Borstweefselbehandeling

Heb je last van pijnlijke of zeer gevoelige borsten? Heb je na een thermografie het advies gekregen voor borstweefselbehandelingen? Of ervaar je je borsten eerder als gevoelloos? Ervaar je weinig tot geen verbinding met jouw borsten? En zou je graag willen dat jouw borsten zacht en liefdevol voelen? Dan ben je zeer welkom voor een borstweefselbehandeling…!

Ik ben geregistreerd VLOW® Borstweefseltherapeut en tevens aangesloten bij De Groene Zuster.

Deze borstweefselbehandeling is zó zacht, afgestemd en subtiel en helpt jouw borsten om zacht en gezond te worden en te blijven. De doorbloeding en afvoer van afvalstoffen wordt gestimuleerd, evenals de doorstroming van energie. Er ontstaat zo een liefdevolle verbinding met jouw borsten. Waardoor ze niet alleen voedend zijn voor anderen, maar óók en vooral in de eerste plaats voor jouzelf!Waarom een borstweefselbehandeling…

Bij allerlei verschillende klachten kan een borstweefselbehandeling helpend zijn. Helpend om van je klachten af te komen en je borstgezondheid te bevorderen.

Concrete aanleidingen

 • Pijnlijke borsten of pijnlijke plekken in je borsten
 • Verharde, opgezette of verkleefde plekken in je borsten
 • Een arts heeft één van de volgende diagnosen gesteld: cystes, fibroadenomen, mastopathie, fibrocystische borsten, (laaggradige) ontstekingen, mastalgie.
 • Een thermografie met een zorgindicatie
 • Pijnlijk of juist ongevoelig littekenweefsel in je borsten
 • Voorbereiding op een mammografie: als je borsten zachter zijn en geen/minder pijnlijke plekken hebben, zal de mammografie minder pijnlijk zijn. (De behandeling moet dan minimaal 6 weken vóór de mammografie plaatsvinden.)
 • Je hebt een zwangerschapswens (de behandeling bevordert de vruchtbaarheid door de hormoonregulerende werking) en/of wilt borstvoeding gaan geven. (De eerste 7 maanden van de zwangerschap wordt deze behandeling afgeraden.)

Andere aanleidingen

 • Je voelt weinig of geen verbinding met je borsten (en je vrouw-zijn) en verlangt er naar die verbinding te gaan voelen
 • Je voelt je weinig verbonden met je hart en de hart-kwaliteiten als liefde, verzorging, dankbaarheid, verbinding en compassie…voor jezelf en voor anderen.
 • Je hebt weerstand naar je borsten…omdat je ze niet mooi vindt, omdat ze in jouw ogen gefaald, omdat…
 • Je wilt graag goed voor je borsten te zorgen

Cecile: “Het contact met mijn borsten is erg veranderd door de drie borstweefselbehandelingen die ik heb ontvangen. Ze zijn veel meer levend geworden voor mij, echt een belangrijk deel van mezelf! Ik kan met mijn borsten mezelf grondiger voelen en meer accepteren. Alsof ik fijnere voelsprieten erbij heb gekregen. De behandelingen zelf heb ik als erg fijn ervaren en ook soms confronterend om te merken hoeveel gevoel er in me opgeslagen zit waar ik weinig naar luister. Het is heel verrijkend om dat te beseffen. Ook de tips voor zelfzorg waren fijn en duidelijk. Ik masseer nu geregeld mijn oksels, ik raak mijn borsten meer aan en gooi af en toe mijn bh uit. Ik ben van plan dit vaker te doen! Het is een grote rijkdom geweest om dit nieuwe contact met mijzelf , met jouw hulp, te ervaren. Ik heb groot vertrouwen in jou, en jouw manier van zijn bevalt me heel goed. Je bent heel erg prettig in contact, zacht en vakkundig en to the point. Het is een gave van je om zo kalm iemand meer in contact met alles te brengen. Ik raad andere vrouwen zeker deze behandeling aan!”Wat een Borstweefselbehandeling jou brengt…

Een borstweefselbehandeling is een prachtige vorm van zorg voor je borstgezondheid. Zowel preventief, als wanneer je klachten hebt. De behandeling heeft zeer helende effecten op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau.

Effecten op fysiek niveau…gezonde borsten hebben en houden

 • Bevordering van de algehele borstgezondheid: pijnlijke plekken verminderen of verdwijnen
 • Verbeterde doorbloeding van de borsten en verbeterde werking van het lymfatisch systeem, dus verbeterde afvoer van afvalstoffen uit de borsten
 • Optimalisatie van de werking van het gehele immuunsysteem
 • Vermindering of verdwijnen van klachten van verschillende borstaandoeningen: cystes, fibroadenomen, mastopathie, fibrocystische borsten, (laaggradige) ontstekingen, mastalgie.
 • Verzachting van littekenweefsel na een operatie aan de borst(en).
 • Borsten die zachter en voller aanvoelen, doordat verhardingen en verklevingen als het ware ‘wegsmelten’.
 • Positief effect op andere delen van het lichaam en het lichaam als geheel (in het bijzonder ook de baarmoeder, vulva en eierstokken), door meer doorstroming in het lichaam, verwijdering van afvalstoffen en het hormoon-regulerend effect van de behandeling.
 • Positief effect bij zwangerschapswens vanwege het hormoon-regulerende effect.

Effecten op emotioneel, mentaal en spiritueel niveau

 • Bij pijnlijke borsten is de reactie daar van weg te bewegen. Tijdens de behandeling ga je juist contact maken met pijnlijke of gevoelloze plekken, waardoor er meer verbinding ontstaat.
 • Opgeslagen emoties en trauma in het borstweefsel krijgen ruimte…verdriet, pijn, onzekerheid en afwijzing worden gevoeld. Door ruimte te geven aan emoties en ze echt te voelen, vindt er doorstroming, versmelting en heling plaats.
 • Er ontstaat een meer liefdevolle en open verbinding met jouw borsten.
 • Plekken die leeg aanvoelen, waar weinig aanwezigheid is, kunnen zich weer gaan vullen.
 • Ook prettige gevoelens worden verwelkomd: liefde, genieten, plezier, dankbaarheid… Dit heeft een zeer helende werking, fysiek én emotioneel.
 • Het wordt helder wanneer jij jezelf verlaat en je wordt uitgenodigd jezelf weer te gaan ontvangen, koesteren, verzorgen en liefhebben.
 • Door het openen van jouw hartgebied en hartsenergie kun je vanuit jouw essentie een diepe verbinding gaan ervaren, met jezelf en met anderen…met alles wat leeft!
 • Je voelt je blijer, gelukkiger, trotser en sensueler…genieten is je geboorterecht!

Evelyn, Veghel: “Lieve Marleen, de behandelingen waren voor mij echte reizen waarin ik door het contact met mijn lijf en borsten me ook kon openen voor de wijsheid vanuit mijn lichaam. Naast de thema’s die me zo zichtbaar werden tijdens de behandeling, ervaar ik dit bewustzijn nu ook veel meer in mijn lijf. Ik ben me meer bewust van mijn borsten en ervaar een verzachting een opening die tot stand is gekomen. Zo ongelooflijk mooi wat dit werk doet maar zeker ook hoe jij dit neerzet. Je blijft zo zuiver aanwezig in het proces en dit is zo helend! Dank lieve sister en zo fijn dat je dit werk doorgeeft.Hoe een Borstweefselbehandeling er uit ziet…

Dit is niet alleen een fysieke behandeling, maar ook een energetische healing én een prachtig liefdevol ritueel om jouw borsten te eren en de relatie met je borsten te ont-dekken en verdiepen. Ik zorg voor een warme, veilige, toegewijde en liefdevolle bedding, in de heilige ruimte van mijn Vrouwentempel…

Aanvang

 • Ontvangst met kopje thee
 • Korte intake: samen bespreken en invoelen wat er op dat moment speelt.
 • Verbinden met jouw verlangen en de intentie voor de behandeling. Dit kan al zoveel raken…hier schreef ik Borsten-praat…heerlijk en helend! over.

Behandeling

 • Je neemt plaats op de massagetafel met je bovenlichaam ontbloot.
 • Met zachte strekkingen wordt het weefsel (fascia) in je bovenlichaam uitgenodigd los te laten en te versoepelen.
 • We maken contact met beide borsten en voelen welke eerst behandeld gaat worden, ik door aanraking van buiten en jij met je aandacht van binnen.
 • Behandeling van de borsten door afgestemde aanraking, heel subtiel, aandachtig en koesterend. Er wordt gewerkt op de laag van het fascia. Verhardingen, verklevingen, pijnlijke plekjes, gevoelloze ‘lege’ plekken, of emotionele plekken worden zo behandeld.
 • Waar nodig wordt ook met adem, systemisch werk, energetisch werk, geur en klanken werken.
 • De borstweefselbehandeling wordt beëindigd met een eindstretch met een heerlijke geurende biologische olie met een zuiverende of liefdevol verbindende werking. Daarna kun je nog even rustig blijven liggen.

Afronding

 • Afsluiting met kopje thee.
 • Nabespreking: hoe voel je je nu, wat heb je ervaren? Wat ik heb waargenomen. Tips voor thuis voor het bevorderen van je borstgezondheid en een liefdevolle verbinding met je borsten.

Janine de Wolf, Westervoort: “Door een borstverkleinende operatie in mijn tienerjaren, heb ik naast veel littekenweefsel aan de binnenzijde van de borsten en cystes, vooral ook hele delen van de borst die ik niet meer goed waarneem doordat er geen zenuwprikkels van gevoel doorkomen. Hierdoor is aanraking al snel onveilig en vertrouw ik alleen borsttherapeuten aan mijn borsten die de kunst van het luisteren en voelen van het lichaam goed onder de knie hebben. Marleen ken ik al veel langer en ik weet dat zij dit kan en heeft. Marleen heeft een aanwezigheid in het lichaam die heel duidelijk is en tegelijkertijd heel zacht en liefdevol. Ze is in staat goed te luisteren en te voelen in het weefsel, waardoor het voor mij ook mogelijk is om aanwezig te blijven in mijn borsten en de subtiele sensaties in de verte te kunnen waarnemen. Dit heeft er voor gezorgd dat ik in de eerste behandeling al emotie en opgeslagen trauma van de operatie heb kunnen zien, voelen en loslaten. Een zeer waardevol geschenk aan mezelf. Mijn borsten voelen een stuk zachter en zijn nu al minder pijnlijk.”Kosten en aanvraag

Een complete borstweefselbehandeling duurt 120 minuten en kost €145,-.

Heb je fysieke klachten, zijn je borsten pijnlijk of gevoelig, of voel je juist heel weinig verbinding met je borsten? Dan raad ik een serie van 3 behandelingen aan, om in eerste instantie frequenter de behandeling te ontvangen.

Een 3-strippenkaart kost 399,-.

Als je klachten afnemen en de verbinding met je borsten toeneemt, kun je de frequentie afbouwen tot alleen ‘liefdevol onderhoud’. Sommige vrouwen doen dat één keer per jaar, anderen (zoals ik) doen dat twee keer per jaar. Uit liefdevolle zorg voor jezelf en je borsten!

Wil je je borsten helemaal laten verwennen en ze ook thuis alle liefde, verzorging en aandacht geven die ze verdienen? Dan is er het Borstenverwenpakket voor €195,00. Borstweefsel- & borstpakking behandeling + Droogborstel + Borstolie

Wil je je aanmelden voor een Borstweefselbehandeling of Borsten-verwenpakket? Overleggen wat nu passend is voor jou? Laat het me weten, dan neem ik contact met je op. Als we een afspraak maken, ontvang je van mij nog een uitgebreid intake-formulier en praktische info. Welkom!Mariska, Zutphen: “Ik heb drie borstweefselbehandelingen ontvangen van Marleen. Tijdens en ook na de behandelingen kon ik zakken in mijn vrouwelijkheid, zachtheid en ontvangen. Ook kwamen er veel emoties op tijdens de behandeling die ik kon loslaten. Het contact met mijn borsten is verbeterd. Er is meer bewustzijn en gevoel. Marleen is liefdevol en zonder oordeel. Ook geeft ze fijn zelfzorg advies voor na de behandeling.”Contra-indicaties Borstweefselbehandeling

 • je hebt koorts,
 • je hebt een acute borstontsteking,
 • je bent minder dan 7 maanden zwanger,
 • je hebt borst-implantaten,
 • je hebt binnen 6 weken een afspraak voor een mammografie/thermografie/echografie
 • je bent bij een specialist onder behandeling (chemo of bestraling). Als je d.m.v. chemotherapie of bestraling wordt behandeld, kunnen de Borstpakkingen juist heel mooi ondersteunend werken!

Disclaimer

Wat deze behandeling níet is.

 • Ik ben geen arts. Als je je zorgen maakt over je borstgezondheid, raad ik je aan om óók naar je huisarts te gaan. Afhankelijk van de diagnose, kan de borstweefselbehandeling een hele fijne methode zijn om je klachten te verminderen.
 • De borstweefselbehandeling is géén alternatief voor borstonderzoek. Ik kan je wel tips en aanwijzingen geven voor zelfonderzoek. Hopelijk ervaar je de behandeling ook als een uitnodiging om zelf veel meer contact met je borsten te maken, zodat jij weet hoe jouw borsten er uit zien en hoe ze voelen.
 • De gezondheid van je borsten is natuurlijk niet alleen afhankelijk van het ontvangen van borstweefselbehandelingen. Er is nog veel meer wat je zelf kunt doen, zoals het zorgen voor een gezonde lifestyle. Hier kan ik je meer over vertellen tijdens onze afspraak, eventueel kan ik je doorverwijzen naar een deskundige op een ander gebied.


Anoniem: “Ik heb de borstweefselbehandeling bij Marleen als heel koesterend ervaren en als een avontuur beleefd. Voor mij was het ook een soort onderzoek omdat ik ruim 20 jaar geleden een borstverkleining heb gehad. Sommige delen van mijn borsten zijn daardoor minder gevoelig. Ook heb ik littekenweefsel. De behandelingen waren in die zin ook een soort ontdekkingsreis door mijn borsten: waar kan ik meer zijn met mijn aandacht en waar voel ik wat? Ik werd me door Marleens aandacht op iedere millimeter veel meer bewust van de verschillende soorten sensaties op diverse plekken. Dat was mooi om zo samen aan te gaan. Verrassend vond ik ook het “stretchen” van het hele borstgebied, waarbij ook de oksels bijvoorbeeld worden meegenomen. Het voelde heel integrerend. Ik voelde me als vrouw ook erg gezien en meegenomen in respect voor deze belangrijke lichaamsdelen én het hele borstgebied. Voor mij een belangrijke aanzet om zelf meer bewust zorg te dragen voor mijn borsten in plaats van ze als “vanzelfsprekend” te beschouwen. Ik kan deze bijzondere behandeling bij Marleen zeker aanraden.”Blogs over Borstweefselbehandelingen

Afterglow Borstweefselbehandeling…over mijn eigen ervaringen met Borstweefselbehandelingen en wat ik verder doe aan ‘borst-care’…

Borsten-praat…heerlijk en helend! Over het helende effect en wat er allemaal al geraakt kan worden door ‘alleen maar’ over je borsten te praten.

“Mijn borsten zijn nog nooit zo aangeraakt”….over de ontroering, versmelting en verzachting die deze behandeling brengt, door liefde-volle, aandacht-volle, aanwezige aanraking.Meld je nu aan voor maandelijkse inspiratie!
Je ontvangt blogs met verdieping over Vrouw-Zijn, bent als eerste op de hoogte van Ceremonies & Workshops en ontvangt speciaal kortingsaanbod.