Workshops & Rituelen

Rite van de Baarmoeder

“Every woman who heals herself helps heal all the women who came before her and all those who will come after her”

De Rite van de Baarmoeder van vrijdag 30 oktober zit vol. Wil je een uitnodiging krijgen als ik de volgende Rite plan? Laat het me weten!

Tijdens de Rite van de baarmoeder ga je je verbinden met jouw centrum van kracht, diepe innerlijke wijsheid en creatie. Met jouw basis, de plek waar jij jezelf kunt dragen, de bron van jouw vrouwkracht… Je baarmoeder is de plek van waaruit iets nieuws geboren wordt, van waaruit nieuw leven en creatie ontstaat en van waaruit jouw moeder jou het leven heeft doorgegeven. Door jouw baarmoeder stroomt dus de creatiekracht, de (seksuele) levensenergie van jouw hele vrouwenlijn. Én door je baarmoeder ben je verbonden met het gehele vrouwelijk collectief. Misschien kun je al wel (een beetje) voelen of je voorstellen hoeveel weten en wijsheid er in jouw baarmoeder zit. Diep vrouwelijk weten. Weten over leven en dood. Over creatie en destructie. Over licht en donker. Over het leven hier op aarde, op Moeder Aarde.

De Rite van de Baarmoeder is een prachtig ritueel om een ‘overgang van iets ouds naar iets nieuws’ te markeren en bekrachtigen. Bijvoorbeeld voordat je gaat trouwen, omdat je zwanger wilt worden of bijna gaat bevallen (of om juist te bekrachtigen dat je geen moeder zult worden, maar er iets anders uit jou geboren mag worden!), omdat je in de overgang raakt, je geopereerd wordt aan je baarmoeder (of je baarmoeder misschien zelfs verwijderd wordt), je net bent gescheiden, van baan wilt veranderen, je dieper wilt verbinden met jouw vrouwkracht en je trouw daaraan in een ritueel wilt bekrachigen…, etc. 

Tijdens de Rite van de Baarmoeder maak je contact maken met je baarmoeder. Ik begeleid je daarbij door lichaamsgerichte oefeningen, meditaties, visualisaties en muziek, wat uiteindelijk samenkomt in een prachtig ritueel genaamd de Rite van de Baarmoeder (lees hier meer over de achtergrond van de Rite en het programma…) .

Ik geef de Rite van de Baarmoeder graag op verzoek: individueel of voor een paar vrouwen die dit samen willen ervaren. Zodat het ritueel op jou/jullie persoonlijk is afgestemd, op jouw/jullie wensen, het verlangen en de beweging van de ziel. Je kunt hier aangeven dat je interesse hebt, dan mail ik je de informatie en maken we een telefonische afspraak om kennis te maken en verder af te stemmen op jouw/jullie verlangen!

Tessa Zwarter: “Hi Marleen, nogmaals heel erg bedankt voor onze prachtige Rite van de Baarmoeder. Ik heb me de laatste 2 dagen naast de heerlijke ervaring bij jou verder verdiept in de origin van de Rite en wat is ze prachtig. Na de inwijding voelde ik direct diepe ontroering en herkenning. Ik hoop dat meer vrouwen de weg naar jou vinden. Je bent een prachtige vrouw. Blij dat ik je heb mogen ontmoeten.”

Esther Segers, Hillegom: “Ik heb bij Marleen de Rite van de Baarmoeder ontvangen. Het was een hele fijne, diepe ervaring waarbij Marleen de tijd nam en de ruimte gaf voor alles wat er op dat moment ontstond. Ik heb me nog nooit zo mooi en sterk vrouw gevoeld. Marleen gaf ruimte voor heling, voor verbinding en voor creatie. De rituelen, symbolen, visualisaties en de rite zelf waren heel mooi in balans en Marleen leidde de hele dag met aandacht en oog voor detail.”

Geertje Noorlander Ottevanger, Gouda: “Ik heb de inwijding in de Rite van de Baarmoeder als ontzettend waardevol, diepgaand, veilig en fijn ervaren. Een hele fijne ochtend en een supermooi ritueel, die echt heel erg veel in werking heeft gezet, een intens diep verwerkingsstuk is er geraakt. Heling op heel diep niveau. Voor mij heel waardevol.”

Mylène van Koeveringe, Utrecht: “Dankjewel voor de hele mooie avond die wij met jou mochten delen. We hebben de rite en het samenzijn als heel bijzonder ervaren en zijn dankbaar voor deze verdieping in onszelf en met elkaar. Het is zo ongelooflijk waardevol en helend om deze verbinding met elkaar te voelen, te mogen vieren, te voelen en te verdiepen. Je hebt ons door jouw zachte aanwezigheid, deskundigheid, vrouwelijkheid ons niet alleen op ons gemak gesteld, maar ook de ruimte gegeven om datgene wat er gedeeld en geheeld mocht worden, te laten zijn. Nogmaals dank!”

Opstellingsdagen

Samen met Auke Attema organiseer ik opstellingsdagen of dagdelen. Deze kosten voor representanten 50 euro en als je een vraag inbrengt betaal je 75 euro.

Zweethutten

Als vuurvrouw sta ik regelmatig aan het vuur om dat te hoeden en draag ik bij aan de bedding van de zweethutten van watergieter Barbara Jansen bij Waaldijk15 in Dreumel. Ik sta aan het vuur op de volgende data:

  • Woensdag 30 december, gemengde oudejaars & volle maan zweethut
  • Geannuleerd i.v.m. coronamaatregelen – Zaterdag 14 november, vrouwenzweethut, thema ‘Bevrijding’ (hoe en wanneer voel jij je vrij)
  • Zaterdag 12 september, zweethut Vrouwenprogramma van Nina Blessing

Barbara Jansen – Dreumel, watergieter“Marleen is een krachtige vuurvrouw; liefdevol, aanwezig, alert en dienstbaar. Ze heeft een goede connectie met de ceremonie van de zweethut, waardoor ze samen met de watergieter een dragend en dienend team is voor de deelnemers van de hut. Ze stemt af, vraagt wat je nodig hebt en ontvangt feedback. Kortom; een hele fijne vuurvrouw om mee samen te werken…”

Nina Blessing- Utrecht, dokter en intuïtief psychotherapeut“Marleen is een vuurvrouw die een warme krachtige bedding geeft aan de zweethut. Ze is zo verbonden met hemel en aarde en de groep dat je je gelijk heel veilig voelt in haar aanwezigheid. Ze zingt en weeft een web van liefde en vuur. Met Marleen is er gewoon geen gedoe. Ze is puur, zuiver en warm aanwezig vanuit het hart. Ik ben heel dankbaar voor haar als vuurvrouw van de zweethut van mijn jaartraining.”