Vrouwen-jaarcirkel

Ga je mee…op reis in Vrouwen-jaarcirkel? Samen de diepte van het Leven, Vrouw-Zijn en Zusterschap in duiken…? Welkom!

Er was zoveel interesse in de Vrouwenjaarcirkel, dat ik heb besloten twee cirkels te starten in 2024. De thema’s en opbouw van deze twee cirkels, Roos en Lotus, is gelijk en ze zijn ook beide op donderdagavond in Vierakker (Zutphen). Vrouwenjaarcirkel Roos start 22 februari 2024 en Vrouwenjaarcirkel Lotus start 7 maart 2024. Zie voor de overige data hieronder.

Wil je eerst met mij kennis maken? Vraag dan een vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek aan.


Verlang jij ook zo naar thuiskomen…?

Thuiskomen in en bij jezelf…

Thuiskomen in je eigen hart, bekken en wijsheid…

Thuiskomen bij je zusters…

Thuiskomen bij Moeder Aarde…


Vrouwen-jaarcirkel

Voel jij het verlangen om die reis naar (diep) thuiskomen samen te maken? Dan ben je heel erg welkom! Van februari tot en met december gaan we samen op reis in de Vrouwen-jaarcirkel!

We komen één keer per maand samen (m.u.v. de zomervakantie). Om ons te laven aan het yin, het vrouwelijk veld, aan ons eigen vrouw-zijn en aan het contact met elkaar! De diepte in, verstillen, verdiepen, verzachten, openen en ook….vieren, expressie geven, genieten.

Tussen het fysiek maandelijks samenkomen in, blijven we in contact door bijvoorbeeld:

 • oefeningen voor thuis
 • een Facebookgroep (om te delen en inspireren) en Whatsappgroep (alleen voor praktische zaken)
 • tussendoor in tweetallen samen uit te wisselen.


Ilona: De vrouwenjaarcirkel 2023. Een reis in mijn vrouw zijn. Een reis om nooit te vergeten. Alleen en in Sisterhood. Er mogen zijn. Puur. Rauw. Veilig en vertrouwd. Een Commitment aan mijzelf, aan alle vrouwen. Verleden, Heden, Toekomst! Met Klank en Stilte. In Donker en Licht. Bij Water en Vuur. Met Alles wat er is. Alles wat er wilde zijn. Luisteren. Delen. Herkenning. Leren. Er zijn voor andere vrouwen. Andere vrouwen die er voor mij wilden zijn. Wat een ervaring. Magisch! Heel dankbaar voor wat de vrouwencirkel 2023 mij heeft gebracht. Nieuwsgierig wat het mij nog meer gaat brengen. Marleen Magdalena voor jou alleen maar liefde en dankbaarheid. Wat heb jij de vrouwencirkels iedere maand prachtig gegeven. Met liefde en respect voor alle sisters! Deze vrouwenjaarcirkel was mijn investering in tijd en geld meer dan waard. Ik kan het iedere vrouw aanraden.”

Hylke: Ik voel echt diepe dankbaarheid voor de lessen die de cirkel (2023) me mocht brengen. Marleen ademt warmte, oprechtheid & zuiver zijn. Door de veilige bedding die ze creëert, kon ik steeds meer landen en aanwezig zijn in mezelf en met de thema’s. Zij nodigt uit om de reis echt aan te gaan, naar binnen te gaan. Een reis waarbij er steeds weer iets nieuws aangeraakt mocht worden. Marleen weet een prachtig licht te schijnen op deze thema’s waardoor ze opeens in een heel nieuw licht komen te staan. Dankjewel lieve Marleen.”

Hilde: “Marleen belichaamt voor mij veel van “het vrouwelijke” en verstaat de kunst van het vertragen en voelen, vanuit lichtheid en tegelijkertijd ook met humor, waardoor er een mooie balans in haar sessies en ceremonies ontstaat. Zij heeft de moed zich vol in te zetten voor het uitnodigen tot vertraging, het verbinden met alles wat er in je leeft. Waarbij zij hulp vanuit de natuur weet te vinden en in te zetten, zoals Moeder Cacao in een krachtige ceremonie die je uitnodigt te zakken in je lijf en je hart vanuit zachtheid (meer) te openen. Daarnaast gebruikt zij diverse andere gaven die zij met elkaar verbindt. Ze stemt zich af op wat er is en wat zich aandient vanuit een grote fijngevoeligheid. En dit alles vanuit een prettige en veilige bedding en sfeer. Een aanrader, zeker iets om jezelf te gunnen.”


Thema’s Vrouwen-jaarcirkel

De avonden van de Vrouwen-jaarcirkel zullen steeds een ander thema hebben…

 • Moeder Aarde
 • de Vrouwenlijn
 • Wombhealing
 • Zusterwond en Zusterschap
 • Borsten en het Hart
 • Mannen
 • Yonihealing
 • Jezelf stem geven

We gaan delen, ervaren hoe het is ok ons écht uit te spreken (voorbij de verhalen die we over onszelf kennen) én echt te luisteren in aanwezigheid. We gaan vele verschillende oefeningen doen, om uit ons hoofd te komen, in ons lichaam. Om zo bij de daadwerkelijke ervaring uit te komen en de wijsheid van ons lichaam te kunnen waarnemen en ontvangen. Daartoe doen we lichaamsgerichte oefeningen, o.a. uit de traditie van de Healing Tao. Gaan we bewegen, dansen en zingen. Verbinden we met onze ademhaling en laten we ons meenemen in meditaties & visualisaties. Worden we aangeraakt, door onszelf en door een andere vrouw en ervaren hoe het is een ander échtaan te raken…vanuit aanwezigheid in onszelf! We gaan creëren en ons onderdompelen in rituelen. En mijn geliefde medicijn Moeder Cacao zal zeker ook worden uitgenodigd in deze Vrouwencirkels… Ik heb er zo’n zin in!


Data 2024

Vrouwenjaarcirkel Roos – VOL!

De eerste helft van het jaar komen we rond de volle maan samen, de tweede helft van het jaar rond de nieuwe maan. Alle avonden starten om 19:15u (inloop vanaf 19:00u) en we sluiten om 22:15u af.

 1. do 22 februari 2024
 2. do 21 maart 2024
 3. do 25 april 2024
 4. do 23 mei 2024
 5. wo (!) 19 juni 2024 Zomer-zonnewende
 6. do 5 september 2024
 7. do 3 oktober 2024
 8. do 31 oktober 2024
 9. do 28 november 2024
 10. do 19 december 2024

Vrouwenjaarcirkel Lotus – VOL!

De eerste helft van het jaar komen we rond de nieuwe maan samen, de tweede helft van het jaar rond de volle maan. Alle avonden starten om 19:15u (inloop vanaf 19:00u) en we sluiten om 22:15u af.

 1. Do 7 maart 2024
 2. Do 4 april 2024
 3. Do 9 mei 2024
 4. Do 6 juni 2024
 5. Vr 21 juni korting Cacao-ceremonie*
 6. Do 4 jul 2024
 7. Do 19 sep 2024
 8. Do 17 okt 2024
 9. Do 14 nov 2024
 10. Do 12 dec 2024

* Je krijgt 45 euro korting als je deelneemt aan de Cacao-ceremonie in Sisterhood – Zomerzonnewende Viering (14:00-22:00u in Zutphen)! Neem je niet deel dan ontvang je een Zomer-zonnewende Viering pakket t.w.v. 45 euro.


Steffi de Leeuw “Ik ben onwijs dankbaar voor jou, for holding the space! Jouw sterk aanvoelende aanwezigheid hielp mij enorm om me te verbinden met mezelf en ons in het midden. Ook jouw respect, begrip en luchtigheid rondom ieder gevoelswereld was erg voelbaar, wat bepaalde spanningen op een geheel natuurlijke manier doorbrak. Lieve Marleen, je hebt wat losgemaakt. Dit is de manier hoe ik het leven wil ervaren en meer ben gaan ervaren. Thank you from my womb to yours. From my heart to yours..”


Meer praktische info

De kosten voor de Vrouwen-jaarcirkel bedragen 450,- euro en hier voor krijg je dus:

 • Een verdieping in jouw Zelf, in jouw Vrouw-Zijn!
 • Een cirkel van zusters waar je een jaar mee de diepte in gaat
 • Maandelijkse bijeenkomsten van de vrouwen-jaarcirkel
 • Oefeningen voor thuis, tussen de bijeenkomsten door
 • Contact met een andere vrouw, je buddy, tussen de cirkels door
 • Online contact met mij en de andere deelnemende vrouwen via een social medium

Locatie: De Ruimte, IJselweg, Vierakker (bij Zutphen).

Word jij hier ook meteen blij van? Laat het me weten, dan neem ik contact met je op om verder af te stemmen!Nog meer de diepte in…?

Wil je nog verder de diepte in? Dan kun je je deelname aan deze Vrouwen-jaarcirkel nog uitbreiden met 3 Womb-massages of 3 Borstweefselbehandelingen.

Voor dit totaalpakket – deelname Vrouwenjaarcirkel én 3 behandelingen – betaal je 750,- euro (i.p.v. 810,- euro).


Hannah – Ik heb het geluk gehad om 3 prachtige Wombmassages bij Marleen te mogen ontvangen. De massages waren afgestemd, zacht, helend en koesterend. Ik voelde me heel veilig en gedragen door de energie van Marleen. Mede door een ritueel met doeken waar een inbakering mee plaatsvindt, kon ik me iedere meer overgeven. Marleen ervaar ik als een zachte, warme vrouw met aandacht en passie voor haar mooie werk. Ook de plek was warm en uitnodigend om me te ontspannen en over te geven aan de ervaring. Het effect van de massages is dat het voelt alsof mijn hele bekkengebied is opgeschoond, wat zelfs zichtbaar werd in een vorm van eczeem wat ook weer wegtrok, en ook mijn maantijd was anders. Een hele fijne manier om meer connectie te maken met mijn bekkengebied en daardoor mijn meer zachte zelf. Het helpt om mijn koers als vrouw te volgen. Dankjewel lieve Marleen.”

Mariska, Zutphen: “Ik heb drie borstweefselbehandelingen ontvangen van Marleen. Tijdens en ook na de behandelingen kon ik zakken in mijn vrouwelijkheid, zachtheid en ontvangen. Ook kwamen er veel emoties op tijdens de behandeling die ik kon loslaten. Het contact met mijn borsten is verbeterd. Er is meer bewustzijn en gevoel. Marleen is liefdevol en zonder oordeel. Ook geeft ze fijn zelfzorg advies voor na de behandeling.”

Sandra – Al toen ik de eerste keer binnenkwam wist ik dat dit een veilige en liefdevolle omgeving was. Bij Marleen durf ik los te laten en diep naar binnen te gaan op zoek naar meer ontspanning en zachtheid, in verbinding met mijn vrouw-zijn. De cyclus van drie womb-massages heb ik bevrijdend ervaren, elke keer kon ik meer ontspannen. Allereerst ben ik dankbaar dat het veel minder “vast” zat dan ik dacht. Er is een gevoel van acceptatie, lichtheid en nieuwe sensualiteit waar ik al een tijd naar verlangde. Ik zat al in een mooi groeiproces en de massages vormden een deel van dit pad, ik voel mij nu nog meer heel. De wat stoere doorzetter in mij mag nu meer ontspannen, minder moeten, en nog meer genieten van het leven in al haar vormen. Ik ben Marleen heel dankbaar en kom zeker terug! Heel veel liefs!”


Lees dit ook even over Vrouwen(jaar)cirkels


Sita ter Horst Wat een mooie, krachtige en diep vrouwelijke space creëert Marleen voor haar ceremonies en healings. Ik heb een bijzondere ervaring gehad tijdens een (individuele) Rite of the Womb ceremonie en womb healing. Ze werkt heel intuïtief in het geven van een womb-massage, en ik voelde haar aanwezigheid volledig bij mij zodat ik echt kon zakken. Ik kon voelen dat ze veel ervaring heeft met het begeleiden van deze rituelen – dat ze het echt belichaamt. Dit maakte dat ik me compleet veilig voelde in de ruimte.”

Renée Hartemink, Warnsveld: “Waaaauw… dit is thuiskomen bij je ware natuur. Alle rituelen zijn zo prachtig om te ervaren en het liet mij diep herinneren. Ik voelde de zachte liefde door mij heen stromen en eenmaal thuis voelde ik mij zo dankbaar voor mijn leven en voor wat er allemaal in mijn leven is. Wat een cadeau. Dankjewel Marleen voor jouw Zijn, eigenlijk heb ik er geen woorden voor”