Baarmoeder healing,  Borsten,  Cacao,  Rite of the Womb,  Rite van de Baarmoeder,  Rituelen,  Vrouw Zijn,  Vrouwencirkel,  Wombhealing,  Yonihealing

Roos

Roos brengt verzachting, tederheid, verademing en troost. Ze nodigt je uit om je te openen, in je hart en in je bekken. Om diep te voelen en te verzachten, in overgave te komen. Tegelijkertijd is ze ook stevig en uitgelijnd, waarmee ze helderheid en zuiverheid vertegenwoordigt en dus ook van jou vraagt.

Liefde

Roos…bloem van de Liefde. Niet alleen van de romantische liefde, maar ook (juíst!) van zelfliefde én van Universele Liefde. Ze omhult je zachtjes, geeft vertrouwen en stelt gerust met haar liefdevolle sereniteit. Haar frequentie is heel erg hoog en heeft een harmoniserende werking.

Uit onderzoek is gebleken dat een gezond menselijk lichaam vibreert tussen 62 en 68 Mhz. Planten hebben een frequentie tussen de 10 en 210 MhZ. En Roos…heeft een frequentie van maar liefst 320 Mhz! Ze tilt je op naar een hogere frequentie.

Zij resoneert met onze harten, die niet anders kunnen dan op haar te reageren door de essentie van Liefde te her-inneren en te laten stromen. Pijn, verdriet, jaloezie en boosheid laat zij lostrillen, om je zo te openen voor liefde, dankbaarheid en overgave. Dus ook héél eg helend voor onze borsten…


Sensualiteit

Daarnaast is zij ook een bloem van sensualiteit. Haar volheid, haar schoonheid, haar heerlijke zachte en zwoele geur…. De diepte die zich ontvouwt en opent in al haar bloemblaadjes….vanaf de buitenkant helemaal de diepte in, naar haar kern die zij je toont… Ze nodigt je uit om ook te openen. Te openen voor de subtiele lagen van genot en sensualiteit. Om jezelf, liefde, licht en het leven te ontvangen en te laten stromen.   

Mystieke Roos

Er hangt ook een hele mystieke sfeer rond de Roos… Verbonden met het Mystieke Vrouwelijke en de lijn van Maria Magdalena en Isis. Welke woorden daar aan te geven…als dit juist geheel voorbij de laag van woorden gaat… De woorden in poezië laten deze laag voelen. Maar iedere vrouw heeft hier een diep weten over, in meer of mindere mate bewust. Zij laat ons door vele lagen reizen, door verschillende tijdlijnen, laat ons her-inneren. Verbonden met de baarmoeder, de yoni en onze borsten. Met Leven en Dood, voorbij Leven en Dood…en met alle Wijsheid die daar in besloten ligt en ontsloten mag worden…

Zuiverheid

Roos is niet alleen zacht en sensueel. Zij heeft ook een stevige stengel met doorns, wat haar een krachtige uitlijning geeft tussen Hemel en Aarde en waardoor zij ook niet zomaar ‘te grijpen’ is. Dus naast dat de frequentie van haar bloem heel zuiver is, staat zij in haar geheel voor zuiverheid, waarheid en helderheid. Laat zij een heel mooi evenwicht zien tussen ‘het mannelijke’ en ‘het vrouwelijke’. En nodigt zij ook daar toe uit… Geen vervorming van de liefde in donzigheid, fluffy-ness en grenzeloosheid. Maar juist hele heldere, pure, zuivere liefde die leidt tot echt en waarachtige verbinding. In de eerste plaats met jouw eigen essentie en van daaruit ook in de verbinding met anderen.

Op reis met Roos

Ik ben zelf al een tijd onderweg met de Roos, waarmee ik bedoel dat ik me op vele lagen en op vele manieren met haar heb verbonden. En hoe meer ik me met haar verbind, hoe sneller en sterker ik haar werking waarneem. En nu ik zo deze woorden geef, voel ik haar essentie nog meer door mij heen stromen en mij openen.

Ik deel graag met je hoe ik me met haar heb verbonden (en nog steeds verbind).

  • Door één of meerdere (biologische!) rozen te kopen en mee te verbinden. Door ze te zien, te voelen, te ruiken en energetisch mee te verbinden. Als je ze in je tuin hebt staan is dat natuurlijk helemaal fantastisch…ik heb op dit moment een nog kleine rozenstruik, maar onze overburen hebben een hele grote…prachtig!
  • Drinken van thee van Roos. Zowel thee van rozenblaadjes als thee van rozenknopjes, die beiden een ander aspect van Roos uiten. De rozenknopjes hebben een hele zachte, tedere en lieflijke energie en smaak. De rozenblaadjes hebben een meer volle en krachtiger smaak. Je zou kunnen zeggen dat de rozenknopjes meer de energie van de Maagd vertegenwoordigen en de rozenblaadjes meer die van de Moeder en de seksueel ontwaakte vrouw. Zelf koop ik rozenblaadjes en rozenknopjes vaak bij Erica.
  • Rozenwater is heerlijk om je mee te wassen, reinigen en zuiveren. Bijvoorbeeld door alleen je gezicht er mee te wassen of je hele lichaam mee te reinigen. Je kunt jezelf ook een blessing geven met rozenwater. Rozenwater kun je heel goed zelf maken, gebruik daarvoor wel biologische rozen!
  • Roos-elixer, een krachtig extract van Roos, neem ik geregeld in, ook als ik me bijvoorbeeld wat geagiteerd of verdrietig voel. Een paar druppeltjes zijn al genoeg om haar frequentie tot je te nemen en je hart zachtjes aan te raken, zodat de emoties door je heen kunnen stromen en verzachten.
  • Roos-olie als parfum…ik heb een tweetal hele fijne roosolie-rollertjes die ik al een tijd dagelijks gebruik als parfum, zo heerlijk! Eén van deze prachtige roos-rollertjes verkoop ik ook in mijn praktijk: 10 ml voor 20 euro. Stuur me een berichtje als je interesse hebt.
  • Roos-olie om je mee in te smeren. Dat doe ik ’s avonds na het douchen, maar ook ’s ochtends na het droogborstelen is het heerlijk om mijn borsten en hart mee in te smeren. O.a. de Roos-olie van Weleda vind ik fijn.
  • Voor wie bekend is met rapé (plantmedicijn van mapacho-tabak) is er de Rosa Branca rapé, oftewel de Witte Roos, die zowel en openende werking heeft op het derde oog als een verzachtende werking op het hart.
  • En laatst heb ik ook nog een hele lekker ayurvedische haarolie van roos ontdekt van het merk Khadi…

Ik wens je een hele mooie ont-dekkingsreis toe met Roos…!

Wombhealingceremonie met Cacao & Roos

En naast alle bovengenoemde wijzen om je met Roos te verbinden, nodig ik je ook graag uit voor de Wombhealing-ceremonie met Cacao & Roos op vrijdag 26 april… Cacao en Roos gaan héél mooi samen…!

Een prachtige dagceremonie in een yurt, waarin je je gaat verbinden met jouw bekken en baarmoeder, met je hart én met andere vrouwen. We gaan een mooie reis maken, waarbij je eerst samen met Cacao en Roos de reis naar binnen maakt en daarna vanuit aanwezigheid en verankering in je-zelf contact maakt met andere vrouwen. Welkom als jij de roep voelt!