Over mij

Mijn naam is Marleen Magdalena Attema-Bosch en in 2015 ben ik gestart met mijn praktijk Ruimte voor Zijn. Sindsdien heb ik, in individuele sessies en groepsceremonies, vele vrouwen begeleid naar een diepe verbinding met hun lichaam en ziel….met hun hart, buik en bekken. Om te gaan leven vanuit hun diepste wijsheid, liefdevolle waarheid, vreugdevolle sensualiteit en krachtige levensenergie. Want dat is ook mijn eigen grootste verlangen en daar duik ik iedere dag weer dieper in….Ruimte voor Zijn | Marleen Magdalena

Ruimte voor Zijn…zo heet mijn praktijk natuurlijk niet voor niets. Dit is mijn diepste verlangen, helemaal mogen Zijn! Hier heb ik een heel groot weten over, door alles waar het leven mij toe uit heeft genodigd. Mijn moeder overleed toen ik 5 jaar was…en als je zo klein bent als je moeder overlijdt, dan vergaat daarmee de hele wereld. Want als zij ‘is gegaan’, wat is dan mijn bestaansrecht en hoe zeg ik dan volledig ‘JA’ tegen het leven?

Mijn ouders hebben mij trouwens de naam Marleen gegeven en de naam Magdalena heb ik op een later moment ontvangen. Over deze beide namen en wat zij voor mij betekenen, heb ik een blog geschreven.


Altijd op zoek…

Terugkijkend, ben ik vervolgens eigenlijk altijd op zoek geweest. Op zoek naar mijn moeder, naar bestaansrecht, naar zingeving, naar onvoorwaardelijke liefde en…naar mijzelf…. Geleid door een heel groot verlangen naar thuiskomen! Zowel ingegeven door mijn grootste pijn, als ook door mijn grote levenslust, nieuwsgierigheid, optimisme, avontuurlijkheid en reislust, hartstocht en spirituele en filosofische inslag. Zonder mezelf in een hokje te willen stoppen….ik ben écht een Boogschutter!


Oosterse wijsheid, sjamanisme, lichaamswerk en vrouwencirkels…

Ik was al jong geïnteresseerd in psychologie en filosofie, dat had ik eígenlijk willen studeren, in plaats van Rechten en Economie. Dus toen ik eind twintig was liet ik mijn ‘veilige wereldje’ van een vaste baan, een koophuis en de relatie met mijn jeugdliefde achter mij, om op reis te gaan. Eerst naar Azië. Daar heb ik me ondergedompeld in meditatie, reiki, yoga en mindfulness. Terug in Nederland dook ik onder in de psychologie, het systemisch werk en familieopstellingen, om een paar jaar later naar Bolivia te vertrekken… Daar heb ik vier jaar gewoond, ben ik geïnitieerd tot Reikimaster en is het zaadje van het sjamanisme diep in mij gepland… ik mij heb mijn ziel geopend voor Pachamama (Moeder Aarde) én voor de Spaanse taal, de taal van mijn hart (oh wat zing ik graag in het Spaans!).


Dieptepunt en openbreken

Bolivia was ook de plek waar mijn wereld opnieuw verging… Dat mijn huwelijk niet over rozen ging en de nodige uitdagingen met zich meebracht, was mij wel helder. Dat ik op een gegeven moment geen andere uitweg meer zou zien dan te scheiden en terug te keren naar Nederland, met mijn zoontje en zwanger van mijn dochter, dat had ik niet zien aankomen. Mijn droom van een gelukkig gezin, vriendschappen, werk en Bolivia achterlatend…

Maar vóórdat ik terugging naar Nederland, kwam ik in Bolivia in mijn eerste vrouwencirkel terecht. Wat een verademing was dat! Letterlijk, ik kon weer ademen… En zo startte de innerlijke reis, om in mijn lichaam aan te komen, waar ik alle pijn en eenzaamheid kon voelen…en ook de liefde en steun van mijn zusters in de cirkel kon ontvangen… De vrouwencirkel was mijn redding.

Van overleven naar léven!

Van hoofd, wilskracht, hard werken en overleven, naar mijn hart, buik, bekken, overgave en léven! Steeds dieper in contact met mijn lichaam, te ademen en te ontspannen. Weer te gaan voelen en langzaam maar zeker de wijsheid en kracht van mijn vrouw-zijn belichaamd te gaan ervaren.
Het trouw vervolgen van mijn pad….

Terug in Nederland, ging mijn innerlijke reis verder, op het voor mij zo kloppende pad van systemisch werk, lichaamswerk en sjamanisme. Dieper en dieper in mijn bekken, baarmoeder en yoni te zakken en me te openen voor de pijn en het verdriet én de creatiekracht en wijsheid die daar toegankelijk zijn, van mijzelf, van vele generaties vrouwen vóór mij en van het collectief. Mijn hart steeds verder te openen voor liefde en waarheid. En steeds meer op mijn intuïtie te varen…

Heden

En nu woon ik in Zutphen, samen met mijn mooie man en grote liefde Auke Attema, zijn zoon Sjoerd en mijn zoon Oscar en dochter Myrthe. Ik ben zo dankbaar voor mijn pad (samen én zelf…maar niet alleen), mijn gezin, mijn leven…. en voor alle vrouwen die ik nu, letterlijk en figuurlijk, mag aanraken! Gezichten worden dan zachter, ogen gaan helder stralen, lichamen worden soepeler en gaan sensueler bewegen en zij stralen levenslust, een stevige zachte kracht en zoveel innerlijke wijsheid uit…..


Met iedere stap word ik mij bewuster van mijn rol in het geheel, als Hoedster van de Aarde en het Heilige Vrouwelijke… I know loss and the Way back to the Mother, by honouring the Divine Feminine. – Marleen Magdalena –


Nicole: “Ruimte voor Zijn. Die zin/woorden resoneerden en voelden goed. Mijn eerste indruk van de website was: dit voelt goed. Het eerste contact met Marleen bevestigde dat: het voelde heel goed. Marleens kracht vind ik geweldig, het maakt dat ik kan Zijn en het laten zijn. Het is fantastisch hoezeer zij deze kracht gebruikt in zachtheid en liefde. Zonder veroordeling en met een prachtige sensitiviteit. Ik voel me gezien, gehoord en “gevoeld”. De nu laatste behandeling (bekken-massage) was het alsof “Ruimte voor Zijn” niet alleen door mij begrepen werd, maar ik het echt kon voelen. Daarna was de tijd juist voor een opstelling. Krachtig, respectvol, sensitief, verbonden, exact,  zorgvuldig en zeer liefdevol. Dit zijn de woorden die in mij opkomen over deze familieopstelling. Dank jullie wel Auke en Marleen…voor de opstelling, jullie prachtige samenwerking, bekwaamheid en hulp. Het is gezien, benoemd èn geheeld. Alle liefs van Nicole”

Ynette: “Lieve Marleen Magdalena, heel erg bedankt voor de wombhealingceremonie met blauwe lotus en cacao. Het was een diepgaande ervaring waarbij ik diep in mijn hart en bekken geraakt ben. Je warme, liefdevolle begeleiding maakte dat ik me helemaal kon overgeven en hart en bekken kon openen. Dank je wel hiervoor. Ook was het fijn om dit met andere vrouwen te mogen delen. Je stem en de klanken van de instrumenten die je bespeelde kwamen ook diep binnen. De hele dag was als een warm bad en heeft een diepe reiniging bij mij teweeg gebracht. Ik kan het iedere vrouw aanraden.”

Renée Hartemink, Warnsveld: “Waaaauw… dit is thuiskomen bij je ware natuur. Alle rituelen zijn zo prachtig om te ervaren en het liet mij diep herinneren. Ik voelde de zachte liefde door mij heen stromen en eenmaal thuis voelde ik mij zo dankbaar voor mijn leven en voor wat er allemaal in mijn leven is. Wat een cadeau. Dankjewel Marleen Magdalena voor jouw Zijn, eigenlijk heb ik er geen woorden voor”De leerschool van Marleen Magdalena

Mijn allergrootste leerschool is het leven zelf, dat is mij helemaal helder. Daar kan geen opleiding of cursus tegen op en daar ben ik ongelooflijk dankbaar voor! Daarnaast hebben diverse opleidingen, cursussen, trainingen, retreats en workshops er voor gezorgd dat ik mijn levenservaringen dieper ben gaan integreren en zorgt mijn levenservaring er sámen met de in formele scholing opgedane kennis en ervaring er voor dat ik een stevige bedding, grote gevoeligheid en heldere liefdevolle afgestemdheid heb ontwikkeld met dat wat ik de wereld in breng.


Je bent zó welkom…

voor Ruimte voor Zijn, bij Marleen Magdalena!


Manon Abrahams, Enschede: “Een prachtige, volledige op mij afgestemde individuele ceremonie ontvangen van Marleen Magdalena. Een echt cadeau om ruim 4 uur de tijd te hebben om de diepte met jezelf in te duiken in de zachte, liefdevolle, pure, holding space van Marleen. Het was heerlijk om mijn hart te openen met moeder cacao, te delen, een wombhealingmassage te ontvangen. Mijn tranen te laten stromen, samen te zingen en te zijn. Marleen, dank voor je zachte, liefdevolle zijn, dank voor je oprechte aandacht en volledig aanwezigheid. Het was voor mij de perfecte inwijding voor de nieuwe periode die ik in ga! Dank, dank, dank prachtige vrouw!”

Hannah – Ik heb 3 prachtige Womb-massages ontvangen. Afgestemd, zacht, helend en koesterend. Ik voelde me heel veilig en gedragen door de energie van Marleen. Mede door een ritueel met doeken waar een inbakering mee plaatsvindt, zorgde dit dat ik me iedere sessie meer kon overgeven. Marleen ervaar ik als een zachte, warme vrouw met aandacht en passie voor haar mooie werk. Welkom in een warme omgeving was het voor mij een uitnodiging om me te ontspannen. Ik heb effect ervaren na de massages, alsof mijn hele bekkengebied werd opgeschoond, wat zelfs zichtbaar werd in een vorm van eczeem wat ook weer wegtrok, en ook mijn maantijd was anders. Een hele fijne manier om meer connectie te maken met mijn bekkengebied en mijn meer zachte zelf.  Ik heb weer een mooie richtingaanwijzer gevonden om mijn koers als vrouw te volgen. Dankjewel lieve Marleen.”

Sita ter Horst Wat een mooie, krachtige en diep vrouwelijke space creëert Marleen voor haar ceremonies en healings. Ik heb een bijzondere ervaring gehad tijdens een (individuele) Rite of the Womb ceremonie en womb healing. Ze werkt heel intuïtief in het geven van een womb-massage, en ik voelde haar aanwezigheid volledig bij mij zodat ik echt kon zakken. Ik kon voelen dat ze veel ervaring heeft met het begeleiden van deze rituelen – dat ze het echt belichaamt. Dit maakte dat ik me compleet veilig voelde in de ruimte.”

Steffi de Leeuw “Ik ben onwijs dankbaar voor jou, for holding the space! Jouw sterk aanvoelende aanwezigheid hielp mij enorm om me te verbinden met mezelf en ons in het midden. Ook jouw respect, begrip en luchtigheid rondom ieder gevoelswereld was erg voelbaar, wat bepaalde spanningen op een geheel natuurlijke manier doorbrak. Lieve Marleen, je hebt wat losgemaakt waardoor ons mam en ik op een dieper niveau zijn gaan verbinden. Dit is de manier hoe ik het leven wil ervaren en meer ben gaan ervaren. Thank you from my womb to yours. From my heart to yours..”

Anoniem – Marleen Magdalena praatte met haar handen met mijn lichaam; met iedere cel/ vezel. Een gave die niet veel mensen hebben in mijn beleving. Werkelijk afstemmen en voelen in contact op een heel verfijnd level, vanuit liefde. Het maakte het voor mij makkelijk om ook in contact te blijven en tot een dieper gevoel van bewustzijn en ontspanning te komen in m’n lijf, in m’n energieveld. En ik voelde me gezien en gerespecteerd op een heel diep nivo.”

Kathelijne van Beek, Deventer “Twee weken geleden ontving ik de Rite van de Baarmoeder van Marleen Magdalena. Dit was echt een magische reis om samen met 3 vriendinnen te maken in mijn eigen praktijk, waar ik ook bevallen ben van onze zoon. Het overdragen van de Rite deed Marleen aan de IJssel en het waaide en regende, maar het deed ons niets, het voelde kloppend, alles was pijn deed mocht wegwaaien met de wind en wegvloeien met de regen en de IJssel. Het was ook een intense middag met pijn en verdriet wat omhoog kwam en nu voel ik me hierin meer geland en rustig. De komende 13 manen ga ik me nog meer met de creatiekracht van mijn baarmoeder verbinden en wie weet ga ik hem dan zelf weer doorgeven. Ik kan dit alle vrouwen van harte aanbevelen. Marleen betovert je met haar muziek, stem en wijsheid.”

Liedy de Vos, Zutphen“ Wat was het onwijs fijn jouw massage!! Een heel bijzondere ervaring vond ik het… Al met de kleine bewegingen die je gebruikte voelde ik dat mijn lijf weer begon te stromen…. het tintelde overal… Ik voelde dat ik met elke beweging ook steeds meer in de overgave en het vertrouwen kon komen… Ook jouw rust en zachtheid hielpen hier bij! Ik heb mij lange tijd niet zo ontspannen gevoeld en kon ook de moeheid hier helemaal toe laten… De dagen erna voelde ik echt verandering in mijn bekken gebied maar ook in mijn hele lijf.. ervoor voelde het alsof mijn adem stokte in mijn middenrif… Ik kon weer beter doorademen… Ik zou graag vaker een bekkenmassage ontvangen…. om ook beter voor mijn lijf te blijven zorgen…en stromend te houden.”

Esther Segers, Hillegom: “Ik heb bij Marleen de Rite van de baarmoeder ontvangen. Het was een hele fijne, diepe ervaring waarbij Marleen de tijd nam en de ruimte gaf voor alles wat er op dat moment ontstond. Ik heb me nog nooit zo mooi en sterk vrouw gevoeld. Marleen gaf ruimte voor heling, voor verbinding en voor creatie. De rituelen, symbolen, visualisaties en de rite zelf waren heel mooi in balans en Marleen leidde de hele dag met aandacht en oog voor detail.”

Gillian Engel, Utrecht: “Ik ervaar Marleen als een liefdevolle, zachte en krachtige vrouw. Wat mij met name raakt is haar puurheid en haar enorme toewijding en gulheid. Marleen is vrouwkracht. Ik kan alle vrouwen aanraden een cursus bij Marleen te volgen als je graag meer in aanraking komt met je eigen vrouwkracht.”