Bewust Zijn,  Vrouw Zijn

5 Tips voor aarding en lekkere warme voeten

De afgelopen weken stonden voor mij in het teken van aarding, van nieuwe vaste grond onder mijn voeten voelen. Ik deel daar graag over met je…

 

Twee weken geleden ben ik verhuisd en heb ik Utrecht achter me gelaten.

Om gehoor te geven aan de roep van Arnhem. Om hier neer te strijken. Om de Veluwse grond weer onder mijn voeten te voelen.

Terug naar mijn roots in zekere zin, want ik ben geboren en getogen in Apeldoorn. Hier in Arnhem ging ik als tiener winkelen en bij de Posbank ben ik nog op schoolkamp geweest.

De afgelopen tien jaar was Utrecht mijn uitvalsbasis. Van die tien jaar heb ik een jaar in Azië doorgebracht en bijna vier jaar in Bolivia. En de afgelopen drie jaar woonde ik weer in Utrecht. In een kleine benedenwoning in een multiculturele wijk. Samen met mijn zoontje en dochter. Er was één slaapkamer, dus daar sliepen we met z’n drietjes. Dat voelde heel kloppend en vanzelfsprekend.

Want wat had ik het knusse, veilige en geborgene van die kleine woning zelf nodig. Eigenlijk een soort van baarmoeder… Een plek van bescherming, warmte en van naar binnen keren.

Om weer grond onder mijn voeten te voelen.
Om me weer te verbinden met mijn lichaam.
Om me weer te verbinden met mijn basis.
Om me weer veilig te voelen.
Om te helen.

Om vanuit die basis, die stabiliteit in het eerste chakra, te gaan voelen in mijn buik. In het tweede chakra. Om weer te gaan bewegen, te durven bewegen! Om te genieten en mijn levenslust weer te voelen (ipv strijdlust…).

Om emoties de ruimte te geven en te genieten van mijn sensualiteit en seksualiteit. Om steeds dieper in mijn bekken te zakken, te verzachten en te verbinden met mijn vrouwelijkheid. Mijn vrouwelijke kracht.

En toen….toen werd het te klein. Te benauwend. Te veel op elkaar en constant in elkaars ruimte. En dat begon ik ook zo te voelen in de wijk waar ik woonde. Het was er altijd een drukte van bedoening. De drang naar ruimte en groen werd steeds groter. Net als het verlangen om uit mijn soort van cocoon te komen, mijn vleugels uit te slaan en ‘de wereld’ weer in te vliegen!

Wat ging het toen ineens snel. Ik was eind september een dag in Arnhem en m’n hele systeem ging open. Ik voelde in mijn hart en mijn buik dat ik hier moest zijn. En een maand later had ik een heerlijk ruim huis in een woongemeenschap.

En nu….nu woon ik hier en ben ik hier aan het landen. Aan het aarden. Qua intensiteit niet te vergelijken met het aardingsproces bij terugkomst uit Bolivia. Maar wel degelijk een aardingsproces. En het voelt zó heerlijk om daar tijd en ruimte voor te nemen…ruimte voor zijn :-).

Mijn woonkamer is al helemaal ingericht, inclusief fotolijstjes, kaarsjes, altaartje, beeldjes….dat wat voor mij mede maakt dat dit nieuwe huis weer als thuis voelt.

Ik ben al heerlijk wezen wandelen in park Sonsbeek. Wat een prachtige bomen! Dat alleen is al een heerlijke activiteit voor het eerste chakra. En toen bleek daar ook nog eens een heel leuk marktje te zijn met allerlei biologische en duurzame producten.

Dus heb ik een paar dikke wollen slofsokken voor mezelf gekocht voor heerlijk warme voeten. En ook een prachtige aardende steen, jaspis. En heb ik van een vriendin een lekker ‘aardend theetje’ gekregen…

…’Touch the ground’!

De tips om lekker die verbinding met de aarde en je lichaam te maken nog eens op een rijtje:
– wandel, bij voorkeur in de natuur, in bossen en parken
– draag aardende stenen als rode jaspis en hematiet bij je
– eet en drink verwarmende producten (rode groenten en fruit werken goed op het eerste chakra, evenals knollen en bollen: voedsel dat in de aarde groeit)
– kleed je warm aan met natuurlijke en aaibare materialen
– geef jezelf geregeld een voetmassage (als je dat met olie doet, kies dan voor een amandelolie als basis en voeg daar wat druppels etherische olie cederhout of patchouli aan toe, die werken sterk aardend)

Deze maand ga ik me nog lekker richten op aankomen hier en start ik alleen met de Vrouwencirkel en individuele sessies. Vanaf januari geef ik weer workshops en cursussen.