Bewust Zijn,  Systemisch Werk,  Vrouw Zijn

ODE aan de CRONE

Ohwww wat zijn we mooi…In alle soorten en maten…Van alle leeftijden…

Maar in het bijzonder de schoonheid van de ‘crone/ oude(re) vrouw’ wil ik nu graag expliciet benoemen en eren…

Ik houd van haar rimpels…

Haar grijze haren…

De vlekjes op haar huid…

Het losse vel…

De hangende borsten…

Haar trillen én haar stevige tred…

Haar kromme vingers en tenen…

En haar ogen…

Liefde, Wijsheid, No-nonsense, Strijdlust, Rechtvaardigheid, Humor, Relativering, Zachtheid, Passie, Verdriet, Overgave, Weten over Leven en Dood….In haar ogen…in haar wezen…in haar Zijn!

Ik wilde schrijven dat ik me niet kan herinneren er ooit tegenop heb gezien om ouder te worden, maar met dat ik begon te typen realiseerde ik me dat dat niet waar is… Mijn moeder overleed op haar 29e, waardoor 30 worden mij als een onmogelijkheid toe scheen… Mijn hele systeem blokkeerde bij de gedachte dat ik 30 zou worden, hoeveel ratio ik er ook tegenover kon zetten…ouder dan mijn moeder ooit is geworden, daar kreeg ik kortsluiting van…

Gelukkig kwam ik vóór die tijd met Familie opstellingen/Systemisch werk in aanraking en tegen de tijd dat ik 30 werd keek ik er op een bepaalde manier zelfs naar uit…vol wilde ik JA zeggen tegen het leven en mijn moeder eren door het leven helemaal te leven, ook een beetje voor haar…mijn leven, mijn moeder, mijn dankbaarheid… Mijn moeder zou nu 2e helft 60 zijn geweest….ook een ‘crone’. En ik kijk uit naar deze fase voor mijzelf, hoop met heel mijn hart deze levensfase mee te mogen maken…

Sinds ik een jaar of 8 geleden startte met vrouwencirkels en ceremonies ervoer ik het altijd als een ontzettende eer en verrijking als er een ‘crone’ in ons midden was. En nu met de Womb-Massages voel ik zo’n diepe ontroering, bewondering en dankbaarheid voor alle crones die ik mag ontvangen in mijn Massagetempel…En me te laten raken door hun wijsheid en wezen, door de ontroering en bewondering dat zij zelf nog steeds hun tempel eren, óf de moed hebben om daar mee te starten…in deze levensfase…

I love crones!

Their strength…

Their softness…

Their vulnerability…

Their openness…

Their laugh and their tears…

Their beauty…

Their wisdom…

Their Being…

I need you…I honour you…We need you…we honour you…

❤️

Foto bij een tekst van Donna Ashworth, bij een post van wildwomansisterhoodofficial.