Baarmoeder healing,  Rituelen,  Vrouw Zijn,  Vrouwencirkel,  Zusterschap

Jezelf stem geven…

Jezelf stem geven…Je waarheid spreken…Je wijsheid inbrengen en delen…

Het is zó helend als we als vrouwen in cirkel zitten en ons écht uitspreken. Dóór de angst heen dat ons delen niet wordt ontvangen, dat wíj dus niet worden ontvangen, worden afgewezen.

Dat het niet genoeg zou zijn, niet mooi genoeg, niet wijs genoeg, niet…genoeg! Of dat het juist teveel is…teveel woorden, te interessant, te blij, te zwaar, te…veel!

We willen er zó graag bij horen…maar als je jezelf verlaat door je niet écht uit te spreken, door ‘op zeker te spelen’, hoe kun je dan ooit het gevoel hebben ergens bij te horen…? Je bent dan immers zelf (deels) vertrokken.

En als de woorden dan oprecht worden uitgesproken, we onszelf inbrengen en delen, onszelf stem geven in alle eerlijkheid en kwetsbaarheid. Als we ons verdriet, onze pijn, onze onzekerheid, ons verlangen, onze liefde, onze wijsheid, onze dankbaarheid, onze vreugde, onze lelijkheid en onze schoonheid dóór de woorden heen laten komen, dan verschuift er iets wezenlijks…in onszelf, in de cirkel en in het collectief. Daar gaat het over…de helende werking van jezelf stem geven….

Omdat niets alleen maar individueel is. Onze verhalen en woorden zijn uniek en daardoor zó belangrijk, zij geven kleur! En tegelijkertijd zijn de thema’s zo collectief.

Eren, vieren en verwelkomen we de verschillen, dat wat een ieder zo uniek en speciaal maakt. Eigen woorden, eigen kleuren, eigen expressie.

Laven we ons aan de verbinding, de herkenning en het samen-zijn. En helen we verder, individueel en collectief, door alles een plek te geven, niet langer te onderdrukken.

Ik ben echt geraakt, onder de indruk en dankbaar voor wat er wordt gedeeld tijdens Wombhealingceremonies en Vrouwenjaarcirkels.

Magic happens when women unite! ❤️