Cacao-ceremonie

Verlang jij ook naar diep ontspannen en in overgave zijn? Om te verzachten en je hart verder te openen? Wil jij je ook zo graag helemaal openen voor het verlangen van jouw lichaam, van jouw ziel, van jouw hart? Je gekoesterd en geliefd weten? Welkom in de liefde-volle bedding van Moeder Cacao!

Moeder Cacao…ze is zó liefde-vol, zacht, verwarmend en openend. Ze brengt rust en ontspanning…en ook speelsheid, sensualiteit en genieten… Ze nodigt je uit je met haar te verbinden, door haar liefde-volle ogen te kijken, met haar liefde-volle oren te horen…voor en door haar te verbinden en je te uiten…


Over de werking van Cacao…

In cacao zit theobromine (dit betekent ‘Goddelijk blad’) en zorgt er voor dat het hart sneller gaat slaan, de bloedvaten uitzetten en de spieren in de longen relaxeren. Cacao kan daardoor zowel een stimulerend en opwekkend effect hebben, als een rustgevend effect, als beide tegelijkertijd. Je krijgt er een warm en gevuld gevoel van…gevuld met liefde en dankbaarheid.

Cacao nodigt je uit om naar binnen te gaan en volgt de intentie waarmee je haar drinkt… Wat ís de intentie waarmee je haar drinkt? Daar stem je je in de cacao-ceremonie eerst op af, om vervolgens te voelen hoe de warme, zachte vloeibare drank als een bondgenoot, als een geliefde, je hart en buik verwarmt en al je cellen wakker kust.

Ademen…naar je hart…openen van je hart…de subtiele energie die langzaam maar zeker al je cellen aanraakt en opent…


Intentie

Afhankelijk van je intentie en van wat dienend is voor jou kan zich van alles aandienen tijdens de cacao-ceremonie. Cacao brengt je in een staat van verruimd bewustzijn (niet psychedelisch) en liefde. Het opent je voor schoonheid, lichtheid, genot, aanwezigheid en creativiteit…een heerlijke, open, ontvankelijke, liefdevolle staat van Zijn. En in die zachte ruimte kun je je ook bewuster worden van schaduwstukken, verdriet, weerstand en mind…

De uitnodiging is om dat wat zich aandient te verwelkomen, te voelen, te blijven ademen en naar je hart te brengen. De sleutel is overgave…


Gezond

Cacao bevat veel anti-oxidanten, wat sowieso heel gezond voor ons lichaam is, want anti-oxidanten ruimen vrije radicalen in het lichaam op, stimuleren vetverbranding, dragen bij aan een gezond hart en gezonde bloedvaten en geven een boost aan je immuunsysteem. Mineralen als zink, ijzer, chroom en magnesium hebben ook een positief effect op je gezondheid.

En dan zitten er in cacao ook nog eens allemaal stofjes, neurotransmitters, waar wij heel erg blij van worden, zoals anandamide, tryptofaan en serotonine. Anandamide komt van het Sanskriet woord ‘ananda’, dat ‘vreugde’, ‘geluk’ of ‘blijdschap’ betekent. Het zorgt o.a. voor motivatie en plezier. Tryptofaan kan helpen tegen angst en onrust en zelfs als anti-depressivum werken. Serotonine heeft een positieve invloed op je stemming, zelfvertrouwen, slaap, emoties en seksuele stroom.


Sensualiteit

Cacao is ook een medicijn dat de sensualiteit wakker maakt…, wat ‘niets anders’ is dan je te openen voor je senses, je zintuigen. Voelen, ruiken, horen, proeven, zien…en weten. De intensiteit van je zintuigelijke waarneming neemt toe, door de liefde die er bij komt en je cellen opent. Die sensuele stroom kan zich heel zacht en subtiel uiten, maar ook meer uitbundig en speels.

Cacao Medicine

Marjolein Seelen – “Lieve Evelyn en Marleen Magdalena, jullie ceremonie heeft diepe indruk op mij gemaakt. In de weken erna voelde ik nog steeds de magische kracht van het mooie ritueel en het samenzijn met de vrouwen. De rituele handelingen en het zingen hebben me diep geraakt, zelfs zo diep dat ik me na de ceremonie veel krachtiger voelde en wist uit welke bron ik kan putten als ik even niet meer weet welke richting ik op moet gaan. Vooral in de winter heb ik daar namelijk vaak last van en het gaf me moed dat er in de winter ook verstilling mag zijn en naar binnen kijken juist heel veel kracht kan geven. Heel veel dank!”


Cacao-ceremonie in Sisterhood

Op zondag 19 maart 2023 van 10:00 – ca. 17:00u in Gendt (bij Nijmegen)

Welkom mooie vrouw

Welkom om deel te nemen in de cirkel

Op jouw plek

In de cirkel van sisters…

Met alle ruimte voor jouw zijn…

Precies zoals je bent!

Op zondag 19 maart organiseren Evelyn Sanders van Summeren en ik weer een Cacaoceremonie in Sisterhood.

In een bedding van liefde, zachtheid, genot, plezier, sisterhood, ontvankelijkheid, aanwezigheid en gedragenheid. Wij creëren samen met Moeder Cacao een veilige heilige ruimte, waarin alles er mag zijn, gevoeld en gezien mag worden.

Zo mooi, om te verbinden met zusters en dat wat in het voorjaar in jou wil ontspruiten te verwelkomen. Je licht daar op te laten schijnen en te koesteren, onder de vleugels van Moeder Cacao… Je geborgen te weten, je geliefd te weten, je tranen te laten lopen, je lach te laten klinken, je stem te laten horen, diep ontspannen…jezelf helemaal lief te hebben en te verwelkomen. Zo ook je zusters…

We nodigen je uit je licht te laten schijnen, je kleuren te laten zien, je stem te laten horen! Dat te ervaren, toe te laten, waar te laten zijn, in een bedding van zusterschap, Moeder Cacao, Magische muziek en Liefde.

Wij ontvangen je heel graag in deze bedding van de liefde voor Moeder Cacao, voor onszelf en voor elkaar, voor ceremonies en vrouwencirkels…


Ellen: Het was voor mij even geleden dat ik onderdeel was van een vrouwencirkel. Ik merkte zondag (Cacao-ceremonie in Sisterhood) weer eens hoe heerlijk het was. En zeker in de aanwezigheid en veilige bedding die jullie gaven. En als je naar jou en Evelyn kijkt, dan spat daar toch de magie, vrouwelijkheid en zaligheid van af! Ik geniet nog steeds na.”

Renée Hartemink – “Marleen kan je ontvangen en zien. Echt gezien en gehoord worden is zó helend. De Cacao-ceremonie begeleidt ze fantastisch. Haar meditaties zijn als een warm bad van liefde. Dankje lieve Marleen Magdalena.”


Praktische info

Zien we je 19 maart? We kijken er ontzettend naar uit! Welkom!


De volgende Cacao-ceremonie in Sisterhood staat gepland op zaterdag 17 juni, Landgoed Bleijendijk in Vught.

Hilde: “Marleen belichaamt voor mij veel van “het vrouwelijke” en verstaat de kunst van het vertragen en voelen, vanuit lichtheid en tegelijkertijd ook met humor, waardoor er een mooie balans in haar sessies, ceremonies en lessen ontstaat. Zij heeft de moed zich vol in te zetten voor het uitnodigen tot vertraging, het verbinden met alles wat er in je leeft, waarbij zij hulp vanuit de natuur weet te vinden en in te zetten, zoals Moeder Cacao in een krachtige ceremonie die je uitnodigt te zakken in je lijf en je hart vanuit zachtheid (meer) te openen. Ze stemt zich af op wat er is en wat zich aandient vanuit een grote fijngevoeligheid. En dit alles vanuit een prettige en veilige bedding en sfeer. Een aanrader, zeker in deze tijd waarin toch best veel doorraast. Iets om jezelf te gunnen.”

Kirsten – “Marleen zet een warme en verbindende sfeer neer waarin ik me helemaal veilig voelde om dingen te delen. Voor mij zijn haar bijeenkomsten helende sessies, een fijn kado voor mezelf.”


Herkomst Cacao

Naast de intentie die je zelf de cacao in blaast, is er ook de intentie waarmee de cacao is bereid. En daarmee bedoel ik het hele proces! Dus hoe de cacao groeit, hoe ze wordt geoogst, hoe ze wordt bereid door de mensen in Zuid- of Midden-Amerika… Hoe zowel de Cacao als de Aarde als de Mensen in dit hele proces worden behandeld…

Ik vind het heel belangrijk dat dit een zuiver proces is, dat er geen sprake is van misbruik of van uitbuiting! Ik kies dan ook heel bewust de Cacao waarmee ik werk in ceremonies (en ook de cacao die ik zelf drink buiten de ceremonies). Afhankelijk van de intentie van de ceremonie en de energie van de groep, waar vooraf op afgestemd wordt, kies ik voor één van de volgende Cacao’s uit Guatamala:

P.S. Cacao voor eigen gebruik bestel ik via Pure Kakaw, echt een aanrader!


Liefde voor Cacao

De Cacao-ceremonies voor groepen organiseer ik samen met Evelyn Sanders van Summeren. Wij houden (uiteraard) allebei ontzettend veel van Moeder Cacao, ze heeft onze harten gestolen!

We hebben veelvuldig met Moeder Cacao gereisd, zowel individueel, als met z’n tweeën, als tijdens ceremonies en retraites van anderen. Wij laten ons tijdens de ceremonies heel graag door haar leiden!


Cacao de la Vida, Cacao de Amor (Cacao van het Leven, Cacao van de Liefde)

Cacao que nutre y alimente el Corazón (Cacao die ons Hart voedt)

Abre la consciencia hacia el Interior (Open het bewustzijn naar binnen)

Cura, sana todo dentro este Corazón (Heel en genees alles in dit Hart)


We zijn beiden opgeleid door Deva Yama en Shadi Henau om Cacao-ceremonies te begeleiden.

Over mijn eigen ervaringen met cacao en cacao-ceremonies heb ik verschillende blogs geschreven:


Ander aanbod mét Cacao…

Ik bied cacao op verschillende manieren aan:

Is je interesse gewekt? Bellen kan ook: 06-19432409.