Bewust Zijn

Wie niet weg is, is gezien…

Verstoppertje spelen kan natuurlijk hartstikke leuk zijn, hoe oud of hoe jong je ook bent. Als dat tenminste wordt ingegeven door speelsheid en levenslust.

Het wordt een ander verhaal als het verstoppertje spelen wordt ingegeven door angst. Angst om jezelf helemaal te zien en te laten zien.

Dat stuk dat we niet willen zien of voelen, verstoppen we. Verbannen we. Ver weg. Dat wordt onze schaduwkant.

Onzekerheid

Stap 2 uit mijn e-book “3 Stappen om jouw Vrouwkracht vrijer te laten stromen” gaat over voelen. Met deze meditatie wil ik je uitnodigen om óók dat wat je in de schaduw hebt verstopt, er te laten zijn:

Meditatie Schaduwkant

Ik kwam vandaag nog weer zo´n stukje van mezelf tegen. Ik weet inmiddels dat ik niet altijd rustig ben, zen, vredig, begripvol, etc. Soms ontplof ik, word ik echt heel erg boos. Inmiddels kan ik dat deel goed zien, kan ik dat voelen.

Maar vandaag werd ik met een stukje schaduwkant geconfronteerd dat ik moeilijker vind om te zien. En om te laten zien. Ik heb besloten om het te delen. In het kader van ‘Walk the path’, ‘Practice what you preach’ en ‘Delen is helen’ 😉

Mijn onzekerheid. Ik voelde me gisteren, en ook vandaag nog, onzeker. De aanleiding kwam uit mijn privéleven (de liefde…jawel) en spreidde zich zo als een olievlek uit naar mijn bedrijf. Kan ik dit wel? Ben ik wel goed genoeg? Moet ik niet eerst ook nog opleiding X, Y en Z volgen?

Natuurlijk kreeg ik uitgerekend gisteravond al een lief appje van een vriendin: “Als ik vooral in mijn hoofd zit kan ik naast jou weer landen en in mijn hart en mijn buik zakken”. Toeval bestaat niet…

Fijn om die bevestiging te ontvangen. En óók om volledig te voelen dat die onzekere kant er ook is in mij. Dat die ook een deel van mij is. Want zolang ik niet onzeker wil zijn en die onzekerheid niet wil voelen, voel ik me rot en uit mijn kracht. Maar op het moment dat die kant er óók mag zijn, ik die kant van mezelf volledig kan accepteren, sta ik als vanzelf weer in mijn kracht.

Zónder dat ik meteen hoef te achterhalen waar die onzekerheid vandaan komt en ik hoef het al helemaal niet meteen op te gaan lossen. Het gaat niet om het verhaal, het gaat om volledig durven voelen en omarmen. Integreren. Heel maken. Dat is helen… En dat laat je vrouwkracht vrijer stromen 🙂.

Ik wens je een mooie ontdekkingstocht in het donker! En als je, net als ik, wilt delen over je wat je tegenkomt…voel je uitgenodigd. Dat kan in een reactie deze pagina, of via info@ruimtevoorzijn.nl.