Love Story
Bewust Zijn,  Cacao,  Ceremonies,  Music Medicine,  Rituelen

LOVE STORY

Ready for a Love Story…? Vorig jaar werd ik hélemaal verliefd! 🥰

Voordat ik deelnam aan de Cacao Practitioner Retreat, waren Moeder Cacao en ik al kennis aan het maken met elkaar. We waren aan het aftasten en vonden elkaar leuk en aantrekkelijk. Maar tijdens die Retreat ontdekten we elkaar nog veel meer. Mijn hart ging helemaal voor haar open. We doken echt helemaal op en in elkaar, zoals je dat als verliefd stel doet…

En Moeder Cacao nam me helemaal mee…ze omarmde me, ontfermde zich over me. Ze deelde van alles over zichzelf en nodigde mij uit om me ook te openen en te ont-dekken. De verbinding met haar vol aan te gaan. Het afgelopen jaar hebben we héél veel samen gedaan, waren we bijna dagelijks samen en genoten we enorm!

Maar…..hoe mooi die eerste fase ook is, hoeveel kwaliteiten die ook heeft… Hoe prachtig het ook is als je je helemaal kunt overgeven…zoals in iedere relatie…komt aan iedere symbiose een einde! ☺️

Afgelopen vrijdag, zaterdag en zondag nam ik deel aan de Cacao Medicine Retreat. Om mijn relatie met Cacao verder te verdiepen en naar het volgende niveau te brengen. Mijn intentie was om te rusten in de armen van Moeder Cacao. Om haar meer ten dienste te zijn. Meer te openen voor en over te geven aan hoe zij door míj heen wil werken. In plaats van wat wil ik met/van haar….

Dat rusten in haar armen, en op Moeder Aarde, ging héél goed… In the midst of it all…. In de turbulentie van heel veel drums, gitaar en uitbundige gezang, kon ik me ten diepste overgeven. Aan haar, aan de Aarde en aan mijn verlangen om te rusten… Terwijl ik tegelijkertijd bewust was van alle energie van de andere deelnemers en de muziek en voelde wat dat deed in mijn systeem, wat er tot trilling werd gebracht… Te midden van dat alles…kon ik rusten.

I can rest…no matter what is happening around me…I can rest…🙏

Toen ik Cacao dronk met de intentie me dieper te openen voor wat zij van mij wil, had ik verwacht dat ze mij een duidelijke richting zou laten zien. Over de vorm van onze samenwerking. Wat er echter gebeurde is dat ze me liet zien hoe ik een meer volwassen plek in kan nemen, in dien te gaan nemen, in onze relatie. De volgende fase is aangebroken…

Na de symbiose de individuatie! Om elkaar écht te kunnen zien en echt te kunnen lief-hebben… Ze liet me heel direct en liefdevol zien welke stappen ik te zetten heb. Het was een uitnodiging en tegelijkertijd zat er ook echt iets heel gedecideerd dit. No-nonsense…dit is wat ik te doen heb. Zodat ik dichter bij mezelf zal uitkomen. En vanuit die plek op ieder moment me voor haar kan openen. Me kan laten leiden door dat wat er wil…in het moment.

  • Hoe schoner ik ben, fysiek/emotioneel/mentaal/spiritueel…hoe minder er in de weg zit en hoe makkelijker zij door mij heen kan stromen… Dus ik heb mijn practise te doen…mezelf zuiveren en voeden op alle vlakken.
  • Verbinding met Zuster Roos! Rozenthee om te drinken… Rozenwater voor mijn ogen en mijn hart… Rozenolie voor mijn lichaam en in het bijzonder mijn borsten. Yonisteaming met roos. De geur van roos diep opsnuiven…
  • Dagelijks met Moeder Cacao verbinden door een heel klein stukje Cacao af te snijden. Daar helemaal mee te zijn, voor te openen via de ‘pathways’ die reeds aanwezig zijn, in mijn hart, in mijn lichaam… En dat heel bewust met intentie opeten. Het drinken van Cacao alleen in ceremoniële setting.
  • En tenslotte….me diep verbinden met de elementen… vuur, water, lucht en aarde… Met name Water en Aarde.

Earth my Body

Water my Blood

Air my Breath

Fire my Spirit

En ik zeg JA! JA! tegen deze volgende stap, deze verdieping, deze toewijding…. JA! tegen mezelf. JA! tegen Moeder Cacao. The Love Story continues…!

TRUE LOVE – AHO

Wil jij ook een Cacaoceremonie ervaren? Individueel, bijvoorbeeld in combinatie met een Womb-massage? In een groep, bijvoorbeeld in een Cacaoceremonie of tijdens een Wombhealingceremonie & Rite van de Baarmoeder? Welkom!