Buik- en bekkenmassage (olie)

Deze massage is een hele uitnodigende en verzachtende massage voor je buik- en bekkengebied (ook de onderrug wordt meegenomen). Het helpt om in dit gebied meer aanwezig te zijn, meer te voelen en te verzachten door zowel zachte aanraking als het masseren van diepere lagen, wordt spanning losgelaten. De massage nodigt je uit om de stilte en donkerte van je baarmoeder in te gaan, yin, het vrouwelijk voedende donker. Afsluitend krijg je een schapenwollenzakje met warm zuiveringszout op je buik/baarmoeder, om nog even in diepe ontspanning te blijven liggen en dat wat los is gekomen te laten opnemen door het zuiveringszout.

Deze massage duurt 90 minuten, inclusief korte intake en afsluiting, en kost 75 euro. Omdat regelmatig een massage ontvangen zo fijn is en het je helpt om het verbinden met je bekken meer te verankeren, bied ik een strippenkaart aan voor 3 massages voor 195 euro). 

Dit is een klassieke massagevorm waarbij je op een massagetafel ligt en je wordt gemasseerd met olie. Ik gebruik hiervoor een biologische amandelolie als basis, waar ik verschillende essentiële oliën van Doterra (pure essentiële olie zónder toevoegingen) aan heb toegevoegd die het proces van de bekkenmassage ondersteunen. Je houdt je slipje en eventueel bh/topje aan. e starten met een korte intake waarin we samen bespreken en invoelen wat er op dat moment speelt; wat het verlangen en de intentie voor de massage is. Dan volgt de massage die 50-60 minuten duurt en tenslotte sluiten we af met een kopje thee en kan er nog wat gedeeld worden en woorden gegeven worden aan de ervaring.

Bekkenmassages – algemeen

De basis van onze levensenergie en van onze vrouwkracht ligt in ons bekken; dit is de plek van waaruit wij onszelf mogen dragen en ons gedragen mogen weten door onze voorouders, zusters en Moeder Aarde. Van hieruit en in verbinding met ons hart, kunnen we ons verhouden met anderen (ontvangen en begrenzen) en in onze eigen kracht en wijsheid in de wereld kunnen staan. Het is de plek van waaruit de levensenergie door ons hele lichaam stroomt, zacht, subtiel en tintelend, of juist heel krachtig. De plek van waaruit wij onszelf kunnen voeden en laten voeden door de Aarde.

Tegelijkertijd is dit ook de plek waar pijn, verdriet, onverwerkte emoties en trauma liggen opgeslagen. Er zit spanning op deze plek, verkramping die de levensenergie en onze vrouwkracht blokkeert. Doordat we die spanning, pijn, verdriet, trauma liever niet voelen, kunnen we ook niet bij onze kracht in ons bekkengebied aanwezig zijn. Trekken we ons terug uit de plek. Er is geen bypass, als je je levenskracht helemaal wilt toelaten, heb je ook de pijn te voelen, te blijven ademen, niet vast te zetten.

Daarom geef ik bekkenmassages, om vrouwen weer te her-inneren aan hun kracht en hen daarmee in verbinding te brengen. In een veilige warme bedding.

Op emotioneel niveau helpen bekkenmassages emoties en trauma’s die in het bekken liggen opgeslagen los te laten. Op spiritueel niveau worden je eerste chakra ( verbonden met je gronding, basis, bestaansrecht en fysieke lichaam) en tweede chakra (verbonden met je levensenergie, seksualiteit, sensualiteit, emotionele lichaam en creativiteit) verder geopend en verbonden. Op mentaal niveau brengen deze massages diepe ontspanning, omdat je wordt uitgenodigd af te dalen in je lichaam (uit je hoofd dus), tot overgave en ontvangen. Fysiek helpen bekkenmassages voor vermindering van lage rug-, heup-, buik- en bekkenklachten.

Ontvang inspiratie en oefeningen voor het leven van jouw authentieke vrouwkracht en eigen wijsheid!