Womb Massage

Deze massage is een hele uitnodigende en verzachtende massage voor je buik- en bekkengebied en in het bijzonder voor je baarmoeder. Het helpt om in dit prachtige, heilige gebied van jouw vrouw-zijn meer aanwezig te zijn. Om meer te voelen en te verzachten, door zowel zachte aanraking als het stimuleren van diepere lagen.

De massage nodigt uit om de stilte en donkerte van je baarmoeder in te gaan. Het yin…proces van het voedende donker….en daarin ook het licht te vinden… Ben je bereid om het onbekende in te gaan, je daar aan over te geven, op diepe lagen los te laten wat jou niet langer dient en je te openen voor jouw diepe vrouwelijke wijsheid…

Wat een Womb-massage jou brengt…

De basis van onze levensenergie en van onze vrouwkracht ligt in ons bekkengebied; dit is de plek van waaruit wij onszelf mogen dragen en ons gedragen mogen weten door onze voorouders, zusters en Moeder Aarde. Van hieruit en in verbinding met ons hart, kunnen we ons verhouden met anderen (ontvangen en begrenzen) en in onze eigen kracht en wijsheid in de wereld kunnen staan. Het is de plek van waaruit de levensenergie door ons hele lichaam stroomt, zacht, subtiel en tintelend, of juist heel krachtig.

Tegelijkertijd is dit ook de plek waar pijn, verdriet, onverwerkte emoties en trauma liggen opgeslagen. Er zit spanning op deze plek, verkramping die onze levensenergie, kracht en wijsheid van ons vrouw-zijn blokkeert. Doordat we die spanning, pijn, verdriet, trauma liever niet voelen, kunnen we ook niet bij de rijkdom van ons bekkengebied aanwezig zijn. Trekken we ons terug uit de plek. Maar er is geen bypass mogelijk…als je je levensenergie en vrouwelijke wijsheid helemaal wilt toelaten, heb je ook de pijn te voelen, te blijven ademen, niet vast te zetten.

Daarom geef ik massages voor het bekkengebied (womb-massages, bekkenmassages en inwijdingsmassages), om vrouwen weer te her-inneren aan hun kracht en hen daarmee in verbinding te brengen. In een veilige warme bedding.

De baarmoeder is onze plek van creatie, de plek van het doorgeven van leven en geboorte geven aan dat wat geboren wil worden… Van diep innerlijk weten over ‘the circle of life’, over leven en dood, de plek van oeroude wijsheid en onze plek in het vrouwelijk veld. Dit is óók het geval als je fysiek geen baarmoeder meer hebt, ook dan kun je je energetisch met deze plek verbinden… Weer contact maken met je baarmoeder, ruimte creëren in en om je baarmoeder en daarin jezelf te eren, brengt je in een diep innerlijk weten over jouw plek, jouw wijsheid en jouw creatiekracht. Verbonden met Moeder Aarde, je Voormoeders en het Vrouwelijk veld. Helemaal op eigen benen én weten dat je het nooit alleen hoeft te doen, niet kunt doen…want we zijn verbonden!

Op fysiek niveau heeft een Womb-massage een helende werking op vele vlakken:

 • vermindering van lage rugklachten, heup- en bekkenklachten
 • bevordering van de spijsvertering en vermindering van darmklachten
 • vermindering van menstruatieklachten en bevordering van een regelmatige en gebalanceerde menstruatiecyclus
 • ondersteunend en balancerend van de hormonen tijdens de menopauze
 • betere doorbloeding en bekrachtiging van de voortplantingsorganen
 • bevorderend bij vervullen van een zwangerschapswens (ook als je hiervoor in een traject zit), hier schreef ik het volgende over: De Venus van Willendorf
 • helende werking bij endometriose, cystes en vleesbomen
 • het zelf-helend vermogen van jouw lichaam wordt geactiveerd

Op emotioneel, mentaal en spiritueel niveau hebben womb-massages ook een groot effect:

 • doorvoelen, loslaten en transformeren van emoties en trauma’s (o.a. seksueel) die in het bekkengebied en de baarmoeder liggen opgeslagen
 • brengt een diepe ontspanning en rust in je systeem
 • doordat je zo diep in je lichaam zakt, krijgen je hoofd en je gedachtenstroom rust en ruimte
 • helende werking in de hele vrouwenlijn
 • helende werking op de vrouwenwond/zusterwond
 • je 1e chakra (gronding, basis, bestaansrecht), 2e chakra (levensenergie, seksualiteit, sensualiteit, seksualiteit, emoties en creativiteit) en 3e chakra (ik-kracht, wilskracht, jezelf in de wereld zetten, grenzen aangeven) worden verder geopend en met elkaar verbonden.
 • een uitnodiging voor je ziel om dieper te incarneren
 • een oefening en ervaring in overgave en ontspanning
 • het wordt helder waar jij jezelf verlaat en waar jij jezelf weer mag gaan ontvangen
 • ontvangen van liefde en zelf-liefde
 • het diep eren van jouw vrouw zijn en van het vrouwelijk collectief, hierover schreef en deelde ik o.a. Ode aan de Crone, Ode aan de Ontembare Vrouw en We are supposed to move and to flow.

Hoe een womb-massage er uit ziet…

* Allereerst…dit is niet alleen een massage, maar ook een energetische healing én een prachtig liefdevol ritueel om jouw vrouw-zijn te eren en te verwelkomen. Ik zorg voor een warme, veilige, toegewijde en liefdevolle bedding, in de heilige ruimte van mijn Massagetempel… Je bent heel erg welkom!

* We starten met een kopje thee en een moment om aan te komen d.m.v. korte intake, waarin we samen bespreken en invoelen wat er op dat moment speelt: wat jouw verlangen en de intentie voor de massage is.

* Dan volgt de massage, deze is uitwendig (het hele rug-, buik- en bekkengebied wordt gemasseerd) en duurt ruim 60 minuten. Dit is een klassieke massagevorm waarbij je op een heerlijk voorverwarmde massagetafel ligt en je wordt gemasseerd met warme olie. Ik gebruik hiervoor een biologische amandelolie als basis, waar ik verschillende pure essentiële oliën aan heb toegevoegd die het proces van de womb-healing ondersteunen.

* Je houdt alleen je slipje aan en ik dek je toe met twee handdoeken die je zelf meeneemt (dit met oog op het milieu, dan hoef ik niet na iedere massage handdoeken te wassen, jij kan ze thuis nog gewoon gebruiken).

* Ik masseer eerst je rug- en bekkengebied en daarna je buik- en bekkengebied. Gedurende de massage stem ik af op wat dienend is voor jou op dat moment en zal ik waar nodig behalve met aanraking ook met adem, systemisch werk, energetisch werk, geur en klanken werken.

* Afsluitend word je in rebozo’s (Mexicaanse draagdoeken) gewikkeld/ingebakerd, wat wordt ervaren als een zeer liefdevol, geborgen ritueel.

* Tenslotte sluiten we dit womb-massage-ritueel af met een kopje thee en kan er door ons beiden nog gedeeld worden en woorden gegeven worden aan de ervaring ter integratie.

Kosten en aanvraag

Deze massage duurt ca. 90 minuten en kost 95 euro.

Het is ook mogelijk een 3-strippenkaart te nemen, wat ik van harte aanbeveel. Omdat je dan zowel met je hoofd als met je lichaam steeds beter weet wat je kunt verwachten, zowel van de plek, als van de massage, als van mij. Daardoor wordt het steeds veiliger voor jou, voor je lichaam, voor je hele systeem… (en oh wat kennen veel vrouwen het goed, om hierin over hun eigen grenzen heen te gaan…’ja hoor, dat is wel goed, doen maar…’).

Ik wil je écht uitnodigen om te vertragen, naar je lichaam te luisteren en haar wijsheid en tempo te volgen… En als het dan steeds veiliger is, ga je als vanzelf op steeds diepere lagen ontspannen en loslaten. Afdalen in je bekkengebied en baarmoeder en de helende werking van deze massage nog meer ontvangen…deze tot je laten komen en daarmee uiteraard het zelf-helende vermogen van jouw lichaam en systeem uit te nodigen. Ik ervaar het als een eer om dit mooie diep-helende proces samen te bewandelen.

Een 3-strippenkaart kost 255 euro.

Wil je je aanmelden voor een Womb-massage, of overleggen of een Womb-massage nu passend is bij jouw verlangen? Neem dan contact met me op via onderstaande button. Ik neem dan contact met je op en als we een afspraak hebben gemaakt, ontvang je van mij een uitgebreid intake-formulier en nog wat praktische informatie. Welkom!

Meld je nu aan voor maandelijkse inspiratie en ontvang 10% korting op een massage!

Vicky – Het is lekker warm binnen en na een kopje thee neem ik plaats op de massage tafel. Wanneer blijkt dat ik vergeten ben om handdoeken mee te nemen, reageert Marleen daar warm en helder op. Ze reageert liefdevol op het feit dat ik ze vergeten ben en legt uit waarom het voor haar fijn is als ik ze mee neem. Zo leer ik Marleen de weken en maanden erop vaker kennen. Ze is helder in hoe zij de dingen ervaart, eerlijk en open ook en liefdevol warm en begripvol naar hoe de dingen voor mij voelen en zijn. Het maakt dat ik me veilig voel. Ik voel tijdens de zachte aanrakingen van Marleen boosheid omhoog komen. Ik voel heel helder waar het aan gekoppeld is. Wat ik bijzonder vind en wat me opvalt is dat de boosheid gevoelt herkend en ervaren wordt en vervolgens als water weer zachtjes verder stroomt. Ik ben veilig hier, ik voel me veilig, op deze plek, in mezelf en met Marleen, precies op dit moment in het hier en nu. Ik verzacht, mijn Baarmoeder verzacht, mijn water verzacht… Een ander heel bijzonder onderdeel van de Womb-massage is het Rebozo-ritueel. Tijdens dit laatste gedeelte van de massage worden er doeken om de voeten, baarmoeder en het hoofd/ gezicht gebonden. Voor mij voelt het ontzettend koesterend om de spanning van de doeken te voelen en tegelijkertijd door Marleen op een neer gewiegd te worden. Heerlijk voelt het voor mij in de doeken die me ‘houden’ en koesteren. Die me ‘stevigheid’ bieden en zachtheid, tegelijkertijd. Het liefste zou ik na deze fase heerlijk op de tafel blijven liggen en er ‘nooit’ meer afkomen. Wow, jij zit echt precies op je pad Marleen, wat heb je een hoop moois te brengen. Ik eer je om wie je bent en om je Eerlijkheid, Helderheid, Zachte Kracht en Moeder~Hart. Ik gun veel vrouwen dat ze zich door jou ‘gedragen’ kunnen voelen en zichzelf kunnen ‘herinneren’”

Sandra – Al toen ik de eerste keer binnenkwam bij Marleen wist ik dat dit een veilige en liefdevolle omgeving was. Bij Marleen durf ik los te laten en diep naar binnen te gaan op zoek naar meer ontspanning en zachtheid, in verbinding met mijn vrouw-zijn. De cyclus van drie womb-massages heb ik als bevrijdend ervaren, elke keer kon ik wat dieper ontspannen. Allereerst was ik al dankbaar dat het veel minder “vast” zat dan ik altijd dacht. Zo’n ontdekking is al een kadootje. Deze gedachten zijn ook op slag verdwenen en hebben plaats gemaakt voor een gevoel van acceptatie, lichtheid en nieuwe sensualiteit waar ik al een tijd naar verlangde. Ik zat al in een mooi groeiproces en de massages vormden een deel van dit pad, dat is geen toeval, en ik voel mij nu nog meer heel. De wat stoere doorzetter in mij mag nu meer ontspannen, minder moeten, en nog meer genieten van het leven in al haar vormen. Ik kan wel een heel A4-tje vol schrijven maar heb in essentie aardig samengevat wat ik voel. Ik ben Marleen heel dankbaar en kom zeker terug! Heel veel liefs!”

Hannah – Ik heb het geluk gehad om 3 prachtige Wombmassages bij Marleen te mogen ontvangen. In een cyclus van 3 manen hebben we elkaar ontmoet en heb ik de massages mogen ontvangen. Ik heb de massages ervaren als afgestemd, zacht, helend en koesterend. Ik voelde me heel veilig en gedragen door de energie van Marleen. Mede door een ritueel met doeken waar een soort inbakering mee plaatsvindt, zorgde dit dat ik me iedere sessie meer kon overgeven. Marleen ervaarde ik als een zachte, warme vrouw met aandacht en passie voor haar mooie werk. In een welkom en warme omgeving was het voor mij een uitnodiging om me te ontspannen en overgeven aan de ervaring. Ik heb zeker effect ervaren na de massages, het voelde alsof mijn hele bekkengebied werd opgeschoond, wat zelfs zichtbaar werd in een vorm van eczeem wat ook weer wegtrok, en ook mijn maantijd was anders. Een hele fijne manier om meer connectie te maken met mijn bekkengebied en daardoor mijn meer zachte zelf.  Ik heb weer een mooie richtingaanwijzer gevonden om mijn koers als vrouw te volgen. Dankjewel lieve Marleen.”

Elisabeth Metselaar – De hele ambiance rondom de Womb-massage was gericht op ontspanning. Prachtige muziek, kaarsjes, een lekker kopje thee vooraf. En dan de massagetafel op. De zorgvuldige techniek die jij gebruikt, hielp om elk klein spiertje mee te nemen in de heling & ontspanning van mijn lichaam. Het met jouw handen én adem mee bewegen op mijn ademhaling, hielp mij om steeds dieper te zakken in mijn lijf. Op gegeven moment ging mijn baarmoeder in beweging en voelde ik dat ik op energetisch level aan het loslaten was. Hier kon ik door de warmte en zachte aanrakingen van jouw handen, de olie en het heerlijke kruikje nadien, heel goed met mijn aandacht bij blijven. Ik voelde me ontspannen, kalm en dicht bij mezelf na de massage. Heel erg bedankt voor deze fijne, aandachtige behandeling van jou. In liefde, Elisabeth”

Anoniem – Marleen praatte met haar handen met mijn lichaam; met iedere cel/ vezel. Een gave die niet veel mensen hebben in mijn beleving. Werkelijk afstemmen en voelen in contact op een heel verfijnd level, vanuit liefde. Het maakte het voor mij makkelijk om ook in contact te blijven en tot een dieper gevoel van bewustzijn en ontspanning te komen in m’n lijf, in m’n energieveld. En ik voelde me gezien en gerespecteerd op een heel diep nivo.”

Daniëlle – “Marleen is een liefdevolle vrouw. Vol integriteit en vanuit haar zachte bedding mocht ik plaatsnemen op de massagetafel (voor een Womb-massage). Haar handen bewogen aanwezig over mijn lijf en wisten de plekken waar ik spanning vast hield te vinden. Door ‘haar ruimte van zijn’ kon ik dieper zakken in ontspanning en lieten mijn spieren en weefsel los.Nu een dag later vol ik mij dieper gegrond in mezelf. Ik heb een connectie met mijn onderbuik die ik heeeeel lang vergeten was en voel me dankbaar deze connectie weer te mogen voelen.”

Silvia – “In een serie van drie keer heb ik zowel pijn, bewustwordingsgroei als diepe ontspanning ervaren. Ik voel me zacht en diep aangeraakt, in een mooie omgeving. Waardoor ik me weer meer bewust woord en beter kan zorgen voor de warme beddengoed in mezelf . Hartegroet, Silvia “

Jiska Visser – “Ik heb een hele fijne massage bij jou gehad. Je hebt echt een ontzettend warme en kalme energie, die voelt als thuiskomen. Een Liefdevolle energie die heel veilig voelt voor mij. Je hebt geen oordeel, beweegt heel mooi mee, maar je neemt ook jouw ruimte in, door grenzen aan te geven. Dit alles vind ik mooi aan jou. Ik heb enige dagen geleden gemenstrueerd, het voelde anders dan anders. Het ging vooral makkelijker, vol van rust, de nodige emoties en ineens niet meer pijnlijk. Jouw massage en het gesprek hebben mij inzicht en het laatste zetje gegeven in het nemen van een belangrijke beslissing, die ik heel lang niet heb durven maken. Ik heb mezelf even de ruimte gegeven. Het voelt fijn om een beslissing te maken vanuit mijn Centrum, daar in te mogen en kunnen kiezen, vanuit Zachtheid en Liefde. Ik voel en ervaar mijzelf als een zachte, liefdevolle, sterke, zelfverzekerde en een heel rechtvaardige Vrouw. Dankjewel dat je met mij mee wandelt op dit pad, Marleen. Gracias lieve mooie Vrouw! Aho!”