Systemisch Werk

Loop je steeds tegen dezelfde ‘problemen’ aan? Heb je een groot verlangen en lukt het je steeds maar niet om dit te realiseren? Heb je het gevoel dat je niet je eigen leven leeft? Kost het je moeite om ‘ja’ te zeggen tegen het leven? Loop je met levensvragen rond? Met een systemische sessie kan hier verheldering en beweging in gebracht worden. 

Systemisch werk/opstelling brengt beweging op de laag van de ziel. De laag van de familieziel en van je ‘persoonlijke’ ziel.

Daar waar het familiesysteem uit balans is, zal een kind altijd uit liefde voor de ouders proberen om de balans in het familiesysteem te herstellen. Het kind kan niet anders. Maar nu ben je volwassen en is hetzelfde gedrag niet dienend meer. Sterker nog, het zijn patronen geworden die je belemmeren. In vriendschappen, in relaties, in werk, eigenlijk in alles. In het jezelf volledig tot uitdrukking brengen, in vrij en authentiek leven. 

Ook kan het zijn dat er iets is gebeurd, of dat je iets hebt gemerkt/gevoeld in het gezin waar je geboren bent, waardoor je ziel óf niet helemaal is ingedaald, óf een deel teruggetrokken uit een gevoel van onveiligheid. Die onveiligheid kan heel concreet en duidelijk zijn, maar ook subtieler zijn. Door bijvoorbeeld niet helemaal ontvangen te worden, er niet helemaal te mogen zijn, niet écht gezien te zijn of zelfs (grotendeels) afgewezen zijn.

Samen met Auke Attema bied ik systemische sessies aan. Waarbij Auke de opstelling begeleidt en ik representant ben. Hij is ontzettend helder, afgestemd en zuiver in het begeleiden van de opstelling. Ik ben zelf een heel zuiver kanaal voor representeren in het systemisch werk. Van nature komt de informatie tot mij via voelen in het lichaam en inzichten of zinnen die doorkomen. Zo begeleiden we samen graag de systemische sessie voor jou.

Een systemische sessie kost 85 euro, duurt ongeveer een uur en kan zowel bij ons in Zutphen plaatsvinden, als online.     

Over wat systemisch werk mij gebracht heeft heb ik een aantal blogs geschreven.

Carla Henzen: “Dank jullie wel, Auke en Marleen, voor een hele mooie sessie. Jullie hebben als begeleider en als representant een echtheid die heel fijn is. We hebben gewerkt aan mijn familie balans. Het was alsof echt mijn eigen familie voor me stond. Auke en Marleen zijn beiden zeer helder voelend, als representant én als begeleider. Zij geven woorden en bewegingen die treffend zijn. Waarin ze me hebben geholpen te helen van dat wat nodig was. De sessie heeft mij, als gevolg hiervan, een fijne innerlijke rust gegeven. Tot nu toe heb ik een soort lichtheid in mijn dagen, die niet onder woorden te brengen is. Auke en Marleen, dank jullie wel voor een zeer liefdevolle benadering, waarbij alles wat is, er gewoon mag zijn.”

Karin Ridder: “Dank voor de mooie opstelling bij jullie, Auke en Marleen. Ik werd er als vanzelf naar toe geleid en ondanks dat ik niet precies wist wat ik er mee wilde, heeft het toch een fijn effect gehad. Ik voel me steviger in mijzelf, kan weer een stukje objectiever kijken naar mijn omgeving en de energie van anderen. Steeds minder laat ik mij innerlijk raken door de frustratie van een ander en daar heeft deze opstelling me bij geholpen, Dus nogmaals, dankjulliewel.”

Nicolette Scholtens: “Ik heb Marleen gevraagd om op afstand een tafelopstelling te doen om te kijken naar een vraag die ik had. De vraag is waarom Marleen? Is het handig om dit aan een vriendin te vragen? Het antwoord in dit geval is ja. Omdat het wat te vertellen had over een dynamiek waar zij iets in representeerde. En dan is het mooi om te ervaren hoe ze op een professionele en sensitieve manier hiermee omgaat. Precies hetgeen ik ook in haar waardeer, ze kan goed naar een ander kijken en ze neemt zichzelf hierin ook mee. Ze staat niet boven je, maar naast je. Dus van harte aanbevolen!”

Jolanda Koen: “Ik heb bij Marleen drie sessies gedaan waarvan de eerste een systemische was en de andere twee lichaamsgericht. Vooral de combinatie hiervan heb ik als heel sterk ervaren, de systemische sessie brengt op bijzondere en mooie manieren veel inzichten in het vraagstuk waar ik in mezelf steeds tegen aan liep. Door de verschillende werkwijzen kon ik het zowel zien als voelen, dat was heel bijzonder. Marleen geeft veel ruimte, kijkt mee met gevoel en weet de juiste vragen te stellen om bij de kern te komen. Ik heb een duidelijker beeld gekregen van de situatie en hierdoor bepaalde zaken kunnen afronden voor mezelf. Marleen haar manier van werken is heel liefdevol en respectvol en met heel veel rust en aandacht. Bij de lichaamsgerichte sessie kon ik echt voelen dat het haar kracht en gave is om je te helpen je aandacht in en bij jezelf te brengen, ik was echt aanwezig in mijn lichaam. Dit heeft mij doen beseffen en laten voelen hoe fijn dat is en ook dat ik daar niet altijd ben. De coachingsessies bij Marleen hebben mij bewustzijn en helderheid gebracht. Dit zorgde voor beweging, dat het los komt en dat geeft ruimte waardoor ik weer verder kon.”

Ontvang maandelijks inspiratie en oefeningen voor het leven van jouw vrouw-zijn en eigen-wijsheid!