Bewust Zijn,  Ceremonies,  Music Medicine,  Rituelen,  Vrouw Zijn

Waarom zou je deelnemen aan een Vrouwenjaarcirkel?

Deelnemen aan een vrouwenjaarcirkel…. wat betekent dat eigenlijk, waarom zou je dat doen, wat brengt het je en wat wordt er van je verwacht?

Hier heb ik de afgelopen twee weken veel gesprekken over gevoerd. Zowel met vriendinnen als met vrouwen die geïnteresseerd zijn in de Vrouwenjaarcirkel. Dat te verwoorden heeft me geholpen daar dieper in te duiken en het nog weer helderder te krijgen.

Donderdag 22 februari 2024 start de volgende Vrouwenjaarcirkel. De eerste vier vrouwen hebben zich al aangemeld en er is plek voor max. 10 vrouwen. Dus heb je interesse? Ben je nieuwsgierig? Wil je overleggen of deze Vrouwenjaarcirkel past bij jouw verlangen? Wacht dan niet te lang om hier contact met me over op te nemen.

Terug naar wat het deelnemen aan de Vrouwenjaarcirkel brengt…

Verbinding en Authenticiteit

Velen van ons kennen het spanningsveld tussen Verbinding en Authenticiteit. In het algemeen en zeker ook in een groep met vrouwen. We hebben zó het verlangen ons verbonden te voelen én ervaren (of denken) vaak dat we daarvoor een groter of kleiner stuk van onszelf niet kunnen of mogen laten zien. Om er bij te horen pas je je aan aan ‘de groep’…en verlaat je jezelf een beetje. Maar….als jij jezelf verlaat, hoe kun je dan écht verbonden zijn? Wie is er dan verbonden, als jij er niet helemaal bent…?

Of misschien heb jij wel het besluit genomen jezelf níet meer te verlaten, je gaat helemaal authentiek zijn. Dat is heel fijn, zo trouw te zijn aan jezelf. Maar….je ervaart daardoor niet helemaal bij ‘de groep’ te horen, je voelt je ‘anders’…

Hoe zou het zijn om authentiek te zijn én je verbonden te weten? Dat is wat we als vrouwen kunnen oefenen en gaan ervaren in de Vrouwenjaarcirkel. Daar kunnen we nieuwe ervaringen en nieuwe imprints gaan opdoen. Om vrouwen, je zusters (!), weer te gaan vertrouwen. Om het vrouwelijke binnen en buiten ons weer ruimte te geven, te leven en te eren. Op jouw eigen-wijze…écht authentiek! Jezelf helemaal in te brengen en te delen precies zoals het op dat moment is… En je daar veilig bij te voelen…

Want naast persoonlijke ervaringen die je in dit leven hebt opgedaan, waardoor je je niet veilig of verraden voelt in contact met vrouwen (naast dat je het fijne samenzijn met vrouwen misschien óók goed kent), zijn we allemaal in meer of mindere mate gewond geraakt als gevolg van het patriarchaat. En de heksenvervolging is ook nog helemaal niet zo lang geleden….

Deelnemen aan een Vrouwenjaarcirkel…welkom!

Dus welkom mooie vrouw, lieve zuster! Om deel te nemen in de Vrouwenjaarcirkel! Zowel voor vrouwen die al stappen op dit pad gezet hebben, als voor vrouwen voor wie dit nieuw is…welkom precies hoe en waar je nu bent. Om je écht te laten zien én gezien en ontvangen te weten. Om je zusters te zien, zodat zij zich ook gezien en ontvangen weten. Om in elkaar jezelf steeds dieper te ontmoeten en zo thuis te komen….bij jezelf, bij je zusters, bij Moeder Aarde. Zodat je kan rusten, verzachten, verstillen en in overgave kunt komen…én kan vieren, genieten en expressie kan geven!

Aan de hand van allemaal mooie onderwerpen (zoals Wombhealing, Vrouwenlijn, Borsten en het Hart, etc.) neem ik je heel graag mee in een verdiepende reis…waarin zoveel te ontdekken is! We gaan delen, bewegen, verstillen, systemische oefeningen en lichaamsgerichte oefeningen doen. We gaan expressie geven door dans, zingen en creëren. En Moeder Cacao zal ook nog twee keer uitgenodigd worden…

Nou, ik zou nog véél meer kunnen delen, maar dit is het voor nu!

Dus stuur me een pm als je de roep van de Vrouwen-jaarcirkel 2024 voelt…ik spreek je graag om kennis te maken en samen verder af te stemmen.