Bewust Zijn,  Cacao,  Ceremonies,  Rituelen

Over de werking van Cacao

In cacao zit theobromine (dit betekent ‘Goddelijk blad’) en zorgt er voor dat het hart sneller gaat slaan, de bloedvaten uitzetten en de spieren in de longen relaxeren. De werking kan daardoor zowel stimulerend en opwekkend zijn, als rustgevend, als beide tegelijkertijd. Je krijgt er een warm en gevuld gevoel van…gevuld met liefde en dankbaarheid.

Intentie

Cacao nodigt je uit om naar binnen te gaan en volgt de intentie waarmee je haar drinkt… Wat ís de intentie waarmee je haar drinkt? Daar stem je je in de ceremonie eerst op af, om vervolgens te voelen hoe de warme, zachte vloeibare drank als een bondgenoot, als een geliefde, je hart en buik verwarmt en al je cellen wakker kust.

Ademen…naar je hart…openen van je hart…de subtiele energie die langzaam maar zeker al je cellen aanraakt en opent

Afhankelijk van je intentie en van wat dienend is voor jou kan zich van alles aandienen tijdens de cacao-ceremonie. Cacao brengt je in een staat van verruimd bewustzijn (niet psychedelisch) en liefde. Het opent je voor schoonheid, lichtheid, genot, aanwezigheid en creativiteit…een heerlijke, open, ontvankelijke, liefdevolle staat van Zijn. En in die zachte ruimte kun je je ook bewuster worden van schaduwstukken, verdriet, weerstand en mind…

De uitnodiging is om dat wat zich aandient te verwelkomen, te voelen, te blijven ademen en naar je hart te brengen. De sleutel is overgave…

Gezond & Cacao

Cacao bevat veel anti-oxidanten, wat sowieso heel gezond voor ons lichaam is, want anti-oxidanten ruimen vrije radicalen in het lichaam op, stimuleren vetverbranding, dragen bij aan een gezond hart en gezonde bloedvaten en geven een boost aan je immuunsysteem. Mineralen als zink, ijzer, chroom en magnesium hebben ook een positief effect op je gezondheid.

En er zitten ook nog eens allemaal stofjes in, neurotransmitters, waar wij heel erg blij van worden, zoals anandamide, tryptofaan en serotonine. Anandamide komt van het Sanskriet woord ‘ananda’, dat ‘vreugde’, ‘geluk’ of ‘blijdschap’ betekent. Het zorgt o.a. voor motivatie en plezier. Tryptofaan kan helpen tegen angst en onrust en zelfs als anti-depressivum werken. Serotonine heeft een positieve invloed op je stemming, zelfvertrouwen, slaap, emoties en seksuele stroom.

Sensualiteit & Cacao

Cacao is ook een medicijn dat de sensualiteit wakker maakt…, wat ‘niets anders’ is dan je te openen voor je senses, je zintuigen. Voelen, ruiken, horen, proeven, zien…en weten. De intensiteit van je zintuigelijke waarneming neemt toe, door de liefde die er bij komt en je cellen opent. Die sensuele stroom kan zich heel zacht en subtiel uiten, maar ook meer uitbundig en speels.

Cacao-ceremonies

Wil je zelf komen ervaren? Welkom!