Rite van de Baarmoeder & Wombhealing

Verlang jij naar aanwezig zijn in jouw bekken en baarmoeder en naar verbinding met jouw diepe vrouwelijke wijsheid? Wil jij jezelf bevrijden van (eeuwen-)oude patronen? Trouw zijn aan jouw innerlijke beweging (die te voelen!) en jouw creatiekracht vrij laten stromen?

Welkom bij de Rite van de Baarmoeder & Wombhealingceremonie…!

Je baarmoeder is een enorme krachtbron als je daar weer verbinding mee maakt… Dit geldt zowel zowel voor je fysieke baarmoeder, als voor je energetische baarmoeder in het geval je fysieke baarmoeder is verwijderd. Je baarmoeder is de plek van waaruit alle creatie voortkomt. De plek van waaruit iets nieuws geboren wordt. Je baarmoeder is de plek van waaruit jouw moeder jou het leven heeft doorgegeven. De plek van waaruit generatie na generatie na generatie het leven is doorgegeven… Door jouw baarmoeder stroomt dus de creatiekracht en de levensenergie van jouw hele vrouwenlijn!

Vanuit jouw baarmoeder ben je ook diep verbonden met Moeder Aarde, mag je je laten dragen en voeden. Ben je verbonden met de Kosmische Baarmoeder…waar álle leven uit voortgekomen is… Én ben je verbonden met het vrouwelijk collectief. Kun je je voorstellen hoeveel diepe wijsheid over ‘the circle of life’ er in jouw baarmoeder toegankelijk is? Jouw waarheid, jouw wijsheid, jouw creatiekracht…Wat een Wombhealingceremonie jou brengt…

Deze dag is gericht op vertragen, zodat je écht kunt gaan afdalen in jouw lichaam en gaan voelen. Om zo diep in contact te komen met de wijsheid van jouw lichaam en de diepe waarheid van jouw baarmoeder.

Contact met jouw Levensenergie, Creatiekracht en Vreugde

Veel vrouwen leven meer vanuit de bovenkant van het lichaam (hoofd en hart), dan vanuit de onderkant (buik en bekken). Deze ceremonie laat je afdalen in je lichaam en brengt je in contact met jouw bekken en de Aarde, de bedding waarin je veiligheid en gedragenheid kunt ervaren.

Vanuit deze bron stroomt jouw levensenergie en creatiekracht door jou heen…kun jij jouw liefde en essentie helemaal belichamen en in de vorm brengen…

Heling van pijn en verdriet

Behalve dat je contact maakt met jouw bron van levensenergie en diepe wijsheid en waarheid, maak je ook contact met je baarmoeder als de plek waar nog pijn, verdriet en onverwerkte emoties liggen opgeslagen. Waardoor de vrije stroom van levensenergie blokkeert. Zoals pijnlijke menstruaties, ervaringen tijdens de zwangerschap, miskramen, abortussen, ongewenst geen kinderen hebben, geen baarmoeder meer hebben, (seksueel) grensoverschrijdend gedrag, miskenning van het vrouwelijke en vrouw-zijn, zowel persoonlijk en collectief…

Doordat je contact maakt met je baarmoeder, kan opgeslagen pijn en verdriet smelten en afvloeien. En dáárdoor krijgen jouw kracht en wijsheid, en die uit jouw hele vrouwenlijn, óók ruimte om vrij te gaan stromen!

Zusterschap

Deze ceremonie vindt plaats in een groep vrouwen en gaat dus ook over het ervaren van zusterschap. Kun je de warmte en liefdevolle bedding van andere vrouwen waar je zo naar verlangt toestaan? Wat raakt dit in jou? Samen met zusters te zijn….elkaar te zien, te her-kennen, te er-kennen en te eren.


Stephanie Sijbesma, Zutphen – “Ik heb de Rite van de Baarmoeder (groepsceremonie) bij Marleen bijgewoond. Wat een mooie vrouw is zij en wat een fijne plek om de Rite te mogen ontvangen. Marleen creëert echt ruimte om er te mogen zijn, precies zoals je bent. Je mag gehoor geven aan je eigen behoeften en proces. De Rite voelde als een inwijding en een startsein om nog meer thuis te mogen komen in Moeder Aarde, in mijn lichaam, mijn vrouwelijkheid, mijn sensualiteit en seksualiteit. Dankjewel, Marleen, voor deze bijzondere dag.

Jolanda: “Wat een reis waren de afgelopen dagen met de bekkenmassage en the rite of the womb. In de zachte warme bedding in jouw fijne tempel en in jouw liefdevolle aanwezigheid, kon ik me openen en kwetsbaar zijn. Mezelf inbrengen en mijn eigen grootsheid ervaren.  Het voelt of mijn lichaam, buik, bekken, baarmoeder aan het ontkrampen is, waar ik me eerder niet eens bewust was van die verkramping. Ik voel me beurs en heb overal spierpijn maar dat voelt zo goed omdat ik nu pas echt aanwezig kan zijn in mijn lijf. Ik kan bewust loslaten en ontspannen en door los te laten kan ik dus helemaal aanwezig zijn. En dat voelt zoooo goed. Door de diepte en de pijn aan te kijken voelt het nu of ik als een fenix herrijs uit de as. Ik voel me enorm bekrachtigd en ben klaar om de godin in mezelf te ontdekken. Mijn dank is groot, heel veel liefs.


Wat is de Rite van de Baarmoeder / Rite of the Womb?

De Rite van de Baarmoeder / Rite of the Womb is een helend en bekrachtigend ritueel, van vrouwen, door vrouwen, voor vrouwen… Vrouwen zonder fysieke baarmoeder kunnen de Rite ook ontvangen, energetisch hebben zij nog steeds een baarmoeder. Dit ritueel is voor élke vrouw van waarde (óók als je de Rite al eerder hebt ontvangen). Het is een wedergeboorte van de wijze en liefdevolle vrouwelijke essentie.

 • Sjamanistisch ritueel – De Rite van de Baarmoeder / Rite of the Womb is een zeer krachtig sjamanistisch ritueel. Ontvangen en doorgegeven door een lijn van vrouwen uit de Amazone, waar de creatiekracht van Moeder Aarde in overvloed aanwezig is, in al haar geuren, kleuren, smaken en verschijningsvormen. We leven nu in een tijd dat elke vrouw zich mag her-inneren wie zij ten diepste is!
 • Her-innering – Dit ritueel herinnert ons er aan dat wij via onze baarmoeder op íeder moment geboorte geven aan onszelf en aan het Leven. Als vrouwen hebben we de gave de geest in de materie vorm te geven. Spirit (yang/mannelijk) into Matter (yin/vrouwelijk). Het is de hoogste tijd ons vrouw-zijn en Het Vrouwelijke te eren! De Rite is hiermee een geschenk aan jezelf, aan vorige generaties én aan volgende generaties.

Inwijding, heling & zegening

De Rite van de Baarmoeder / Rite of the Womb is een inwijding, een heling en een zegening

 • Een zegening van jouw baarmoeder en daarmee een zegening van het diep-vrouwelijke dat in jou en in iedere vrouw leeft.
 • Een healing door zowel je verlangen, vreugde en creatiekracht, als ook je pijn, angst en verdriet te verwelkomen, te voelen en te transformeren. Persoonlijk, uit jouw vrouwenlijn én uit het vrouwelijk veld. Als puzzelstukjes haal je verloren/bevroren delen van je ziel weer op, om zo weer heel te worden…
 • Een inwijding, je wordt ingewijd in de lijn van vrouwen die dit prachtige ritueel hebben ontvangen en als je de roep voelt kun je de Rite van de Baarmoeder hierna ook zelf doorgeven. De Rite of the Womb is de 13e Rite van de Munay Ki. Deze inwijding is op zichzelf staand te ontvangen en wordt de 13e genoemd, vanwege de 13 manen en 13 menstruatiecycli in een jaar.

Manon Abrahams, Enschede: “Ik heb een prachtige, volledige op mij afgestemde individuele ceremonie ontvangen van Marleen. Een echt cadeau om ruim 6 uur de tijd te hebben om de diepte met jezelf in te duiken in de zachte, liefdevolle, pure, holding space van Marleen. Het was heerlijk om mijn hart te openen met moeder cacao, te delen, een wombhealingmassage te ontvangen. Mijn tranen te laten stromen, samen te zingen en te zijn. Marleen, dank voor je zachte, liefdevolle zijn, dank voor je oprechte aandacht en volledig aanwezigheid. Het was voor mij de perfecte inwijding voor de nieuwe periode die ik in ga! Dank, dank, dank prachtige vrouw!”

Rite van de Baarmoeder en Wombhealing
Wombhealing Yonihealing
Rite van de Baarmoeder

De baarmoeder is geen plek om angst, pijn of verdriet op te slaan…

De baarmoeder is een plek van Creatie en van Geboorte geven aan het Leven!
Inhoud Wombhealing Ceremonie

We maken deze ceremoniële reis met o.a. lichaamsgerichte oefeningen, systemisch werk`/ opstellingen, energetisch werk, trancereis / visualisaties, zacht ademwerk, uitwisselingen, deelrondes en muziek / klank.

Ceremoniële Cacao

Tijdens deze ceremonie drinken we ook Ceremoniële Cacao. Moeder Cacao nodigt ons uit onze harten te openen en in diepe overgave, genieten en ontspanning te komen. Zij zorgt mede voor de liefdevolle bedding en opening, waarin alles wat zich aandient gevoeld, ervaren, ontvangen en geheeld kan worden.

Daarnaast zal in de ceremonie worden gewerkt met de helende subtiele werking van Blauwe Lotus of Roos. Dit staat vermeld in de aankondiging in de agenda.

Ik begeleid je tijdens deze ceremonie en zorg voor een veilige liefdevolle bedding vanuit een diepe aanwezigheid. Gedragen in mijn eigen bekken en baarmoeder, door mijn voorouders, het vrouwelijk veld, de kracht van de Ceremonie en door Moeder Aarde… Afgestemd op de ceremonie, op iedere individuele vrouw én op het grote geheel.

N.B. Ik ben geregistreerd Womb Keeper bij The Rite of the Womb.Ynette: “Lieve Marleen Magdalena, heel erg bedankt voor de wombhealingceremonie met blauwe lotus en cacao. Het was een diepgaande ervaring waarbij ik diep in mijn hart en bekken geraakt ben. Je warme, liefdevolle begeleiding maakte dat ik me helemaal kon overgeven en hart en bekken kon openen. Dank je wel hiervoor. Ook was het fijn om dit met andere vrouwen te mogen delen. Je stem en de klanken van de instrumenten die je bespeelde kwamen ook diep binnen. De hele dag was als een warm bad en heeft een diepe reiniging bij mij teweeg gebracht. Ik kan het iedere vrouw aanraden.”

Mariken: “Ik heb bij Marleen de Rite van de Baarmoeder mogen ontvangen. Wat bijzonder! Het ritueel zelf was indrukwekkend en mooi. Marleen heeft ons er met liefde doorheen geloodst. Ook haar openheid heeft mij geraakt en zorgde voor een veilige sfeer. Ik heb de tijd ervoor en de dag zelf als heel intens ervaren. Dit was voor mij precies wat ik nodig had en Marleen was voor mij precies de juiste vrouw daarvoor. Dank je wel lieve Marleen voor jouw fijne vrouwelijke kracht en energie!”

Anna-Gaia, Huissen: “Op de dag voor Kerst bracht ik de hele dag door met Magdalena voor een Wombhealingceremonie. Ze nam alle tijd, nergens haast gevoeld, een schema of programma dat afgewerkt moest worden. Ik voelde alleen maar koestering, liefde, welkom en veiligheid! Diep ontroerd door haar zang en gitaarspel die door de hele dag steeds een deel bekrachtigde. Een krachtige en zeer helende dag waarna alles nieuw voelt. Tijdens de wombmassage kon ik op het diep niveau transformeren en vooral loslaten dat waar ik al zo lang mee bezig ben. Intense dankbaarheid voor dit alles.” Data, kosten een aanmelding

 • Vrijdag 28 juni 2024 10:00-17:00u, Wombhealingceremonie met Cacao & Blauwe Lotus, (Wachtlijst!), in Voorst.
 • Vrijdag 13 september 2024 10:00-17:00u, Wombhealingceremonie met Cacao & Roos, €135,-, in Voorst.
 • Vrijdag 22 november 2024 10:00-17:00u, Wombhealingceremonie met Cacao & Blauwe Lotus, €135,-, in Voorst.
 • Ik geef een Wombhealingceremonie ook graag op verzoek: individueel, of voor vrouwen die dit samen willen ervaren. Om het ritueel op jou/jullie persoonlijk af te stemmen vindt er vooraf een telefonische intake plaats.
 • Een individuele Wombhealingceremonie met Womb-massage, een ritueel met je Vrouwenlijn en Cacao (en eventueel Blauwe Lotus of Roos) duurt van 10:00-16:00u en kost 415,-. Interesse? Neem dan contact met me op via info@ruimtevoorzijn.nl.In 2002 had Marcela Lobos in een droom voor het eerst een ontmoeting met de Rite van de Baarmoeder, ontmoette zij deze lijn/lineage.

Zij droomde dat zij was omringd door vroedvrouwen die haar hielpen geboorte te geven aan een dode baby…

Het werd haar duidelijk dat de dode baby symbool stond voor de dood die vrouwen in hun baarmoeder bij zich dragen, vanaf het moment dat zij zich afsluiten voor de creatiekracht van hun baarmoeder. Afgesloten door de angst, pijn en verdriet door eeuwenlange onderdrukking, vernedering en vernietiging van vrouwelijke wijsheid. Vermengd met persoonlijke angst, pijn en verdriet…

Het daarop volgende decennium liet Marcela Lobos zich leiden door de wijsheid van deze ontmoeting met de Rite van de Baarmoeder en was ze in staat haar pijn en angst te transformeren in wijsheid en compassie. In 2014 kreeg zij te horen dat ze zelf genoeg had geheeld en het moment daar was om de Rite van de Baarmoeder met zoveel mogelijk vrouwen te delen…. Lees verder…Steffi de Leeuw “Ik ben onwijs dankbaar voor jou, for holding the space! Jouw sterk aanvoelende aanwezigheid hielp mij enorm om me te verbinden met mezelf en ons in het midden. Ook jouw respect, begrip en luchtigheid rondom ieder gevoelswereld was erg voelbaar, wat bepaalde spanningen op een geheel natuurlijke manier doorbrak. Lieve Marleen, je hebt wat losgemaakt waardoor ons mam en ik op een dieper niveau zijn gaan verbinden. Dit is de manier hoe ik het leven wil ervaren en meer ben gaan ervaren. Thank you from my womb to yours. From my heart to yours..”

Henrieke: “Ik ben heel erg dankbaar dat ik heb mogen deelnemen aan de Wombhealingceremonie & Rite van de Baarmoeder. Ik voelde voorafgaand aan de dag ineens heel erg veel weerstand en boosheid bij mijzelf ontstaan die ik totaal niet kon plaatsen. Na het systemische ritueel van de vrouwenlijn weet ik wel waar dat vandaan kwam! Dit heeft echt een diepe indruk op mij achtergelaten. Ik voelde mij erg gezien en geraakt. Ook Moeder Cacao heeft mij diep van binnen geroerd. Wat een wonderlijke ervaring en beleving! Het maakte stukken in mij los die erg vast zaten. Het samen zijn met vrouwen is zo mooi en zo krachtig en voor mij tegelijk niet zo vanzelfsprekend helaas. Ik heb de hele dag echt als zeer waardevol ervaren. Dank voor de warme, veilige bedding die werd geboden en je zeer kundige begeleiding!”

Wombhealing Rite van de Baarmoeder


Overgangsritueel

De Rite van de Baarmoeder kan op ieder moment in het leven van een vrouw passend zijn, ‘gewoon’ omdat je voelt dat het NU het moment voor jou is om dit ritueel te ervaren en te ontvangen.

Én het is een prachtig ritueel om een ‘overgang van iets ouds naar iets nieuws’ te markeren en bekrachtigen:

 • Je gaat trouwen,
 • Je wilt zwanger worden of bent zwanger
 • Je wilt bekrachtigen of overgeven aan dat je geen moeder zult worden (maar er iets anders uit jou geboren mag worden!)
 • Je bent moeder geworden,
 • Je bent in de overgang (of die zit er aan te komen),
 • Je wordt geopereerd aan je baarmoeder (of misschien wordt je baarmoeder verwijderd),
 • Je bent gescheiden,
 • Je wilt van werk veranderen,
 • Je verjaardag vieren…het vorige jaar afsluiten en het nieuwe jaar verwelkomen,
 • Je wilt écht trouw zijn aan jezelf en dit in een ritueel bekrachtigen,
 • Je wilt je vrouwenlijn eren en jouw plek hier bewust in innemen,
 • Je dochter wordt 18, gaat uit huis, gaat trouwen, is zwanger…en deze nieuwe fase wil je bewust met haar vieren en bekrachtigen. 
 • Je wilt nu veel meer vanuit je eigen basis, bekken, wijsheid en zachte kracht gaan leven en dit bekrachtigen…

Meer achtergrondinformatie over de Rite van de Baarmoeder / Rite of the Womb, vind je ook op The Rite of the Womb.Blogs over Wombhealing & Rite van de Baarmoeder

Over deze ceremonie en over het verbinden met de baarmoeder heb ik ook een aantal blogs gescheven.Caroline, Breda: “Ik heb ‘s middags een Borstweefselbehandeling met Borstpakking ontvangen en de dag daarna een individuele Wombhealingceremonie. Het was echt een cadeautje aan mezelf. Marleen haar liefdevolle aanwezigheid nodigde me uit om helemaal bij mijn gevoel te komen en te voelen wat ik nodig had. Ook de massages waren heel bijzonder, het voelde heel veilig en geborgen. De dagen na de healing voelde ik dat het veel lichter is in mij, er is een last van me afgevallen die ik droeg maar die niet van mij was maar van mijn moeder, oma en grootmoeder. Inmiddels heb ik ook de eerste volle maan ceremonie ter integratie gedaan en daar werd ik zo blij van. Mooi zoals de kosmos ons de juiste mensen op ons pad stuurt om ons verder te helpen. Lieve Marleen, vanuit mijn hart stuur ik je een liefdevolle groet en wens je nog vele mooie ceremonies toe.”

Karito García Carbajal “De Rite of the Womb was een kado dat ik mocht ontvangen. Ik ben dankbaar dat mijn weg gewezen werd naar Marleen, zij was de juiste persoon voor mij om het te begeleiden. Ik voelde me op mijn gemak bij haar, alsof we elkaar al lang kenden…zij is warm en verwelkomend. Verder was alles goed georganiseerd en uitgelegd, dat voelde fijn. Ik zou het zeker aanraden aan alle vrouwen die geïnteresseerd zijn in heel worden. Dit voelde voor mij full circle. Bedankt y hasta pronto Marleen!”

Sita ter Horst Wat een mooie, krachtige en diep vrouwelijke space creëert Marleen voor haar ceremonies en healings. Ik heb een bijzondere ervaring gehad tijdens een Rite of the Womb ceremonie en womb healing. Ze werkt heel intuïtief in het geven van een womb-massage, en ik voelde haar aanwezigheid volledig bij mij zodat ik echt kon zakken. Ik kon voelen dat ze veel ervaring heeft met het begeleiden van deze rituelen – dat ze het echt belichaamt. Dit maakte dat ik me compleet veilig voelde in de ruimte.”

Evelyn Sanders Het was een heerlijke dag (Wombhealing & Rite van de Baarmoeder met Cacao). Wat heerlijk ook om voor dit ritueel een ééndaagse ceremoniedag vol intenties ruimte te geven. Ik heb me heerlijk voelen zakken in mijn bekken in de sfeer waarin bedding is voor magie en eigen processen. Speciaal was ik onder de indruk van de opstelling (systemisch ritueel van de vrouwenlijn) waarin Marleen zuiver en mooi dingen teruggeeft die je mag ontvangen. En ja de muziek, die vind ik echt heerlijk!”

Joyce Berenschot, Apeldoorn- “Gisteren heb ik de Rite of the Womb ceremonie gedaan bij Marleen. Wat een prachtige en waardevolle dag. Marleen geeft de Rite op een hele fijne plek waar je je meteen thuis voelt en waar je heel erg de connectie voelt met de natuur. Ze doet het met zoveel liefde en passie, dat is meteen voelbaar. Dank je wel lieve Marleen voor deze onvergetelijke dag. Ik ben je ontzettend dankbaar.”

Sascha Koershuis, Deventer – “Marleen heeft ons ingewijd in de rite van de baarmoeder. Hoe zij de heilige ruimte inricht, aanvoelt wat nodig is en zowel deelneemt als leidt heb ik als zeer helend ervaren. Het was een bijzonder verdiepende en verbindende middag.”

Janneke, Boxmeer: “Twee weken geleden heb ik van Marleen de rite ontvangen, in combinatie met een Thaise bekkenmassage. Tijdens de rite en de massage, maar ook al in het contact vooraf, schept Marleen een veilige, fijne en warme sfeer waardoor het proces flink ruimte krijgt. Wat heb ik een hoop ballast los mogen laten de eerste week na de rite…. En de zeurende rugpijn die al maanden aanhield, daar heb ik sinds ik de massage ontving, geen last meer van! Dankjewel Marleen! Ik koester het bijzondere moment daar aan de mooie IJssel” 

Tessa Zwarter: “Nogmaals heel erg bedankt voor onze prachtige Rite van de Baarmoeder. Ik heb me de laatste 2 dagen naast de heerlijke ervaring bij jou verder verdiept in de Rite en wat is ze prachtig. Na de inwijding voelde ik direct diepe ontroering en herkenning. Ik hoop dat meer vrouwen de weg naar jou vinden. Je bent een prachtige vrouw. Blij dat ik je heb mogen ontmoeten.”

Esther Segers, Hillegom: “Ik heb bij Marleen de Rite van de Baarmoeder ontvangen. Het was een hele fijne, diepe ervaring waarbij Marleen de tijd nam en de ruimte gaf voor alles wat er op dat moment ontstond. Ik heb me nog nooit zo mooi en sterk vrouw gevoeld. Marleen gaf ruimte voor heling, voor verbinding en voor creatie. De rituelen, symbolen, visualisaties en de rite zelf waren heel mooi in balans en Marleen leidde de hele dag met aandacht en oog voor detail.”

Mylène van Koeveringe, Utrecht: “Dankjewel voor de hele mooie avond die wij met jou mochten delen. We hebben de rite en het samenzijn als heel bijzonder ervaren en zijn dankbaar voor deze verdieping in onszelf en met elkaar. Het is zo ongelooflijk waardevol en helend om deze verbinding met elkaar te voelen, te mogen vieren, te voelen en te verdiepen. Je hebt ons door jouw zachte aanwezigheid, deskundigheid, vrouwelijkheid ons niet alleen op ons gemak gesteld, maar ook de ruimte gegeven om datgene wat er gedeeld en geheeld mocht worden, te laten zijn. Nogmaals dank!”