Bewust Zijn,  Moeder Zijn,  Rituelen,  Vrouw Zijn

Afterglow borstweefselmassage

Borst-care…! Vanaf mijn 18e tot mijn 28e ging ik iedere twee jaar voor een mammografie naar het ziekenhuis. Preventief onderzoek, omdat mijn moeder jong aan borstkanker is overleden. Vanaf mijn 28e was ik afwisselend in het buitenland, zwanger en/of borstvoeding aan het geven. Waardoor het 2-jaarlijkse onderzoek er niet meer van kwam. En ik dat eigenlijk wel heel fijn vond…want uit angst steeds mijn borsten laten pletten voelde steeds minder kloppend voor mij.

Totdat ik een jaar of vijf geleden een knobbeltje in mijn borst voelde…toch weer naar het ziekenhuis en daar volgden een mammografie en een echografie. Wat zat ik in spanning over de uitslag! Die was gelukkig goed, het was een ontstoken melkklier. Opgelucht haalde ik adem en ging weer verder met met name de zorg voor mijn twee kindjes.

Het duurde echt even voordat ik me realiseerde: Ok, het is misschien ‘goed’ in de zin dat het niet iets kwaadaardigs is, maar iedere maand vóór mijn menstruatie wordt dit knobbeltje weer gevoelig, dus er stroomt in ieder geval iets niet goed door. En dat is toch niet ‘goed’….

Ik weet niet meer hoe ik het heb ontdekt/ gevonden, maar dit was de aanleiding om voor het eerst een afspraak voor een borstweefselmassage te maken. En de maanden daarop volgend ging ik steeds trouw voor de volgende borstweefselmassage. Mijn borsten werden er zoveel zachter van en het knobbeltje werd steeds minder aanwezig, totdat het zelfs helemaal verdween. Nu, inmiddels jaren later, ga ik nog twee keer per jaar, voor ‘onderhoud’, voor Borst-care. Wat niet helemaal lekker doorstroomt wordt ‘weggemasseerd’ en mijn borsten voelen altijd heerlijk extra zacht en vol na die tijd.

Daarnaast nog wat andere Borst-care die ik toepas…

  • Ik draag nooit een bh, zodat mijn borsten natuurlijk kunnen bewegen en ook met die beweging in feite soort van gemasseerd worden en alles veel meer gewoon door kan stromen. Soms voel ik dat ik mijn borsten energetisch wat meer wil beschermen, dan doe ik een sjaal om of een vestje/jasje aan om meer toe te dekken…
  • Droogborstelen, niet alleen mijn borsten overigens, maar mijn hele lichaam. Voor het douchen, om de doorbloeding en afvoer van afvalstoffen te stimuleren.
  • Een paar keer per maand gebruik ik borstzout onder de douche, wat ook energetisch schoonmaakt, want onze borsten nemen zoveel op….een soort van antennes zijn het eigenlijk ook…
  • Natuurlijk na het douchen lekker insmeren met een fijne natuurlijke olie (rozenolie is héél fijn).
  • En… m’n borsten heerlijk laten aanraken door mijn geliefde, écht laten aanraken, met volle aanwezige liefdevolle aandacht, zowel van hem als van mij…vol geven en vol ontvangen!
  • In het algemeen: volgens mij is hetheel gezond en helend om de de liefde & care voor en verbinding met onze borsten te vergroten en de angst en objectivering te verminderen.

Wat ik nog nooit heb geprobeerd, maar wat ook heerlijk schijnt te zijn, zijn borstpakkingen, een soort van maskers voor je borsten. Schijnt ook heerlijk te zijn!

P.S. Disclaimer: dit is wat ik weloverwogen wel en niet doe en wat ik met je deel ter inspiratie. Het is niet mijn intentie een oordeel uit te spreken naar anderen die andere keuzes maken (zoals wél een bh dragen óf wel een mammografie) en ook niet mijn intentie of verlangen om een discussie te starten over waarom iets wel of niet te doen.