Workshops & Rituelen

Rite van de Baarmoeder

“Every woman who heals herself helps heal all the women who came before her and all those who will come after her”

Tijdens de Rite van de baarmoeder ga je je verbinden met jouw centrum van kracht, diepe innerlijke wijsheid en creatie. Met jouw basis, de plek waar jij jezelf kunt dragen, de bron van jouw vrouwkracht… Je baarmoeder is de plek van waaruit iets nieuws geboren wordt, van waaruit nieuw leven en creatie ontstaat en van waaruit jouw moeder jou het leven heeft doorgegeven. Door jouw baarmoeder stroomt dus de creatiekracht, de (seksuele) levensenergie van jouw hele vrouwenlijn. Én door je baarmoeder ben je verbonden met het gehele vrouwelijk collectief. Misschien kun je al wel (een beetje) voelen of je voorstellen hoeveel weten en wijsheid er in jouw baarmoeder zit. Diep vrouwelijk weten. Weten over leven en dood. Over creatie en destructie. Over licht en donker. Over het leven hier op aarde, op Moeder Aarde.

De Rite van de Baarmoeder is een prachtig ritueel om een ‘overgang van iets ouds naar iets nieuws’ te markeren en bekrachtigen. Bijvoorbeeld voordat je gaat trouwen, omdat je zwanger wilt worden of bijna gaat bevallen (of om juist te bekrachtigen dat je geen moeder zult worden, maar er iets anders uit jou geboren mag worden!), omdat je in de overgang raakt, je geopereerd wordt aan je baarmoeder (of je baarmoeder misschien zelfs verwijderd wordt), je net bent gescheiden, van baan wilt veranderen, etc. 

Tijdens de Rite van de Baarmoeder maak je contact maken met je baarmoeder. Ik begeleid je daarbij door lichaamsgerichte oefeningen, meditaties, visualisaties en muziek, wat uiteindelijk samenkomt in een prachtig ritueel genaamd de Rite van de Baarmoeder.

Ik ga de Rite van de Baarmoeder weer geven zodra dat kan i.v.m. corona-maatregelen, je kunt nu alvast aangeven dat je interesse hebt, dan mail ik je de informatie! Kosten: 45 euro.

En op vrijdag 26 juni van 09:30-13:30u geef ik de Rite van de Baarmoeder in Zutphen, supported by men. Waarom supported by men…daar ga ik binnenkort iets over schrijven!

Esther Segers, Hillegom: “Ik heb bij Marleen de Rite van de Baarmoeder ontvangen. Het was een hele fijne, diepe ervaring waarbij Marleen de tijd nam en de ruimte gaf voor alles wat er op dat moment ontstond. Ik heb me nog nooit zo mooi en sterk vrouw gevoeld. Marleen gaf ruimte voor heling, voor verbinding en voor creatie. De rituelen, symbolen, visualisaties en de rite zelf waren heel mooi in balans en Marleen leidde de hele dag met aandacht en oog voor detail.”

Geertje Noorlander Ottevanger, Gouda: “Ik heb de inwijding in de Rite van de Baarmoeder als ontzettend waardevol, diepgaand, veilig en fijn ervaren. Een hele fijne ochtend en een supermooi ritueel, die echt heel erg veel in werking heeft gezet, een intens diep verwerkingsstuk is er geraakt. Heling op heel diep niveau. Voor mij heel waardevol.”

Mylène van Koeveringe, Utrecht: “Dankjewel voor de hele mooie avond die wij met jou mochten delen. We hebben de rite en het samenzijn als heel bijzonder ervaren en zijn dankbaar voor deze verdieping in onszelf en met elkaar. Het is zo ongelooflijk waardevol en helend om deze verbinding met elkaar te voelen, te mogen vieren, te voelen en te verdiepen. Je hebt ons door jouw zachte aanwezigheid, deskundigheid, vrouwelijkheid ons niet alleen op ons gemak gesteld, maar ook de ruimte gegeven om datgene wat er gedeeld en geheeld mocht worden, te laten zijn. Nogmaals dank!”

Voor een individuele Rite van de Baarmoeder (of met een aantal vriendinnen) kun je altijd contact met met opnemen, dan bel ik je en stemmen we samen af wat passend en dienend is bij jou, je wensen en verlangen. Vervolgens ontvang je van mij een concreet voorstel, zowel qua intentie, als invulling en planning. En daarna kom je naar Zutphen (of eventueel kom ik naar jou toe) voor een persoonlijke, liefdevol gedragen Rite!

Opstellingsochtend

Op zondag 7 juni van 10:30-13:30u organiseer ik samen met Auke Attema een opstellingsochtend. Omdat wij deze ochtend voor het eerst samen organiseren, kost deze ochtend voor representanten maar 10 euro en als je een vraag inbrengt betaal je slechts 50 euro.

Zweethut

Als vuurvrouw sta ik regelmatig aan het vuur om dat te hoeden en draag ik bij aan de bedding van de zweethutten van watergieter Barbara Jansen bij Waaldijk15 in Dreumel. Ik sta aan het vuur op de volgende data:

  • Vrijdag 5 juni, 17:00-23:00u: Volle maan Vrouwenzweethut in Dreumel, €95,- . We stemmen af op de energie van de volle maan, datgene wat we gezaaid hebben en wat we willen oogsten. Er is ruimte voor reflectie, delen en ervaren. Iedereen neemt iets te eten mee (potluck) voor na de hut. Er is gelegenheid tot blijven slapen (kosten overnachting: €20,- inclusief ontbijt, zelf beddengoed meenemen). Heb je vragen of wil je je aanmelden? Dat kan via het contactformulier!
  • Zaterdag 14 november, vrouwenzweethut, thema ‘Bevrijding’ (hoe en wanneer voel jij je vrij)
  • Woensdag 30 december, gemengde oudejaars & volle maan zweethut

Thema-bijeenkomsten

Gewoon….omdat ik zelf het verlangen heb me ergens verder in te verdiepen, ergens van te genieten, of iets te creëren. En dan blijkt dat verlangen bij meer vrouwen te leven…heerlijk! Daarom deze bijeenkomsten.

Leef je eigen Wijsheid

Een dag voor vrouwen. Om samen te zijn. Om te ontspannen, je lichaam te voelen, te bewegen en diep in je bekken te zakken. Om te verwelkomen wat er gevoeld en geleefd wil worden. In zachtheid en in een vrouwelijke bedding.

Een prachtig programma bestaande uit lichaamswerk, visualisaties, systemisch werk (verbinden met je vrouwenlijn), wombhealing, adem- en stemwerk. En vooral véél vertraging en Ruimte voor Vrouw-Zijn!

Je bent welkom in Zutphen, van 10:00-17:00u, de datum ga ik binnenkort plannen! Voor koffie, thee en versnapering wordt gezorgd en de lunch is potluck.

Interesse? Meld je dan aan via het contactformulier.