Opstellingen

Loop je steeds tegen dezelfde ‘problemen’ aan? Heb je een groot verlangen en lukt het je steeds maar niet om dit te realiseren? Heb je het gevoel dat je niet je eigen leven leeft? Kost het je moeite om ‘ja’ te zeggen tegen het leven? Loop je met levensvragen rond? Met opstellingen kan hier verheldering en beweging in gebracht worden. 

Het ontstaan van belemmerende patronen

Daar waar het familiesysteem uit balans is, zal een kind altijd uit liefde voor de ouders proberen om de balans in het familiesysteem te herstellen. Het kind kan niet anders. Maar nu ben je volwassen en is hetzelfde gedrag niet dienend meer. Sterker nog, het zijn patronen geworden die je belemmeren. In vriendschappen, in relaties, in werk, eigenlijk in alles. In het jezelf volledig tot uitdrukking brengen, in vrij en authentiek leven. 

Ook kan het zijn dat er iets is gebeurd, of dat je iets hebt gemerkt/gevoeld in het gezin waar je geboren bent, waardoor je ziel óf niet helemaal is ingedaald, óf een deel teruggetrokken uit een gevoel van onveiligheid. Die onveiligheid kan heel concreet en duidelijk zijn, maar ook subtieler zijn. Door bijvoorbeeld niet helemaal ontvangen te worden, er niet helemaal te mogen zijn, niet écht gezien te zijn of zelfs (grotendeels) afgewezen zijn.

Jezelf bevrijden en vrijer gaan leven

Door middel van (familie-) opstellingen ga je zien en erkennen wat er op onbewuste (en wellicht ook bewuste) lagen speelt in je familie-systeem. Door niets en niemand buiten te sluiten en alles en iedereen juist te eren, inclusief jezelf (!) ontstaat er rust. Vaak komen er in opstellingen zogenaamde helende bewegingen op gang, een beweging waardoor jouw levenskracht weer vrijer kan gaan stromen, je echt jouw leven kunt gaan leven, bevrijd…

Opstellingen zelf ervaren!

Over opstellingen is heel veel te zeggen, maar alle woorden kunnen uiteraard niet op tegen de daadwerkelijke ervaring. Het zelf gaan voelen en ervaren wat een opstelling is en wat het jou kan brengen…

Samen met Auke Attema bied ik individuele opstellingen aan. Waarbij hij begeleidt en ik representeer (en indien de opstelling dat vraagt kan dat veanderen). Zo begeleiden we samen graag de individuele opstelling voor jou.

Je kan er ook voor kiezen om aansluitend aan de opstelling een Womb-massage te ontvangen. Zodat dat wat door middel van de opstelling op de zielslaag is aangeraakt en in beweging is gekomen, dieper op celniveau in het lichaam te integreren.

  • Een individuele opstelling kost 95 euro, duurt ongeveer een uur en kan zowel bij ons in Zutphen plaatsvinden, als online. 
  • Voor een systemische sessie/individuele opstelling met aansluitend een Womb-massage betaal je 195,- euro (duur ca. 3 uur).    
  • Daarnaast organiseren Auke en ik samen ook Opstellingsavonden “Beweging van lichaam & ziel”, voor vraagstellers (75 euro) en representanten (25 euro).

We nodigen je heel graag uit voor deze avonden!

  • Wo 3 april, 19:45-22:15u
  • Wo 1 mei, 19:45-22:15u
  • Wo 12 juni, 19:45-22:15u

Dit jaar hebben we voor het eerst ook twee trajecten i.p.v. alleen losse avonden!

  • 3 opstellingsavonden (1x vraagsteller en 2x representant) voor 108 euro,- i.p.v. 125,- euro.
  • 5 opstellingsavonden (2x vraagsteller, 3x representant) voor 191,- euro i.p.v. voor 225,- euro.

Dit om een wat bredere bedding te bieden in wat er geraakt wordt en in beweging komt en om nog meer de diepte in te kunnen gaan.

Niet alleen als vraagsteller, ook als representant kunnen opstellingen heel veel brengen. Je wordt nooit voor niets gevraagd om een bepaalde plek in het systeem, een bepaald persoon, te representeren. Daarin gebeuren altijd ook helende dingen voor jouzelf, je resoneert immers op een bepaalde manier met die plek en dynamieken en patronen die in het betreffende systeem spelen. En zélfs als je aanwezig bent en uiteindelijk niet wordt gevraagd om te representeren, ook dan was jij niet voor niets getuige van de opstellingen. Er is altijd iets wat mee-resoneert!

Locatie De Ruimte, IJselweg 16, 7233 SJ Vierakker (Zutphen)

Interesse? Vragen? Laat het weten en ik neem contact met je op!

Mariska van Rijn: “De opstellingsavond was bijzonder. De begeleiding van Auke is duidelijk en daadkrachtig. Marleen representeert zuiver en haar onvoorwaardelijke aanwezigheid is erg fijn. Ik voelde me gezien, welkom en uitgenodigd om dat wat ik voelde in te brengen. Als representant heb ik veel aan de avond gehad, mijn eigen thema’s kwamen langs en ik heb daar een stuk in kunnen helen. Het werken met opstellingen is zo magisch, en voelt zo WAAR. Auke en Marleen begeleiden de avond met zichtbare passie en deskundigheid.”

Lianne: “Wow.. wát een geluk om 2 familieopstellingen onder begeleiding van Marleen te mogen ervaren. Eigenlijk kan ik hier geen woorden aan geven, zo bijzonder vond ik het. Ze neemt je van begin tot eind mee in een reis dieper naar (de aanvaarding van) jezelf. Marleen is sensitief, doortastend en heeft een pure zachte energie. Ik voelde me meteen welkom, veilig en vertrouwd bij haar Vanuit haar hart en intuïtie geeft ze een fijne eigen draai aan de opstelling en dat maakt het authentiek. Ik heb echt inzicht gekregen in m’n familiesysteem en het doorvoelt. Alsof ik m’n eigen familiefilm zag afspelen en erin stapte.. Ondanks de confrontatie en de pijn die naar boven kwam, voelde het heel liefdevol en respectvol. Daardoor ontstond er ook ruimte voor begrip, compassie en opluchting. Magisch! Zo heb ik een stukje meer kunnen helen (en nog steeds). Heel blij en dankbaar dat Marleen op mijn pad is gekomen.”

Over wat systemisch werk mij gebracht heeft heb ik een aantal blogs geschreven.

Ilona: “Wat was het een heftige, confronterende, emotionele, maar vooral mooie en bijzondere avond… Ik moest er een beetje van bijkomen, maar het heeft mooie inzichten gebracht en ik heb ook oude pijn op een ander vlak kunnen loslaten toen ik opgesteld werd als representant. Nogmaals enorm bedankt voor jullie begeleiding.”

Peter: “Dag Auke en Marleen, ik ben tweemaal bij jullie familieopstellingsavond als representant aanwezig geweest om uit te proberen. Ik voelde me veilig en besefte dat ik mijn ziel in jullie handen durfde te leggen. Auke laat zich leiden door wat er bij hem binnenkomt, niet of nauwelijks gehinderd door zijn ego, eigen behoeftes en belemmeringen. Hij durft zijn onzekerheden te benoemen, waardoor er geen blokkades in de weg staan om er (voor de ander) te zijn. Daarop ben ik tweemaal bij jullie geweest voor een individuele opstelling. Ik liep er tegenaan dat ik vaak boos was en er te vaak niet echt voor een ander kon zijn. Ik heb heel veel therapie gehad, heel veel geschreven, jarenlang in een mannengroep. Het heeft allemaal bijgedragen aan inzichten en vergroten van vaardigheden, maar diep van binnen bleef het gevoel van tekort komen en daar anderen de schuld van geven, met veel boosheid tot gevolg. Daarnaast voelde ik dat ik zelf te kort schoot naar anderen, mijn vrouw, mijn kind, met (overdreven) schuldgevoel als gevolg. In twee individuele opstellingen kwam ik achtereenvolgens tegenover mijn moeder en vader te staan. Auke en Marleen zijn een goed team, krachtig in het ontvangen en doorgeven van dat wat binnenkomt en gezegd en gedaan dient te worden. Tegelijk zijn ze integer en respectvol naar elkaar en hun omgeving. Door de twee opstellingen was ik in staat om de energiestroom tussen mij en mijn ouders te herstellen. Ik hoefde me niet langer om hun en hun lot te bekommeren, zij waren en zijn er nu voor mij. Het effect was beide keren binnen dagen merkbaar. Ik heb veel meer de keuze om er voor de ander te zijn. Ik hoef niet meer boos te worden, waar dat voorheen onvermijdelijk was. Ik word me steeds bewuster van datgene wat ik heb te bieden. Mijn omgeving merkt dit direct en wordt opener en ontvankelijker. Er is zodoende een wederkerigheid op gang gekomen die ons allen veel goed doet. Hartelijk dank en een warme groet.”

Nicole: “Ruimte voor Zijn. Die zin/woorden resoneerden en voelden goed. Mijn eerste indruk van de website was: dit voelt goed. Het eerste contact met Marleen bevestigde dat: het voelde heel goed. Marleens kracht vind ik geweldig, het maakt dat ik kan Zijn en het laten zijn. Het is fantastisch hoezeer zij deze kracht gebruikt in zachtheid en liefde. Zonder veroordeling en met een prachtige sensitiviteit. Ik voel me gezien, gehoord en “gevoeld”. De nu laatste behandeling (bekken-massage) was het alsof “Ruimte voor Zijn” niet alleen door mij begrepen werd, maar ik het echt kon voelen. Daarna was de tijd juist voor een opstelling. Krachtig, respectvol, sensitief, verbonden, exact,  zorgvuldig en zeer liefdevol. Dit zijn de woorden die in mij opkomen over deze familieopstelling. Dank jullie wel Auke en Marleen…voor de opstelling, jullie prachtige samenwerking, bekwaamheid en hulp. Het is gezien, benoemd èn geheeld. Alle liefs van Nicole”

Tara: “Vrijdag, eind november, heb ik mijn vader weer gezien in een opstelling. Hij heeft zijn lot erkend, heeft gebogen en het in handen genomen. Het lot van meerdere vrouwen dat na verwijt en verdriet, verzacht door de erkenning. Het is voor allen verdrietig, ook voor hem. Als kind heeft het lot tussen mij en mijn vader gestaan, nu niet meer. Ik heb hem geroepen en hij heeft mij gezien. Zijn zware lot heb ik losgelaten, hoef ik niet te dragen. Dat doet hij zelf. Hij heeft een plek in zijn hart voor mij en het verdriet in zijn ogen zijn als een waar cadeau, dat ik dankbaar aanvaard. Dank voor de heldere en helende opstelling van Auke en Marleen. Ik kan weer verder. Mijn karma is opgeschoond. Na twee dagen rustig aan zie ik mijn ouders in een ander licht. Het zijn creatieve geesten en ik geniet van mijn background. De danseres in mij wordt wakker en ik geniet van het nectar van het leven. Het leven danst in mij. Vrij om mij uit te drukken!”

Carla Henzen: “Dank jullie wel, Auke en Marleen, voor een hele mooie sessie. Jullie hebben als begeleider en als representant een echtheid die heel fijn is. We hebben gewerkt aan mijn familie balans. Het was alsof echt mijn eigen familie voor me stond. Auke en Marleen zijn beiden zeer helder voelend, als representant én als begeleider. Zij geven woorden en bewegingen die treffend zijn. Waarin ze me hebben geholpen te helen van dat wat nodig was. De sessie heeft mij, als gevolg hiervan, een fijne innerlijke rust gegeven. Tot nu toe heb ik een soort lichtheid in mijn dagen, die niet onder woorden te brengen is. Auke en Marleen, dank jullie wel voor een zeer liefdevolle benadering, waarbij alles wat is, er gewoon mag zijn.”

Karin Ridder: “Dank voor de mooie opstelling bij jullie, Auke en Marleen. Ik werd er als vanzelf naar toe geleid en ondanks dat ik niet precies wist wat ik er mee wilde, heeft het toch een fijn effect gehad. Ik voel me steviger in mijzelf, kan weer een stukje objectiever kijken naar mijn omgeving en de energie van anderen. Steeds minder laat ik mij innerlijk raken door de frustratie van een ander en daar heeft deze opstelling me bij geholpen, Dus nogmaals, dankjulliewel.”

Nicolette Scholtens: “Ik heb Marleen gevraagd om op afstand een tafelopstelling te doen om te kijken naar een vraag die ik had. De vraag is waarom Marleen? Is het handig om dit aan een vriendin te vragen? Het antwoord in dit geval is ja. Omdat het wat te vertellen had over een dynamiek waar zij iets in representeerde. En dan is het mooi om te ervaren hoe ze op een professionele en sensitieve manier hiermee omgaat. Precies hetgeen ik ook in haar waardeer, ze kan goed naar een ander kijken en ze neemt zichzelf hierin ook mee. Ze staat niet boven je, maar naast je. Dus van harte aanbevolen!”

Jolanda Koen: “Ik heb bij Marleen drie sessies gedaan waarvan de eerste een systemische was en de andere twee lichaamsgericht. Vooral de combinatie hiervan heb ik als heel sterk ervaren, de systemische sessie brengt op bijzondere en mooie manieren veel inzichten. Door de verschillende werkwijzen kon ik het zowel zien als voelen, dat was heel bijzonder. Marleen geeft veel ruimte, kijkt mee met gevoel en weet de juiste vragen te stellen om bij de kern te komen. Haar manier van werken is heel liefdevol en respectvol, met veel rust en aandacht. Ik heb een duidelijker beeld gekregen van de situatie en hierdoor bepaalde zaken kunnen afronden voor mezelf. Bij de lichaamsgerichte sessie kon ik echt voelen dat het haar kracht en gave is om je te helpen je aandacht in en bij jezelf te brengen, ik was echt aanwezig in mijn lichaam. Dit heeft mij doen beseffen en laten voelen hoe fijn dat is en ook dat ik daar niet altijd ben. De sessies hebben mij bewustzijn en helderheid gebracht. Dit zorgde voor beweging en dat geeft ruimte waardoor ik weer verder kon.”