Baarmoeder healing,  Ceremonies,  Vrouw Zijn,  Wombhealing

The bravest thing you can do is to show up!

En dat is precies wat ik van de deelnemers aan de Vrouwenjaarcirkel vraag…to show up!

Een paar dagen geleden had ik het met een vriendin over dit schaduwstuk van het vrouwelijke…. Over niet committeren, over niet tot concrete afspraken komen, over op het laatste moment afzeggen…

Als je altijd heel hard voor jezelf bent geweest, als je veel op wilskracht en doorzettingsvermogen hebt gedaan, als er over je grenzen heen is gegaan (door jezelf en/of door anderen), als je nooit naar je lichaam en je gut-feeling hebt geluisterd, als je altijd maar door bent gegaan omdat je anderen niet wilde teleurstellen…

Dan kan het heel goed zijn om een tijd helemaal jouw eigen beweging te volgen. Te doen wat goed is voor jou, in het moment, in plaats van altijd voor de ander te zorgen.

En…dit kan ook doorslaan…

Inner Sacred Union

Ik vind zelf het beeld van een rivier (vrouwelijk) en de oever (mannelijk) zo mooi. Als er geen oever is dan wordt de rivier een moeras…. Waar je inzakt, waar het drassig en modderig is, waar helderheid en bedding ontbreekt. Dus is de Inner Sacred Union zo ontzettend belangrijk… De vrouwelijke én de mannelijke energie in jouw aanwezig, stromend, elkaar balancerend, harmoniserend en stimulerend.

To show up in de Vrouwenjaarcirkel

Voor de Vrouwenjaarcirkel houdt dit heel concreet in dat als je je aanmeldt, je een commitment aangaat om er iedere maand te zijn. Om jouw plek in de cirkel iedere maand weer in te nemen. En als je moe bent en je voelt dat je het liefst onder een deken op de bank zou gaan liggen met de gordijnen dicht, dan neem je je deken mee, creëren we een supercomfortabel plekje voor je…en daar ben je dan!

❣️Hoe zou dat zijn, om te ervaren dat het er toe doet dat je er bent, ook als je voor jouw gevoel niets bij te dragen hebt, omdat je zó moe bent en je rot voelt…?

❣️Hoe zou dat zijn, als we als vrouwen weer op elkaar kunnen rekenen, dat we weten dat als we toezeggen er te zijn, we er ook echt zijn…?

❣️Hoe zou het zijn, als we allemaal verantwoordelijkheid nemen om dit stuk van de zusterwond te helen…?

En natúúrlijk kan het dan zo zijn dat je ziek bent en écht niet kunt komen. En natúúrlijk kan het zo zijn dat je dan een keer wat eerder weggaat zodat je wel op tijd in je bed ligt….

Het gaat niet over hardheid en rigiditeit. Het gaat over commitment, over toewijding, over heling in het vrouwelijk veld…

Voor jezelf, je zusters, je voormoeders, voor onze dochters…

En dus óók voor onze mannen, voorvaders en zonen.

So…..let’s show up!

Heb je interesse in de Vrouwen-jaarcirkel 2024, neem dan contact met me op voor een kennismakingsgesprek!