Gezond & Cacao

Cacao bevat veel anti-oxidanten, wat sowieso heel gezond voor ons lichaam is, want anti-oxidanten ruimen vrije radicalen in het lichaam op, stimuleren vetverbranding, dragen bij aan een gezond hart en gezonde bloedvaten en geven een boost aan je immuunsysteem. Mineralen als zink, ijzer, chroom en magnesium hebben ook een positief effect op je gezondheid.

En er zitten ook nog eens allemaal stofjes in, neurotransmitters, waar wij heel erg blij van worden, zoals anandamide, tryptofaan en serotonine. Anandamide komt van het Sanskriet woord ‘ananda’, dat ‘vreugde’, ‘geluk’ of ‘blijdschap’ betekent. Het zorgt o.a. voor motivatie en plezier. Tryptofaan kan helpen tegen angst en onrust en zelfs als anti-depressivum werken. Serotonine heeft een positieve invloed op je stemming, zelfvertrouwen, slaap, emoties en seksuele stroom.

Sensualiteit & Cacao

Cacao is ook een medicijn dat de sensualiteit wakker maakt…, wat ‘niets anders’ is dan je te openen voor je senses, je zintuigen. Voelen, ruiken, horen, proeven, zien…en weten. De intensiteit van je zintuigelijke waarneming neemt toe, door de liefde die er bij komt en je cellen opent. Die sensuele stroom kan zich heel zacht en subtiel uiten, maar ook meer uitbundig en speels.Liefde voor Cacao

De Cacao-ceremonies in Sisterhood organiseer ik samen met Evelyn Sanders van Summeren. Wij houden allebei ontzettend veel van Moeder Cacao, ze heeft onze harten gestolen! We hebben veelvuldig met Moeder Cacao gereisd, zowel individueel, als met z’n tweeën, als tijdens ceremonies en retraites van anderen. Wij laten ons tijdens de ceremonies heel graag door haar leiden!

We zijn beiden opgeleid door Deva Yama en Shadi Henau om Cacao-ceremonies te begeleiden.

Over mijn eigen ervaringen met cacao en cacao-ceremonies heb ik verschillende blogs geschreven:Hilde: “Marleen belichaamt voor mij veel van “het vrouwelijke” en verstaat de kunst van het vertragen en voelen, vanuit lichtheid en tegelijkertijd ook met humor, waardoor er een mooie balans in haar sessies, ceremonies en lessen ontstaat. Zij heeft de moed zich vol in te zetten voor het uitnodigen tot vertraging, het verbinden met alles wat er in je leeft, waarbij zij hulp vanuit de natuur weet te vinden en in te zetten, zoals Moeder Cacao in een krachtige ceremonie die je uitnodigt te zakken in je lijf en je hart vanuit zachtheid (meer) te openen. Ze stemt zich af op wat er is en wat zich aandient vanuit een grote fijngevoeligheid. En dit alles vanuit een prettige en veilige bedding en sfeer. Een aanrader, zeker in deze tijd waarin toch best veel doorraast. Iets om jezelf te gunnen.”

Kirsten – “Marleen zet een warme en verbindende sfeer neer waarin ik me helemaal veilig voelde om dingen te delen. Voor mij zijn haar bijeenkomsten helende sessies, een fijn kado voor mezelf.”