Rite van de baarmoeder

Verbind je met de bron van jouw vrouwkracht, diepe innerlijke (aardse én kosmische) wijsheid. Jouw basis, waar jij jezelf kunt dragen…

Er staat een Wombhealing & Rite van de Baarmoeder gepland op vrijdag 18 juni 2021. Aanmelden  kan via info@ruimtevoorzijn.nl ( maximaal 4 deelnemers). Kosten €65,- p.p.

Je baarmoeder is de plek van waaruit iets nieuws geboren wordt, van waaruit nieuw leven en creatie ontstaat en van waaruit jouw moeder jou het leven heeft doorgegeven. Door jouw baarmoeder stroomt dus de creatiekracht, de (seksuele) levensenergie van jouw hele vrouwenlijn. Én door je baarmoeder ben je verbonden met het vrouwelijke vrouwelijk collectief. Misschien kun je al wel (een beetje) voelen of je voorstellen hoeveel weten en wijsheid er in jouw baarmoeder zit. Diep vrouwelijk weten. Weten over leven en dood. Over creatie en destructie. Over licht en donker. Over het leven hier op aarde, op Moeder Aarde.

De Rite van de Baarmoeder (Rite of the Womb) is een prachtig ritueel om een ‘overgang van iets ouds naar iets nieuws’ te markeren en bekrachtigen. Bijvoorbeeld voordat je gaat trouwen, omdat je zwanger wilt worden of bent (of om juist te bekrachtigen dat je geen moeder zult worden, maar er iets anders uit jou geboren mag worden!), omdat je in de overgang raakt, je geopereerd wordt aan je baarmoeder (of je baarmoeder misschien zelfs verwijderd wordt), je net bent gescheiden, van baan wilt veranderen, je dieper wilt verbinden met jouw vrouwkracht en je trouw daaraan in een ritueel wilt bekrachtigen…, etc. 

Over de liefdevolle kracht die zich opent als je afdaalt in je baarmoeder, heb ik dit blog geschreven: Afdalen in onze baarmoeder.

Tijdens de Rite van de Baarmoeder maak je contact maken met je baarmoeder. Ik begeleid je daarbij door o.a. lichaamsgerichte oefeningen, systemisch werk, meditaties, visualisaties en muziek, wat uiteindelijk samenkomt in een prachtig ritueel genaamd de Rite van de Baarmoeder (lees hier meer over de achtergrond van de Rite en het programma…) .

Ik geef de Rite van de Baarmoeder/Rite of the Womb ook graag op verzoek: individueel of voor een paar vrouwen die dit samen willen ervaren. Zodat het ritueel op jou / jullie persoonlijk is afgestemd op jouw / jullie wensen, het verlangen en de beweging van de ziel. Eventueel gecombineerd met een bekkenmassage. Je kunt aangeven dat je interesse hebt , dan mail ik je de informatie en maak een telefonische afspraak om kennis te maken en verder af te stemmen op jouw / jullie verlangen!

Stephanie, Zutphen – “Kortgeleden heb ik de Rite van de Baarmoeder bij Marleen bijgewoond. Wat een mooie vrouw is zij en wat een fijne plek om de Rite te mogen ontvangen. Marleen creëert echt ruimte om er te mogen zijn, precies zoals je bent. Je mag gehoor geven aan je eigen behoeften en proces. De Rite voelde als een inwijding en een startsein om nog meer thuis te mogen komen in Moeder Aarde, in mijn lichaam, mijn vrouwelijkheid, mijn sensualiteit en seksualiteit. Dankjewel, Marleen, voor deze bijzondere dag.

Bianca van der Sanden: “ Dank je wel Marleen! Zoveel warmte. Ik voel me echt gezien door jou. Met het prachtige ritueel aan de IJssel en mijn drum die gehoord mocht worden is er wat open gegaan in mij. Dank je wel voor jouw veilige bedding. Lieve groet, Bianca”

Janneke, Boxmeer: “Twee weken geleden heb ik van Marleen de rite ontvangen, in combinatie met een Thaise bekkenmassage. Tijdens de rite en de massage, maar ook al in het contact vooraf, schept Marleen een veilige, fijne en warme sfeer waardoor het proces flink ruimte krijgt. Wat heb ik een hoop ballast los mogen laten de eerste week na de rite…. En de zeurende rugpijn die al maanden aanhield, daar heb ik sinds ik de massage ontving, geen last meer van! Dankjewel Marleen! Ik koester het bijzondere moment daar aan de mooie IJssel” 

Mariken: “Ik heb bij Marleen de Rite van de Baarmoeder mogen ontvangen. Wat bijzonder! Het ritueel zelf was indrukwekkend en mooi. Marleen heeft ons er met liefde doorheen geloodst. Ook haar openheid heeft mij geraakt en zorgde voor een veilige sfeer. Ik heb de tijd ervoor en de dag zelf als heel intens ervaren. Dit was voor mij precies wat ik nodig had en Marleen was voor mij precies de juiste vrouw daarvoor. Dank je wel lieve Marleen voor jouw fijne vrouwelijke kracht en energie!”

Tessa Zwarter: “Nogmaals heel erg bedankt voor onze prachtige Rite van de Baarmoeder. Ik heb me de laatste 2 dagen naast de heerlijke ervaring bij jou verder verdiept in de Rite en wat is ze prachtig. Na de inwijding voelde ik direct diepe ontroering en herkenning. Ik hoop dat meer vrouwen de weg naar jou vinden. Je bent een prachtige vrouw. Blij dat ik je heb mogen ontmoeten.”

Esther Segers, Hillegom: “Ik heb bij Marleen de Rite van de Baarmoeder ontvangen. Het was een hele fijne, diepe ervaring waarbij Marleen de tijd nam en de ruimte gaf voor alles wat er op dat moment ontstond. Ik heb me nog nooit zo mooi en sterk vrouw gevoeld. Marleen gaf ruimte voor heling, voor verbinding en voor creatie. De rituelen, symbolen, visualisaties en de rite zelf waren heel mooi in balans en Marleen leidde de hele dag met aandacht en oog voor detail.”

Mylène van Koeveringe, Utrecht: “Dankjewel voor de hele mooie avond die wij met jou mochten delen. We hebben de rite en het samenzijn als heel bijzonder ervaren en zijn dankbaar voor deze verdieping in onszelf en met elkaar. Het is zo ongelooflijk waardevol en helend om deze verbinding met elkaar te voelen, te mogen vieren, te voelen en te verdiepen. Je hebt ons door jouw zachte aanwezigheid, deskundigheid, vrouwelijkheid ons niet alleen op ons gemak gesteld, maar ook de ruimte gegeven om datgene wat er gedeeld en geheeld mocht worden, te laten zijn. Nogmaals dank!”

Ontvang inspiratie en oefeningen voor het leven van jouw authentieke vrouwkracht en eigen wijsheid!