Cacao Medicine
Cacao,  Ceremonies,  Rituelen

Cacao & Tijm

Vandaag heb ik heerlijke Cacao gemaakt met een thee van verschillende soorten Tijm (uit eigen tuin 🙏). Wat een heerlijke combinatie!

In de winter (of in de herfst of de lente als het wat fris/koud is) maak ik Cacao graag klaar met een thee van verwarmende kruiden als kurkuma, zwarte peper, gember, anijs, nootmuskaat, kaneel en cayennepeper. Een vleugje vanille er bij…hmmmm!

In de zomer/als het warm is kan ik daar zeker ook enorm van genieten, maar vaak maak ik dan een meer bloemige of kruidige thee…zoals Roos, Lavendel & Kamille, of Bijvoet / Artemisia.

En nu dus Cacao met Tijm. Zowel Moeder Cacao als Tijm zijn medicijnen van het hart!

  • Tijm bevat veel antioxidanten en versterkt het immuunsysteem. Het heeft een zuiverende werking op het bloed, een positief effect op de hersenen en het hart, een genezende werking op de geslachtsorganen en helpt natuurlijk infecties van de luchtwegen te bestrijden.
  • Tijm stimuleert de Thymusklier, een klier die achter het borstbeen ligt en verbonden is met de energetische of spirituele waarden van het hart: liefde en compassie.
  • Cacao bevat ook veel antioxidanten, is ontstekingsremmend en draagt bij aan een gezond hart en gezonde bloedvaten.
  • Cacao heeft ook een positief effect op onze hersenen door neurotransmitters. Het geeft ons extra energie, een gevoel van geluk (en vermindert stress) en stimuleert onze creativiteit.

En als ik alle feiten en kennis loslaat en ‘gewoon’ een slok neem van deze combi dan voel ik…opening, zuivering, ontspanning, verzachting, ontroering, dankbaarheid en genot!

P.S. Vrijdag 3 juni geef ik een Wombhealingceremonie mét Cacao, welkom!