Bewust Zijn,  Vrouw Zijn

Over woede en genot

Zucht….dit is toch echt zalig en verrukkelijk, deze bloem..?!

Afgelopen zondag gefotografeerd, nadat ik zaterdag deelde dat mijn gróte verlangen is te vrijen met het leven zelf. De orgastische energie in alle uitingen en creaties van Moeder Aarde te zien, voelen, ervaren en te genieten. Onze orgastische staat van zijn, puur genieten, als geboorterecht!

Het plezier, de vreugde, het genot en de dankbaarheid in ieder moment te ervaren. Ongegeneerd. Gewoon, omdat ik er ben, omdat we er zijn…

Daar ging nog wel iets anders aan vooraf…

Een week geleden kwam er een hele diepe “nee” uit mij…er zat een boosheid al een aardig tijdje te broeien. Waar ik me wel bewust van was, maar niet zó bewust. Ik wist wel dat ik geregeld over mijn grenzen ging en liet gaan, maar had het gevoel die niet meer te kunnen bewaken dan ik al deed…

‘Iemand moet het zien…’
‘Iemand moet het doen…’

Deze zinnen ken ik zo goed en hebben ook iets heel bekrachtigends voor mij. Het is een innerlijk bewustzijn en kracht en het geeft me uitlijning, aanwezigheid op diepe lagen. Het voelt in essentie dienend aan het grote geheel en daarmee ook aan mijzelf.

Maar als dat zich vertaalt in teveel op mijn schouders te nemen, inslikken en doorgaan, dan is het uiteraard juist ontkrachtend… Dan kost het me veel energie, (kostbare levensenergie!) en is het zeker niet meer dienend.

Als je woede en genot toelaat…

Zo stuitte ik vorige week op een grens in mezelf waar ik niet meer omheen kon, niet doorheen, niet overheen en ook niet onderdoor. Het was gewoon ‘nee!’. Zo wil ik het niet langer en zo ga ik het ook niet langer doen.

Dat was zó fijn (en nodig), om zo te voelen en te uiten. De woede daarover in mij ruimte te geven, te erkennen, waar te laten zijn.

En met die hele duidelijke en grote ‘nee’ tegelijkertijd mijn hele grote en duidelijke ‘ja’ te ervaren, te her-inneren…

Om het leven te leven…
Om het leven te genieten…
Om het leven te delen…
Ten volste!

Daar ga ik ook nog wat praktische stappen voor zetten, heel noodzakelijk, maar de essentie is dit en dit is héérlijk!

Joehoeoeoe…

Woede en genot zijn zo voelbaar in ons lichaam en willen gevoeld worden….vrij stromen… Wil jij ook de vrije stroom in je lichaam meer uitnodigen, veel meer voelen wat daar allemaal te voelen is? Dan ben je welkom voor bijvoorbeeld een womb-massage of een bekken-massage.

Of voel je dat je een dag de diepte van jouw bekken en baarmoeder in wilt zakken? In een kleine groep vrouwen, in de bedding van Cacao & Roos? Welkom bij de Wombhealingceremonie met Cacao & Roos , de eerst volgende is vrijdag 26 april!