Yin Yoga

Yin yoga…een héérlijke manier om te vertragen, om diep in je lichaam af te dalen, te verstillen, te ademen en te voelen. Om ruimte te creëren, te versterken en te versoepelen in de diepere lagen van jouw lichaam. Zodat de levensenergie vrijer door jou kan gaan stromen. Als ik deze woorden type begin ik al vanzelf te zuchten en kan ik de ontspanning van yin yoga al voelen.

Er is tijdens de yin yoga dan ook veel ruimte voor stilte… Want dat is voor mij de essentie van yin: stilte, donker, nacht, aarde, niet weten, vertragen, ontvankelijkheid, overgave…

Bij Piekstudio in Zutphen…

Op maandagavond en woensdagochtend geef ik Yin Yoga lessen bij Piekstudio in Zutphen.

De les stel ik altijd samen aan de hand van een thema, bijvoorbeeld ‘Lente’, ‘Bekkengebied’, ‘Water & Vuur’, ‘Gronden’, ‘Heupen’, ‘Dankbaarheid’, etc. Tijdens de les begeleid ik je door de houdingen (fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel) aan de hand van een thema. Waarbij onderstaande uitspraak van Bernie Clarck een hele essentiële richting aangeeft…

Don’t use your body to get into a pose. Use the pose to get into your body. – Bernie Clarck –

Waar meer yang-georiënteerde yoga vormen de nadruk leggen op hoe je de houding precies en correct uitvoert, gaat Yin Yoga over de aandachtsgebieden in je lichaam en geest die je wilt voelen. Daar pas je de uitvoering van de houding op aan. Want ieder lichaam is anders, zowel wat betreft flexibiliteit, als wat betreft bouw.

De avond ziet er als volgt uit:

 • Intro en meditatie op het thema
 • Yin yoga les met verlengde shavasana & klank
 • Thee ter afsluiting
 • Waar : Piekstudio, Laarstraat 31, Zutphen
 • Wanneer : maandagavond en woensdagochtend
 • Hoe laat : 20:00-21:00u en 10:15-11:15u
 • Kosten : zie website Piekstudio, je kunt kiezen voor een strippenkaart of een abonnement.
 • Groepsgrootte : maximaal 11 deelnemers

Margot Visser – “Yoga bij Marleen voelt als thuiskomen in een warm bad. Er is aandacht, liefde, geduld en begrip is voor alles wat is. Er is ruimte om dingen er te laten zijn en voelen wat aandacht vraagt. In respect, liefde en aandacht voor je eigen lichaam. Yin yogalessen geven is iets wat Marleen nog niet zo lang doet, maar het voelt of ze al tijden lesgeeft. Ze is iemand met een warm hart en het voelt als “thuiskomen” bij jezelf.”

Klankreis & Yin yoga

Op vrijdag 13 januari 2023 van 20:00- 22:00u is er Klankreis & Yin Yoga

Geniet van de diep helende werking van 432 hertz gestemde kristallen klankschalen in combinatie met Yin yoga! Tijdens de yin yoga houdingen (door mij begeleid) kun je genieten van een bijzonder klankbad met op 432 hertz gestemde kwartskristallen klankschalen uit Nepal, verzorgd door Elisabeth Metselaar.

Yin yoga teaches us the wisdom to slow down. When you reach your edge, soften. Soften until you slip through the constraints and can create a new rhythm, a new route, a new release. Water is soft yet powerful. Reach your edge and soften. – Victoria Erickson-

Oorspronkelijk komt het klankschalen ritueel uit Nepal, waar het onderdeel is van de boeddhistische cultuur. Klankschalen werken van nature harmoniserend en zuiverend. De klanken en trillingen van de klankschalen werken diep in op je lichaam en kunnen zo de lichaamseigen trilling en frequentie herstellen, waardoor lichamelijke en geestelijke klachten verholpen kunnen worden. In combinatie met de yin yoga, waarbij je langere tijd in een houding zit/ligt, kan je lichaam in alle rust & ontspanning deze trilling ontvangen.

Yin yoga is een héérlijke manier om te vertragen, om diep in je lichaam af te dalen. Om te verstillen, te ademen en te voelen. Om ruimte te creëren, te versterken, te stromen en te versoepelen diep in je lichaam… Zodat de levensenergie zelf vrijelijk kan gaan stromen door je lichaam. Waar meer yang-georiënteerde yoga vormen de nadruk leggen op hoe je de houding precies en correct uitvoert, gaat Yin Yoga over de aandachtsgebieden in je lichaam en geest die je wilt voelen. Daar pas je de uitvoering van de houding op aan. Want ieder lichaam is anders, zowel wat betreft flexibiliteit, als wat betreft bouw.

“Don’t use your body to get into the pose, use the pose to get into your body”

De waarde van klankschalen… Inmiddels wordt er in het westen wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de helende werking van klankschalen en wordt er gesproken over de voordelen, zoals o.a. : Het verbeteren van psychologische en fysieke resultaten bij kankerpatiënten, voordelen bij pijnbestrijding, verlagen van vermoeidheids- en stressverschijnselen. Klankschalen werken positief voor een ontspannen hartslag – boosheid – verwarring – ademhaling – zuurstof opname en algeheel welzijnsverbetering door minder stress, depressie en slapeloosheid.

Elisabeth zal de klankschalen spelen, hier en daar in combinatie met intuïtief afgestemde zang, terwijl ik je door de yin yoga houdingen begeleid.

Een heerlijke combinatie dus, Klankreis & Yin yoga!

 • Waar : Hartekracht Yoga, Zutphen
 • Wanneer : vrijdag 13 januari 2023
 • Hoe laat : 20:00-22:00u
 • Kosten : 22,50 euro

Graag vooraf aanmelden via onderstaande button of 06-19432409. Welkom!

Anoniem: “Marleen belichaamt voor mij veel van “het vrouwelijke” en verstaat de kunst van het vertragen en voelen, vanuit lichtheid en tegelijkertijd ook met humor, waardoor er een mooie balans in haar sessies, ceremonies en lessen ontstaat. Zij heeft de moed zich vol in te zetten voor het uitnodigen tot vertraging, het verbinden met alles wat er in je leeft, waarbij zij hulp vanuit de natuur weet te vinden en in te zetten, zoals Moeder Cacao in een krachtige ceremonie die je uitnodigt te zakken in je lijf en je hart vanuit zachtheid (meer) te openen. Daarnaast gebruikt zij diverse andere gaven, “tools” en technieken die zij met elkaar verbindt. Ze stemt zich af op wat er is en wat zich aandient vanuit een grote fijngevoeligheid. En dit alles vanuit een prettige en veilige bedding en sfeer. Een aanrader, zeker in deze tijd waarin toch best veel doorraast. Iets om jezelf te gunnen.”

Mehtap Yalcinkaya – “De Cacao – Yin yoga ceremonie was een mooie ervaring. Ik heb hele mooie inzichten ontvangen en los gelaten. Dankjewel voor de ervaring en wie weet ontmoeten we elkaar weer. Zeker een aanrader!”

Renée Hartemink – “Marleen kan je ontvangen en zien. Echt gezien en gehoord worden is zó helend. De Cacao-ceremonie begeleidt ze fantastisch. Haar meditaties zijn als een warm bad van liefde. Dankje lieve Marleen Magdalena.”

Kirsten – “Marleen zet een warme en verbindende sfeer neer waarin ik me helemaal veilig voelde om dingen te delen. Voor mij zijn haar bijeenkomsten helende sessies, een fijn kado voor mezelf.”

Kyra Macco – “Afgelopen vrijdag heb ik mezelf getrakteerd op een Yin Yoga & Cacao ceremonie/ sessie van Marleen Magdalena Bosch. Het was een heel welkom cadeautje om tot rust te komen! Na een korte uitleg nuttigden we de Cacao om de werking daarvan rustig door het lichaam te voelen stromen, in combinatie met de intentie die ieder voor zich hiervoor inzette. Slowly bewogen we door naar de yin yoga die heel kundig en liefdevol werd begeleid door Marleen. Marleen is een zachte en krachtige facilitator waar ik iedereen naar toe zou willen sturen! Aan het eind van de ochtend voelde ik me compleet zen en chill, wat een heerlijk begin van het weekend was. Een aanrader!”

N.a.v. de Yin Yoga & Cacao ceremonie in september 2021, heb ik geschreven over Dienstbaarheid & Dankbaarheid… En n.a.v. van de ceremonie in april 2022 schreef ik Yin yoga & Cacao, een liefdevolle zegen…

En wist je dat ik ook Yogamassages geef, specifiek voor het bekkengebied…daarbij breng ik je in verschillende houdingen, soms meer verstild en soms meer in een flow, om je bekkengebied te openen, dieper te gronden en je emoties en levensenergie te laten stromen. Welkom!

Meld je nu aan voor maandelijkse inspiratie!
Je ontvangt blogs met verdieping over Vrouw-Zijn, bent als eerste op de hoogte van Ceremonies & Workshops en ontvangt speciaal kortingsaanbod.