Bewust Zijn

Universum…mannelijke en vrouwelijke creatiekracht

Wat trek jij aan? Wat creëer jij? Wat stuur jij het universum in?
En hoe doe je dat dan?

Een paar jaar geleden deed ik dat nog bij voorkeur puur vanuit actie, resultaatgerichtheid, met stappenplannen en todo lijstjes. En als het me niet linksom lukte, dan ging ik wel rechtsom. Ik was niet voor één gat te vangen, zeg maar…

Zo kreeg ik zeker veel voor elkaar en gaf het me zeker ook energie, ergens houd ik ook van die modus. Maar het kostte me ook veel energie. Omdat ik ook maar door ging als het ging voelen als tegen de stroom in zwemmen. Dan ging ik door op kracht. Ik moest en zou…

Creëren vanuit mannelijke en vrouwelijke energie

De laatste jaren heb ik steeds meer ervaren hoe het is om vanuit je vrouwelijke kracht te creëren, vanuit vertrouwen en overgave, meebewegen en luisteren naar je intuïtie en het universum, signalen oppikken,  i.p.v. alleen mijn hoofd en doorzettingsvermogen te gebruiken.

En nu heb ik heel bewust ervaren hoe het is om te creëren vanuit beide energieën. Als ik deze beide krachten in mijzelf aanspreek, inzet en laat stromen. Ik deel mijn verhaal daarover graag met je, in de hoop je daarmee te inspireren.

Misschien wil jij op dit moment ook wel wat veranderen in je leven, heb je het gevoel dat er iets nog niet helemaal stroomt…

universum

Beren op de weg…

Eind vorig jaar heb ik uitgesproken dat ik in oktober van dit jaar een ander huis zou hebben gevonden. Heel intuïtief, niet rationeel onderbouwd. De moed begon me echter ondertussen toch een beetje in de schoenen te zakken, want hier in Utrecht zit de woningmarkt voor mijn inkomensniveau echt potdicht.

Ik sta al tijden ingeschreven bij een woongemeenschap, bij een woonvereniging, bij nog een andere socialere woonvorm en inmiddels een aantal jaren bij de woningcoöperatie. En noppes nada geen uitnodiging voor een woning die vrij komt…. Ook niet via via…

Totdat ik 3,5 week geleden weer eens in Arnhem was en ik wéér voelde hoe mijn hart en buik daar open gaan. Het voelt iedere keer alsof dáár mijn plek nu is en niet meer in Utrecht. Het is ook een beetje back to my roots. Terug naar de Veluwe, waar ik ben geboren en getogen. Die zondag eind september voelde ik het zó sterk in mijn systeem dat dáár, in Arnhem, nu mijn plek is (of mag zijn), dat ik er gewoon van moest huilen.

Ik moest óók huilen omdat ik meteen beren op de weg zag: ik ben in Utrecht mijn bedrijf aan het opzetten vanuit een uitkeringstraject, dan kan ik natuurlijk niet zomaar naar een andere gemeente verhuizen. En hoe vind ik in Arnhem een fijne plek om te wonen, als ik daar nog helemaal niet sta ingeschreven bij een woningcoöperatie en (bijna) niemand ken? En goed cluster 2 onderwijs voor mijn zoontje, hoe makkelijk zou dat te regelen zijn…?

Ik belde een vriend die me er op wees dat ik wel heel veel aannames deed en ik beter eens kon gaan informeren…. Oh ja, dát kan ik óók heel goed: in de actie- en

Dank aan het Universum

Gemeente Arnhem gebeld: overname van mijn uitkering met het traject waar ik nu in zit wordt in principe gewoon gedaan. Gebeld met de Bosschool, voor dove en slechthorende kinderen: heel positief en veelbelovend en meteen een afspraak gemaakt. En…..me ingeschreven bij Centraal Wonen Arnhem….en nu 3,5 week later heb ik daar een woning!

Thank you Universe!!!
En het mooie is dat ik echt voel dat ik dit heb gecreëerd vanuit een balans van mannelijke én vrouwelijke energie! Door steeds weer iets neer te zetten, in actie te komen, om daarna in vertrouwen weer los te laten en weer mee te gaan op de stroom. Weer wat nieuws in beweging te brengen om vervolgens weer mee te bewegen. Doen en Zijn, Doen en Zijn, Doen en Zijn…

 

Ruimte voor Zijn

En als ik even doorschiet in mijn mannelijke kant, dan word ik daar altijd door lieve mensen in mijn omgeving op gewezen, of er aan herinnerd door de bedrijfsnaam die ik heb gekozen…..Ruimte voor Zijn!

Uiteraard heb ik ook een mooi altaartje gemaakt en een orakelkaart getrokken voor mijn diepe verlangen om te verhuizen naar Arnhem. En trok ik Ganesha, remover of all obstacles!

Univerum ganeshaji

Meer vrouwelijke energie in Arnhem…

Dus vanaf december 2016 organiseer ik niet alleen een vrouwencirkel, Rite van de Baarmoeder en Reiki & Vrouwkracht cursussen in Utrecht, maar ook in Arnhem! Allemaal bedoeld om meer in verbinding te komen met je vrouwelijke creatiekracht, je zachtheid, je intuïtie en je sensualiteit. Zodat je ook van daaruit kunt gaan creëren