Ceremonies,  Vrouw Zijn,  Vrouwencirkel,  Zusterschap

Schoonheid

Jaaa…de schoonheid zien in íedere vrouw! Dat is ook écht iets wat vrouwencirkels teweeg brengen.

Ze herinneren, verbinden en openen ons, met onze eigen schoonheid en die van de vrouwen om ons heen. Waarbij het elkaar zó versterkt…geen vicieuze cirkel, maar juist een positief versterkende cirkel. Een spiraal van steeds méér schoonheid en liefde!

Hoe meer ik mijn eigen schoonheid zie, voel en weet, hoe meer ik die ik in andere vrouwen (h)erken.

Hoe meer ik de schoonheid in andere vrouwen zie, voel en weet, hoe meer ik mijn eigen schoonheid (h)erken.

Afgelopen donderdagavond was de laatste bijeenkomst van de vrouwenjaarcirkel vóór de zomerstop en hebben we stilgestaan bij de reis die we de afgelopen maanden hebben gemaakt. Een avond van terugblikken, verankering, integratie en dankbaarheid. De afgelopen maanden hebben we gereisd met onze Voormoeders, met onze Baarmoeders en zijn we gedoken in Zusterschap & Zusterwond. Hebben we onszelf en elkaar op steeds diepere lagen ontmoet, de diepte in spiralend.

En wat waren we deze avond gezegend met het weer…zon en droog…meant to be! Waardoor we heerlijk rondom het vuur hebben gezeten, gedeeld, Cacao gedronken, gerust, gezongen en gedanst.

Om de dankbaarheid ruimte te geven en te verwelkomen. Dankbaarheid voor onszelf, voor elkaar en voor de cirkel. Bekrachtigd voor en door iedere vrouw, met een prachtige bloemenblessing…

Wat een vreugde!

Dat is waar ik grote dankbaarheid voor voel, de grondtoon van vreugde onder de cirkels. Dóór alles heen, alles wat geraakt wordt, wat pijnlijk of confronterend is…daar dóórheen de vreugde te voelen stromen. En te vieren!

De vreugde van onze cirkel, gedragen in de vreugde van alle cirkels van alle tijden. Het diepe weten, dit hebben we als vrouwen te doen. Dit bekrachtigt ons, onze sisters, het gehele vrouwenveld en Moeder Aarde. En daardoor al onze relaties, met de natuur, onze dierbaren, onze kinderen, onze geliefden…