Baarmoeder healing,  Cacao,  Ceremonies,  Rite of the Womb,  Rite van de Baarmoeder,  Rituelen,  Vrouw Zijn,  Wombhealing

Blauwe Lotus

Blauwe Lotus is een heilige bloem uit het oude Egypte. De lotus, of waterlelie, is (net als onze baarmoeder!) diep verbonden met het water en nodigt ons uit om af te dalen in onze diepten. Naar de bron van onze creatiekracht, de Bron van Leven…

Het mystieke vrouwelijke

Zij is verbonden met de energie van het mystieke vrouwelijke. Met onze Baarmoeder en onze Yoni. Met de droomwereld, onze intuïtie, onze diepste gevoelens en verlangens en het stromen van onze sensualiteit als onze waarheid.

Diepe wateren…

Blauwe Lotus herinnert ons om diep te wortelen en vanuit het (voedende en magische) donker moeiteloos te bewegen door en met onze wateren, naar het licht. Om licht en donker met elkaar te verbinden als yin en yang, een eeuwige dans. De wateren ín onszelf te weten én de wateren buiten ons te weten… Zo één…verbonden, vloeibaar, beweeglijk en doorvoeld.

Werking Blauwe Lotus

Ze brengt op subtiele wijze ontspanning, kalmeert het zenuwstelsel, nodigt onze sensualiteit uit, brengt heling, beweegt onze wateren en kan ons heldere inzichten en (lucide) dromen geven. Ze verlaagt op een natuurlijke manier de bloedsuikerspiegel en heeft een algeheel positief effect op het immuunsysteem. En ze werkt héél mooi samen met Moeder Cacao, die zo liefdevol onze Harten opent.

Met hogere doseringen zijn er psycho-actieve effecten, maar dat zijn niet de doseringen waarmee ik in ceremonie werk.

Als je zwanger bent, borstvoeding hgeeft, anti-depressiva of anti-psychotica gebruikt, wordt het gebruik van Blauwe Lotus over het algemeen afgeraden.

Wombhealing, Cacao & Blauwe Lotus

Tijdens een Wombhealingceremonie met Cacao & Blauwe Lotus zal de energie/spirit van deze mystieke waterplant aanwezig zijn… We nodigen haar uit, onder andere door een tinctuur opgelost in water te drinken en de thee waarin de Cacao wordt bereid wordt o.a. met Blauwe Lotus gezet. Tevens nemen we haar geur helemaal tot ons, om ons diep te her-inneren. En nodigen we haar helende krachten en die van het Water uit in medicine songs.

Review van Ynette: “Lieve Marleen Magdalena, heel erg bedankt voor de wombhealingceremonie met blauwe lotus en cacao. Het was een diepgaande ervaring waarbij ik diep in mijn hart en bekken geraakt ben.

Je warme, liefdevolle begeleiding maakte dat ik me helemaal kon overgeven en hart en bekken kon openen. Dank je wel hiervoor. Ook was het fijn om dit met andere vrouwen te mogen delen.

Je stem en de klanken van de instrumenten die je bespeelde kwamen ook diep binnen. De hele dag was als een warm bad en heeft een diepe reiniging bij mij teweeg gebracht.

Ik kan het iedere vrouw aanraden.”

Hier lees je wanneer de volgende Wombhealingceremonie met Cacao en Blauwe Lotus is, welkom! En je kunt ook altijd contact opnemen voor een individuele ceremonie.