Vrouw Zijn,  Vrouwencirkel,  Zusterschap

Een Vrouwenjaarcirkel…spannend!

Het is spannend om deel te nemen aan een Vrouwenjaarcirkel… Alle vrouwen die in de jaarcirkel zitten hebben geluisterd naar hun innerlijke roep. Of innerlijke fluistering… Er is een groot verlangen om diep thuis te komen, in het lijf, het eigen bekken. Om te vertragen, meer en meer te voelen en in overgave te zijn.

En óók een groot verlangen om samen te komen met andere vrouwen. Omdat er een diep weten is dat dat zó helend is, dat we dáár thuiskomen, in die cirkel van vrouwen. Dat dat ons kracht, bedding en vreugde geeft.

De magie van de vrouwencirkel

We wéten dat zich daar in die cirkels iets ánders kan ontsluiten. Iets dat voorbij gaat aan ons denkende brein en juist het mystieke vrouwelijke veld opent. De magie die ontstaat als we als vrouwen in cirkel zijn, wat er dan door ons heen beweegt en gecreëerd wordt. Een diepe herinnering, een diep weten, een diep thuiskomen.

En tegelijkertijd is het ook zo spannend. Raakt het ook meteen aan de zusterwond, de pijn van verraad, elkaar niet kunnen vertrouwen en buitengesloten worden. We hebben allemaal onze ervaringen dit leven van je verraden of in de steek gelaten voelen door andere vrouwen… Of weten dat je dat zelf hebt gedaan. Daarnaast zijn er de imprints die je van je moeder en verder uit je vrouwenlijn hebt doorgekregen, bewust danwel onbewust. En de tijd van de heksenvervolging is ook nog niet zo lang geleden…

Dus die pijn van de zusterwond dragen we allemaal in ons. Terwijl we tegelijkertijd de moed hebben om ons verlangen en diepe weten te volgen en in de cirkel plaats te nemen… Met alles wat er is, alles wat er in ons leeft!

Schoonheid

En dan zijn er in zo’n jaarcirkel bijna altijd één of meer vrouwen waar je meteen fijn mee resoneert, bij wie je je op je gemak voelt. Zijn er vrouwen die een ‘neutraal’ gevoel bij je oproepen. én vrouwen waar je eigenlijk liever niet naast gaat zitten, die eerder wat weerstand bij je oproepen…Om er vervolgens achter te komen dat ál deze vrouwen prachtig zijn! Dat je ze állemaal in je hart sluit…omdat je elkaar (en jezelf!) gaat ontmoeten en herkennen op zoveel lagen.

We zijn aan de ene kant allemaal zo mooi uniek en tegelijkertijd helemaal niet zo verschillend… Zo ga je in de cirkel de schoonheid ervaren in jezelf en in al je zusters, die dwars door alles heen schijnt! Juist doordat alles welkom is en het niet mooi hoeft te zijn… De schoonheid zit in de echtheid, de rauwheid en de puurheid… ezelf en elkaar écht te ontmoeten!

Dus welkom, als je de roep of de fluistering voelt (én het spannend vindt…). Welkom om jouw plek in te nemen in de Vrouwenjaarcirkel!