Yin Yoga

Yin yoga…een héérlijke manier om te vertragen, om diep in je lichaam af te dalen. Om te verstillen, te ademen en te voelen. Om ruimte te creëren, te versterken en te versoepelen in de dieper gelegen bindweefsels. Zodat de levensenergie vrijer kan gaan stromen door je lichaam. Als ik deze woorden type begin ik al vanzelf te zuchten en kan ik de ontspanning van yin yoga al voelen.

Er is tijdens de yin yoga dan ook veel ruimte voor stilte… Want dat is voor mij de essentie van yin: stilte, donker, nacht, aarde, niet weten, vertragen, ontvankelijkheid, overgave…

Wekelijkse Yin Yoga Cirkel op woensdagavond…

Omdat het verbinden in een cirkel altijd weer magisch is en I LOVE MAGIC!

Omdat het samenkomen in een cirkel met vrouwen, om vanuit je essentie te delen, diep in je lichaam te zakken, te openen en je cellen verder op subtielere lagen te laten trillen op de frequentie van helende klanken zó mooi is..!

Omdat ik nou eenmaal dol ben op rituelen en ceremonies en het dus helemaal bij mij past om Yin Yoga in deze vorm aan te bieden…what else can I do? 😉

De les zelf stel ik altijd samen aan de hand van een thema, bijvoorbeeld ‘Lente’, ‘Bekkengebied’, ‘Water & Vuur’, ‘Gronden’, ‘Dankbaarheid’, etc. Tijdens de Yin Yoga begeleid ik je door het thema, zowel fysiek naar het aandachtsgebied van de houding, als energetisch door de meridianen met hun kenmerkende emoties en kwaliteiten te benoemen en uit te nodigen. Waarbij onderstaande uitspraak van Bernie Clarck een hele essentiële richting aangeeft…

Don’t use your body to get into a pose. Use the pose to get into your body. – Bernie Clarck –

Waar meer yang-georiënteerde yoga vormen de nadruk leggen op hoe je de houding precies en correct uitvoert, gaat Yin Yoga over de aandachtsgebieden in je lichaam en geest die je wilt voelen en daar pas je de uitvoering van de houding op aan. Want ieder lichaam is anders, zowel wat betreft flexibiliteit, als wat betreft skeletbouw. Dus geen ‘one size fits all’…;-).

De avond ziet er als volgt uit:

 • Intro en meditatie op het thema
 • Korte deelronde
 • Yin yoga les met verlengde shavasana & klank
 • Thee en deelronde ter afsluiting
 • Waar : Centrum Volledig Leven, Hanzeweg 6, Zutphen
 • Wanneer : woensdagavond
 • Hoe laat : 19:45-21:30u
 • Kosten : €15 voor losse avond, 125 voor een 10-strippenkaart (4 maanden geldig)
 • Groepsgrootte : Maximaal 8 deelnemers

Graag vooraf aanmelden via info@ruimtevoorzijn.nl of 06-19432409. Welkom!

Yin Yoga & Cacao-ceremonie

Op vrijdag 1 april 2022 van 10:00- 13:00u is er weer Yin Yoga & Cacao!

De stroom van Yin Yoga (het vertragen, dieper in je lichaam afdalen, verstillen, voelen, ademen, versoepelen) nodigen we dieper uit en bekrachtigen we met Moeder Cacao! Medicijnplant van het hart….zo zacht, verwarmend en openend. Prachtig en dankbaar te gebruiken in combinatie met Yin Yoga. N.a.v. de Yin yoga & Cacao ceremonie van 10 september schreef ik dit blog: Dienstbaarheid & dankbaarheid.

Cacao werkt heel uitnodigend, zacht, subtiel en sensueel. Ze nodigt uit om naar binnen te gaan…wat is de intentie waarmee je haar drinkt? Daar stem je je eerst helemaal op af, om vervolgens te voelen hoe de warme, zachte vloeibare drank je hart en buik verwarmt.

Ademen…naar je hart…ademen….naar je bekken…met Yin yoga & Cacao…de subtiele energie die langzaam maar zeker al je cellen aanraakt, opent…

Cacao brengt je in een staat van verruimd bewustzijn en liefde (het is géén psychedelisch plantmedicijn en neemt je dan ook niet over, het vraagt jouw overgave en medewerking met het medicijn). Het opent je voor schoonheid, lichtheid, genot, aanwezigheid en creativiteit…een heerlijke, open, ontvankelijke, liefdevolle staat van Zijn.

En in die zachte ruimte kun je je natuurlijk ook bewuster worden van schaduwstukken, verdriet, weerstand en mind… De uitnodiging is om dat wat zich aandient te verwelkomen, te voelen, te blijven ademen en naar je hart te brengen. De sleutel is overgave…

Tenslotte is cacao ook een medicijn dat de sensualiteit wakker kust…, wat ‘niets anders’ is dan je te openen voor je senses, je zintuigen. Voelen, ruiken, horen, proeven, zien…en weten. De intensiteit van je zintuigelijke waarneming neemt toe, door de liefde die er bij komt en je cellen opent.

Een heerlijke combinatie dus, Yin yoga & Cacao! Hert thema van deze ceremonie maak ik later bekend…

We starten om 10:00u (inloop vanaf 09:45u). Dan drinken we de Cacao en volgen de Yin Yoga assana’s. En blijven we langer in de Shavasana liggen, in overgave, om alles te voelen, begeleid door klanken, muziek en stilte…. We sluiten rond 13:00u af.

 • Waar : Centrum Volledig Leven, Hanzeweg 6 in Zutphen
 • Wanneer : vrijdag 1 april 2022
 • Hoe laat : 10:00-13:00u
 • Kosten : 45,00 euro
 • Groepsgrootte : maximaal 8 deelnemers

Graag vooraf aanmelden via info@ruimtevoorzijn.nl of 06-19432409. Welkom!

N.a.v. de eerste Yin Yoga & Cacao ceremonie, heb ik geschreven over Dienstbaarheid & Dankbaarheid…

Kyra Macco – “Afgelopen vrijdag heb ik mezelf getrakteerd op een Yin Yoga & Cacao ceremonie/ sessie van Marleen Magdalena Bosch. Het was een heel welkom cadeautje om tot rust te komen! Na een korte uitleg nuttigden we de Cacao om de werking daarvan rustig door het lichaam te voelen stromen, in combinatie met de intentie die ieder voor zich hiervoor inzette. Slowly bewogen we door naar de yin yoga die heel kundig en liefdevol werd begeleid door Marleen. Marleen is een zachte en krachtige facilitator waar ik iedereen naar toe zou willen sturen! Aan het eind van de ochtend voelde ik me compleet zen en chill, wat een heerlijk begin van het weekend was. Een aanrader!”

Margot Visser – “Yoga bij Marleen voelt als thuiskomen in een warm bad. Er is aandacht, liefde, geduld en begrip is voor alles wat is. Er is ruimte om dingen er te laten zijn en voelen wat aandacht vraagt. In respect, liefde en aandacht voor je eigen lichaam. Yin yogalessen geven is iets wat Marleen nog niet zo lang doet, maar het voelt of ze al tijden lesgeeft. Ze is iemand met een warm hart en het voelt als “thuiskomen” bij jezelf.”

Yin yoga teaches us the wisdom to slow down. When you reach your edge, soften. Soften until you slip through the constraints and can create a new rhythm, a new route, a new release. Water is soft yet powerful. Reach your edge and soften. – Victoria Erickson-

Ontvang maandelijks inspiratie en oefeningen voor het leven van jouw vrouw-zijn en eigen-wijsheid!