Rite van de Baarmoeder
Baarmoeder healing,  Ceremonies,  Rite of the Womb,  Rite van de Baarmoeder,  Rituelen,  Vrouw Zijn,  Wombhealing

Ontmoeting met de Rite van de Baarmoeder

In 2002 had Marcela Lobos in een droom voor het eerst een ontmoeting met de Rite van de Baarmoeder, ontmoette zij deze lijn/lineage.

Zij droomde dat zij was omringd door vroedvrouwen die haar hielpen geboorte te geven aan een dode baby… Het werd haar duidelijk dat de dode baby symbool stond voor de dood die vrouwen in hun baarmoeder bij zich dragen, vanaf het moment dat zij zich afsluiten voor de creatiekracht van hun baarmoeder. Afgesloten door de angst, pijn en verdriet door eeuwenlange onderdrukking, vernedering en vernietiging van vrouwelijke wijsheid. Vermengd met persoonlijke angst, pijn en verdriet…

Het daarop volgende decennium liet Marcela Lobos zich leiden door de wijsheid van deze ontmoeting met de Rite van de Baarmoeder en was ze in staat haar pijn en angst te transformeren in wijsheid en compassie.

In 2014 kreeg zij te horen dat ze zelf genoeg had geheeld en het moment daar was om de Rite van de Baarmoeder met zoveel mogelijk vrouwen te delen.

De verspreiding van de Rite van de Baarmoeder

En zo is dit prachtige en krachtige ritueel zich aan het verspreiden! Om zoveel mogelijk vrouwen wijsheid en creatiekracht van hun baarmoeder te laten ervaren. Zodat de baarmoeder, de plek van waaruit wij állemaal geboren worden, weer een liefdevolle, koesterende en veilige plek kan zijn!

In deze video vind ik de krachtige energie van deze vrouw, Marcella Lobos, zo mooi voelbaar….haar liefde en wijsheid, die zo diep gegrond en geworteld voelt. Voorbij persoonlijke wijsheid… The Divine Feminine!

Mijn ontmoeting met de Rite van de Baarmoeder

Zelf heb ik de Rite van de Baarmoeder in 2014 voor het eerst ontvangen. Het was ontroerende en helende ervaring en daarna ben ik dit ritueel ook zelf gaan doorgeven. Dat waren hele mooie ceremonies en…..ergens klopte het toch nog niet voor mij. Ik had nog het gevoel dat ik iets aan het dóen was, een voorstelling, iets buiten mijzelf. Deels in mijzelf en deels buiten mijzelf…

Dus ben ik een aantal jaren gestopt met het doorgeven van de Rite van de Baarmoeder. Om éérst de reis zelf nog dieper te maken. Dieper in mijn eigen baarmoeder, dieper in verbinding met Moeder Aarde, met de vier elementen Aarde, Lucht, Water en Vuur, dieper in verbinding met de 13 Grootmoeders…

En toen kwam er een moment waarop het veld zich weer opende. Een moment waarop ik voelde dat het moment weer was aangebroken om de Rite te gaan doorgeven….ten dienste van het vrouwelijk veld en daarmee ook ten dienste van het geheel!

In al die jaren heb ik de Rite van de Baarmoeder aan een kleine 200 vrouwen doorgegeven, in individuele ceremonies én in kleine groepsceremonies. En sommigen van hen geven de Rite nu ook zelf weer door!

Voel jij dat het voor jou ook tijd is om de Rite van de Baarmoeder / Rite of the Womb te ontvangen? Ik geef dit prachtige krachtige ritueel heel graag aan je door tijdens een Wombhealingceremonie, 22 september staat de eerstvolgende gepland en daarna is er dit jaar nog één op vrijdag 24 november. Welkom!

Rite van de Baarmoeder