Bewust Zijn,  Borsten,  Rituelen,  Vrouw Zijn

Borsten…

Ik ben er een nieuw boek over aan het lezen… Dat leek me mooi, fijn en ook inspirerend. Maar ik ben wat teleurgesteld merk ik en word er eigenlijk ook wat verdrietig van… Afgewisseld met kracht, strijdlust en passie om ‘nog meer voor onze borsten te gaan staan’!

Er staan echt wel mooie en ook interessante dingen in het boek. Maar wat mij opvalt en ook raakt is dat het uiteindelijk toch vooral gaat over de functie van onze borsten op het gebied van seksualiteit en borstvoeding én over borstkanker.

Net keek ik even op Pinterest voor een mooi plaatje of quote over borsten en het overgrote deel van de afbeeldingen ging over hoe je ze rstenr steviger, groter en mooier uit kan laten zien, door bepaalde oefeningen danwel door lingerie…

En ja, ik vind borsten ook prachtig, ze vervullen voor mij ook een heerlijke rol op het gebied van seksualiteit en borstkanker is ook een belangrijk onderwerp omdat het zoveel vrouwen treft.

Oordelen en angst

Maar door er zo van buitenaf en oordelend naar te kijken, voelt het alsof onze borsten ons afgenomen worden! Er mee aan de haal wordt gegaan…ze eindeloos voor marketingdoeleinden worden ingezet (van lingerie tot auto’s tot plastische chirurgie). En er ook nog eens flinke portie angst wordt toegevoegd…als je kijkt hoeveel aandacht er is voor borstkanker versus hoeveel aandacht er is voor het bevorderen van je borstgezondheid en er ‘gewoon’ verbinding mee te maken…dat blijkt helemaal niet zo gewoon.

En het is zó fijn én belangrijk on wel die innerlijke verbinding te maken. De subtiele signalen te voelen die ze ons geven. De liefde door onze borsten te voelen stromen. In de Healing Tao worden ze niet voor niets de Juwelen van het Hart genoemd…

Verbinding maken met je borsten

Zelf heb ik vanmiddag een mooie borstbehandeling gegeven. Startend met een korte massage gericht op het openen, ontspannen en doorstromen van het hele borstgebied en het hart. Door zowel het bindweefsel zachtjes te stretchen als de meridianen van het Hart en Pericard te stimuleren. Met aansluitend een borstpakking om diepe fysieke en emotionele reiniging en doorstroming te bevorderen. Waarna ik een vrouw voor me had zitten die zó mooi en zacht van binnenuit straalde… Dat is wat verbinding met onze borsten ons kan brengen. Zo verfijnd en zo subtiel…De levensenergie die dan door ons heen stroomt en door onze huid en ogen van binnen naar buiten stroomt.

En daarna voelde ik dat mijn borsten ook wel in waren voor een borstpakking….ik kwam uit op de pakking die een hele zachte met name emotionele reiniging brengt. Door het opruimen van emotionele pijn worden de borsten zachter en voller. Wat voor een hele fijne verbinding zorgt….ontspanning en koestering voelde ik er bij… Ik heb zoveel gegeven de laatste tijd, vooral als moeder…mijn borsten hebben goed aangevoeld en aangegeven dat ze hier nu behoefte aan hadden.

Dus laten we óók met onze borsten gaan verbinden van binnenuit, naar ze gaan luisteren!

Nog twee boeken die ik wel aanraad als je hier graag meer over leest:

Wil je graag dieper contact maken je borsten? Dan ben je heel erg welkom voor een borstweefselbehandeling en/of borstpakking ritueel.