Wombhealing & Rite van de baarmoeder

Verbind je met de bron van jouw vrouwkracht, diepe innerlijke (aardse én kosmische) wijsheid. Jouw basis, waar jij jezelf kunt dragen…

Je baarmoeder is de plek van waaruit iets nieuws geboren wordt, van waaruit nieuw leven en creatie ontstaat en van waaruit jouw moeder jou het leven heeft doorgegeven. Door jouw baarmoeder stroomt dus de creatiekracht, de (seksuele) levensenergie van jouw hele vrouwenlijn. Én door je baarmoeder ben je verbonden met het vrouwelijke vrouwelijk collectief. Misschien kun je al wel (een beetje) voelen of je voorstellen hoeveel weten en wijsheid er in jouw baarmoeder zit. Diep vrouwelijk weten. Weten over leven en dood. Over creatie en destructie. Over licht en donker. Over het leven hier op aarde, op Moeder Aarde.

De Rite van de Baarmoeder (Rite of the Womb) is een prachtig ritueel om een ‘overgang van iets ouds naar iets nieuws’ te markeren en bekrachtigen. Bijvoorbeeld voordat je gaat trouwen, omdat je zwanger wilt worden of bent (of om juist te bekrachtigen dat je geen moeder zult worden, maar er iets anders uit jou geboren mag worden!), omdat je in de overgang raakt, je geopereerd wordt aan je baarmoeder (of je baarmoeder misschien zelfs verwijderd wordt), je net bent gescheiden, van baan wilt veranderen, je dieper wilt verbinden met jouw vrouwkracht en je trouw daaraan in een ritueel wilt bekrachtigen…, etc. 

Tijdens de Wombhealing-ceremonie, waar de Rite van de Baarmoeder een onderdeel van is, maak je contact met je baarmoeder, ga je je verbinden met jouw zachte centrum van kracht, diepe innerlijke wijsheid en creatie. Met jouw basis, de plek waar jij jezelf kunt dragen én waar je je gedragen weet door je voormoeders, je zusters en Moeder Aarde.

Als je je gaat openen voor de creatiekracht van je baarmoeder, open je je voor álles wat zich in je baarmoeder bevindt…er is geen bypass. Als je ruimte wilt geven aan de kracht, zul je ook ruimte geven aan de pijn en het verdriet dat daar ligt opgeslagen. Mijn uit jouw leven nu, pijn uit vorige levens en pijn uit het collectieve vrouwelijk veld. Door ruimte te geven in een liefdevolle veilige (!) bedding, kan de verdrukte pijn weer ruimte krijgen om doorvoeld en getransformeerd te worden. Kan het gestolde verdriet weer gaan stromen, samen met jouw liefde, wijsheid en creatiekracht. Ik begeleid je daarbij door o.a. lichaamsgerichte oefeningen, systemisch werk, meditaties, visualisaties en muziek, wat uiteindelijk samenkomt in een prachtig ritueel genaamd de Rite van de Baarmoeder (lees hier meer over de achtergrond van de Rite) .

Programma Rite van de Baarmoeder
* Aankomen: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel
* 1e ronde: delen / sharing / jezelf inbrengen
* 2e ronde: systemisch ritueel (opstelling) met de vrouwenlijn
* 3e ronde: innerlijk werk (vrijgeven & creëren)
* 4e ronde: Rite van de Baarmoeder bij de IJssel
* 5e ronde: delen / sharing, dankbaarheidsritueel met bloemen & kruiden,
* Afsluiting.

  • Vrijdag 28 januari 2022, 10:00-14:30u, Wombhealingceremonie & Rite van de Baarmoeder, €75,- p.p., max. 4 deelnemers – wachtlijst).
  • Vrijdag 11 maart 2022, 0:00-15:30u, Wombhealing & Rite van de Baarmoeder met Cacao, €90,- p.p., max. 4 deelnemers). 

Ik geef de Wombhealing & Rite van de Baarmoeder ook graag op verzoek: individueel of voor een aantal vrouwen die dit samen willen ervaren. Zodat het ritueel op jou / jullie persoonlijk is afgestemd op jouw / jullie wensen, het verlangen en de beweging van de ziel. Eventueel gecombineerd met een bekkenmassage. Je kunt hier aangeven dat je interesse hebt, dan mail ik je de informatie en maak een telefonische afspraak om kennis te maken en verder af te stemmen op jouw / jullie verlangen!

Over de Rite van de Baarmoeder en over het verbinden met je baarmoeder heb ik ook een aantal blogs gescheven:

Evelyn van Summeren Het was een heerlijke dag. Wat heerlijk ook om voor dit ritueel een ééndaagse ceremoniedag vol intenties ruimte te geven. Ik heb me heerlijk voelen zakken in mijn bekken in de sfeer waarin bedding is voor magie en eigen processen. Speciaal was ik onder de indruk van de opstelling (systemisch ritueel van de vrouwenlijn) waarin Marleen zuiver en mooi dingen teruggeeft die je mag ontvangen. En ja de muziek, die vind ik echt heerlijk!”

Karito García Carbajal “De Rite of the Womb was een kado dat ik mocht ontvangen. Ik ben dankbaar dat mijn weg gewezen werd naar Marleen, zij was de juiste persoon voor mij om het te begeleiden. Ik voelde me op mijn gemak bij haar, alsof we elkaar al lang kenden…zij is warm en verwelkomend. Verder was alles goed georganiseerd en uitgelegd, dat voelde fijn. Ik zou het zeker aanraden aan alle vrouwen die geïnteresseerd zijn in heel worden. Dit voelde voor mij full circle. Bedankt y hasta pronto Marleen!”

Steffi de Leeuw “Ik ben onwijs dankbaar voor jou, for holding the space! Jouw sterk aanvoelende aanwezigheid hielp mij enorm om me te verbinden met mezelf en ons in het midden. Ook jouw respect, begrip en luchtigheid rondom ieder gevoelswereld was erg voelbaar, wat bepaalde spanningen op een geheel natuurlijke manier doorbrak. Lieve Marleen, je hebt wat losgemaakt waardoor ons mam en ik op een dieper niveau zijn gaan verbinden. Dit is de manier hoe ik het leven wil ervaren en meer ben gaan ervaren. Thank you from my womb to yours. From my heart to yours..”

Eva van der Stoop-Wortelboer “Wat een bijzondere ervaring en erg dankbaar dat ik de Rite van de Baarmoeder mag meemaken onder de begeleiding van Marleen Bosch. Ik voel me prettig en welkom bij Marleen. Een krachtige ook tegelijkertijd zachte en warme ritueel waar mijn vrouwelijke energie (makkelijker) naar boven komt en dat ik (meer) met mijn diepe zelf kan verbinden.”

Kathelijne van Beek, Deventer “Twee weken geleden ontving ik de Rite van de Baarmoeder van Marleen Magdalena. Dit was echt een magische reis om samen met 3 vriendinnen te maken in mijn eigen praktijk, waar ik ook bevallen ben van onze zoon dus enorm speciaal om het daar te doen. Het overdragen van de Rite deed Marleen aan de IJssel en het waaide en regende, maar het deed ons niets, het voelde kloppend, alles was pijn deed mocht wegwaaien met de wind en wegvloeien met de regen en de IJssel. Het was ook een intense middag met pijn en verdriet wat omhoog kwam en nu voel ik me hierin meer geland en rustig. De komende 13 manen ga ik me nog meer met de creatiekracht van mijn baarmoeder verbinden en wie weet ga ik hem dan zelf weer doorgeven aan andere vrouwen. Op 18 juni geeft Marleen er weer een in haar eigen ruimte in Zutphen, ik kan dit alle vrouwen van harte aanbevelen. Marleen betovert je met haar muziek, stem en wijsheid.”

Joyce Berenschot, Apeldoorn- “Gisteren heb ik de Rite of the Womb ceremonie gedaan bij Marleen. Wat een prachtige en waardevolle dag. Marleen geeft de Rite op een hele fijne plek waar je je meteen thuis voelt en waar je heel erg de connectie voelt met de natuur. Ze doet het met zoveel liefde en passie, dat is meteen voelbaar. Dank je wel lieve Marleen voor deze onvergetelijke dag. Ik ben je ontzettend dankbaar.”

Sascha Koershuis, Deventer – “Marleen heeft ons ingewijd in de rite van de baarmoeder. Hoe zij de heilige ruimte inricht, aanvoelt wat nodig is en zowel deelneemt als leidt heb ik als zeer helend ervaren. Het was een bijzonder verdiepende en verbindende middag.”

Stephanie Sijbesma, Zutphen – “Kortgeleden heb ik de Rite van de Baarmoeder bij Marleen bijgewoond. Wat een mooie vrouw is zij en wat een fijne plek om de Rite te mogen ontvangen. Marleen creëert echt ruimte om er te mogen zijn, precies zoals je bent. Je mag gehoor geven aan je eigen behoeften en proces. De Rite voelde als een inwijding en een startsein om nog meer thuis te mogen komen in Moeder Aarde, in mijn lichaam, mijn vrouwelijkheid, mijn sensualiteit en seksualiteit. Dankjewel, Marleen, voor deze bijzondere dag.

Bianca van der Sanden, Schaijk: “ Dank je wel Marleen! Zoveel warmte. Ik voel me echt gezien door jou. Met het prachtige ritueel aan de IJssel en mijn drum die gehoord mocht worden is er wat open gegaan in mij. Dank je wel voor jouw veilige bedding. Lieve groet, Bianca”

Janneke, Boxmeer: “Twee weken geleden heb ik van Marleen de rite ontvangen, in combinatie met een Thaise bekkenmassage. Tijdens de rite en de massage, maar ook al in het contact vooraf, schept Marleen een veilige, fijne en warme sfeer waardoor het proces flink ruimte krijgt. Wat heb ik een hoop ballast los mogen laten de eerste week na de rite…. En de zeurende rugpijn die al maanden aanhield, daar heb ik sinds ik de massage ontving, geen last meer van! Dankjewel Marleen! Ik koester het bijzondere moment daar aan de mooie IJssel” 

Mariken: “Ik heb bij Marleen de Rite van de Baarmoeder mogen ontvangen. Wat bijzonder! Het ritueel zelf was indrukwekkend en mooi. Marleen heeft ons er met liefde doorheen geloodst. Ook haar openheid heeft mij geraakt en zorgde voor een veilige sfeer. Ik heb de tijd ervoor en de dag zelf als heel intens ervaren. Dit was voor mij precies wat ik nodig had en Marleen was voor mij precies de juiste vrouw daarvoor. Dank je wel lieve Marleen voor jouw fijne vrouwelijke kracht en energie!”

Tessa Zwarter: “Nogmaals heel erg bedankt voor onze prachtige Rite van de Baarmoeder. Ik heb me de laatste 2 dagen naast de heerlijke ervaring bij jou verder verdiept in de Rite en wat is ze prachtig. Na de inwijding voelde ik direct diepe ontroering en herkenning. Ik hoop dat meer vrouwen de weg naar jou vinden. Je bent een prachtige vrouw. Blij dat ik je heb mogen ontmoeten.”

Esther Segers, Hillegom: “Ik heb bij Marleen de Rite van de Baarmoeder ontvangen. Het was een hele fijne, diepe ervaring waarbij Marleen de tijd nam en de ruimte gaf voor alles wat er op dat moment ontstond. Ik heb me nog nooit zo mooi en sterk vrouw gevoeld. Marleen gaf ruimte voor heling, voor verbinding en voor creatie. De rituelen, symbolen, visualisaties en de rite zelf waren heel mooi in balans en Marleen leidde de hele dag met aandacht en oog voor detail.”

Mylène van Koeveringe, Utrecht: “Dankjewel voor de hele mooie avond die wij met jou mochten delen. We hebben de rite en het samenzijn als heel bijzonder ervaren en zijn dankbaar voor deze verdieping in onszelf en met elkaar. Het is zo ongelooflijk waardevol en helend om deze verbinding met elkaar te voelen, te mogen vieren, te voelen en te verdiepen. Je hebt ons door jouw zachte aanwezigheid, deskundigheid, vrouwelijkheid ons niet alleen op ons gemak gesteld, maar ook de ruimte gegeven om datgene wat er gedeeld en geheeld mocht worden, te laten zijn. Nogmaals dank!”

Ontvang maandelijks inspiratie en oefeningen voor het leven van jouw vrouw-zijn en eigen-wijsheid!