Vuurvrouw

De ziel en wijsheid van het vuur heb ik zó diep en helder mogen ervaren. Ik voel me een dienaar van het vuur en daarmee ook dienend aan ‘alles’.

Het hoeden van het vuur vraagt van van mij hetzelfde als wanneer ik een opstelling begeleid of een massage geef: mij dienend opstellen! Er zelf ‘tussenuit stappen’ en tegelijkertijd volledig aanwezig zijn. De controle loslaten, overgave aan dat wat veel groter en wijzer is dan ik en waar ik tegelijkertijd onderdeel van uitmaak. Het vuur is ‘het medicijn’, het vuur weet wat nodig is en dient gevolgd te worden. Net als dat de ziel van de opstelling laat zien wat er nodig is.

“Fire, fire, burning, burning, fire, fire, lighting my way…

I see the fire, I feel the fire, I know the fire, I am the fire”

En dan laat het vuur steeds zo prachtig zien: zo binnen zo buiten, zo buiten zo binnen. In mij en buiten mij. In de hut en buiten de hut. Een cirkel van vrouwen letterlijk binnen in de hut, en buiten het vuur een cirkel vrouwen in de vorm van houtblokken. Verbonden vanuit de warmte en het weten in de diepte van de baarmoeder, en de vlammen die laten zien wat er in de hut gedeeld wordt, die meer gaan knetteren als er in de hut meer gesproken wordt. Dat wat getransformeerd mag worden, naar buiten mag, vrijgelaten mag worden. Door het vuur te dienen, dien ik de vrouwen in de hut. Met alle liefde, vanuit mijn hart en mijn vrouw-zijn.

In 2019 heb ik mijn jaartraining tot Fire Keeper afgerond en dat is een zeer transformerend jaar voor mij geweest! Verbinden met het heilig vuur, verbinden met mijn innerlijk vuur, verbinden met de ‘Tribe of Fire Keepers Worldwide’. Alles wat verbrand mocht worden, in het licht gezet mocht worden en geuit mocht worden. Zingen voor het vuur, praten tegen en met het vuur, delen met het vuur, uiten bij het vuur. Want oh dat keelchakra…zeker bij vrouwen zit daar vaak een enorme angst…de brandstapelangst! En waar kun je die beter helen dan bij het vuur…

Een diepe buiging voor het vuur, het water, de aarde en de lucht. Omitakuye Oyasin! For all my relations! Aho! 

RuimtevoorZijn

Barbara Jansen – Dreumel, watergieter: “Marleen is een krachtige vuurvrouw; liefdevol, aanwezig, alert en dienstbaar. Ze heeft een goede connectie met de ceremonie van de zweethut, waardoor ze samen met de watergieter een dragend en dienend team is voor de deelnemers van de hut. Ze stemt af, vraagt wat je nodig hebt en ontvangt feedback. Kortom; een hele fijne vuurvrouw om mee samen te werken…”

Nina Blessing- Utrecht, arts en intuïtief psychotherapeut“Marleen is een vuurvrouw die een warme krachtige bedding geeft aan de zweethut. Ze is zo verbonden met hemel en aarde en de groep dat je je gelijk heel veilig voelt in haar aanwezigheid. Ze zingt en weeft een web van liefde en vuur. Met Marleen is er gewoon geen gedoe. Ze is puur, zuiver en warm aanwezig vanuit het hart. Ik ben heel dankbaar voor haar als vuurvrouw van de zweethut van mijn jaartraining.”