Vrouwencirkel-over Borsten

Voel jij ook ergens diep het verlangen om jezelf en je borsten volle aandacht te geven? Zodat je borsten helemaal van jou voelen, een volwaardig en volledig onderdeel van jouw lichaam? Zijn je borsten (soms of altijd) pijnlijk en gevoelig en zou je willen dat ze heerlijk zacht en romig voelen? Zou je een dieper contact en liefdevolle verbinding met je borsten willen ervaren?

Als ik VLOW® Borstweefselbehandelingen geef praten we ook over onze borsten, over hoe je je borsten ervaart, beleeft, ziet, voelt…. Dan wordt er meteen contact gemaakt. Contact met je borsten en contact met alle gevoelens, emoties, ervaringen en gedachten die zich dan aandienen.

En dat is zó openend… Hart-openend!

Daarom organiseer ik na de zomer weer een Vrouwencirkel – over Borsten. We gaan delen over onze borsten, contact maken met onze borsten en onze borsten de aandacht geven die zij verdienen. En ik zal ook nog wat advies geven over hoe je zelf je borstgezondheid kunt bevorderen. Oehhhh ik heb er nu al zin in!


Delen en ontdekken in de Vrouwencirkel – over Borsten

Daarom gaan we deze avond ontdekken en delen…

 • Voel je wel of geen verbinding met je borsten?
 • Geniet je van je borsten, zijn ze zacht of zijn ze juist pijnlijk of wat gevoelloos?
 • Raak je je borsten graag aan, houd je ze graag vast, of juist niet?
 • Ben je blij, tevreden, of juist niet zo blij met je borsten?
 • Vind je ze mooi? Is er trots en dankbaarheid, of schaamte…?
 • Wat gebeurt er als je over je borsten praat, welke emoties worden dan geraakt?
 • Wat vind je van je tepels, hoe voelen die, zijn ze gevoelig of juist wat ongevoelig?
 • Maak je je zorgen over je borstgezondheid?
 • Hoe zorg jij voor je borsten?

Het is zo wonderlijk mooi wat er tijdens het delen al gebeurt…puur door in vrijheid en geborgenheid over je borsten te kunnen praten. Oók als er schroom is, óók als er schaamte is, óók als er dankbaarheid is, óók als er trots is, óók als er verdriet is, óók als er ontroering is, óók als er pijn is…

Alles is welkom… Zó bevrijdend om daar woorden aan te geven!


En ook de ideeën, plaatjes, oordelen, conditioneringen en taboes die we hebben meegekregen kunnen langskomen. En ohwww, wat zijn dat er veel…

 • Ze moeten groot (genoeg) zijn, maar niet te groot…
 • Wel een sexy decolleté, niet tuttig of preuts, maar ook niet te diep want dat is sletterig…
 • Tepels mag je niet zien…
 • Beide borsten moeten even groot zijn…(wat ze overigens bijna nooit zijn!)
 • Ze moeten rechtop staan, alleen dan zijn ze mooi…
 • Etc….

Poeh…allemaal overtuigingen die kunnen maken dat je borsten niet (helemaal) van jou voelen, maar aan een bepaald beeld van de buitenwereld moeten voldoen. Tijd om een nieuw verhaal, een nieuwe waarheid te gaan verwelkomen. Te gaan creëren!


Contact maken met je borsten

En… Ik merk zelf…dat zodra ik over mijn borsten praat, ik als vanzelf ook aan ze ga zitten. Om ze vast te houden en te voelen. Nog meer belichaamd woorden te geven aan wat ik voel en ervaar. Maar ook om ze er bij te betrekken….niet alleen óver mijn borsten te praten, maar tegelijkertijd ook mét ze te praten, door zo contact te maken. Ze echt te voelen. Hoe zacht en soepel ze zijn, hoe blij ik met ze ben. Waar ze wat gevoeliger zijn, vooral zo in de week vóór mijn menstruatie…

Tijdens deze Vrouwencirkel – over Borsten neem ik je ook mee in een geleide meditatie om in de diepte contact te gaan maken met jouw borsten!


Zorgen voor je borsten

We kunnen op zoveel manieren zelf goed/beter voor onze borsten gaan zorgen! Tijdens deze avond geef ik je ook verscheidene tips voor zelfzorg, om de gezondheid van je borsten te verbeteren en het contact met je borsten te verdiepen en vergroten. Verschillende oefeningen zullen we ook samen gaan ervaren (gekleed).


Praktische info Vrouwencirkel – over Borsten

Hmmmm…voel jij ook het verlangen om jezelf en je borsten deze volle aandacht te geven? Welkom!

 • Wanneer: binnenkort plan ik de Vrouwencirkel – Over Borsten in voor na de zomer. Stuur me een berichtje via onderstaande button als je op de hoogte gehouden wilt worden!
 • Waar: Zutphen


VLOW® Borstweefselbehandeling

Wil je ook graag een VLOW® Borstweefselbehandeling ontvangen? Dat kan, welkom!

Bij allerlei verschillende klachten (zowel fysiek als emotioneel) kan een borstweefselbehandeling helpend zijn. Helpend om van je klachten af te komen en je borstgezondheid te bevorderen. Met deze behandeling help je jouw borsten om zacht en gezond te worden en te blijven. Er ontstaat een liefdevolle verbinding met jouw borsten. Waardoor ze niet alleen voedend zijn voor anderen, maar óók en vooral en in de eerste plaats voor jouzelf! Lees hier meer informatie over deze behandeling.

Ik ben opgenomen in het VLOW® Kwaliteitsregister.

Janine de Wolf, Westervoort: “Door een borstverkleinende operatie in mijn tienerjaren, heb ik naast veel littekenweefsel aan de binnenzijde van de borsten en cystes, vooral ook hele delen van de borst die ik niet meer goed waarneem doordat er geen zenuwprikkels van gevoel doorkomen. Hierdoor is aanraking al snel onveilig en vertrouw ik alleen borsttherapeuten aan mijn borsten die de kunst van het luisteren en voelen van het lichaam goed onder de knie hebben. Marleen ken ik al veel langer en ik weet dat zij dit kan en heeft. Marleen heeft een aanwezigheid in het lichaam die heel duidelijk is en tegelijkertijd heel zacht en liefdevol. Ze is in staat goed te luisteren en te voelen in het weefsel, waardoor het voor mij ook mogelijk is om aanwezig te blijven in mijn borsten en de subtiele sensaties in de verte te kunnen waarnemen. Dit heeft er voor gezorgd dat ik in de eerste behandeling al emotie en opgeslagen trauma van de operatie heb kunnen zien, voelen en loslaten. Een zeer waardevol geschenk aan mezelf. Mijn borsten voelen een stuk zachter en zijn nu al minder pijnlijk.”

Mariska, Zutphen: “Ik heb drie borstweefselbehandelingen ontvangen van Marleen. Tijdens en ook na de behandelingen kon ik zakken in mijn vrouwelijkheid, zachtheid en ontvangen. Ook kwamen er veel emoties op tijdens de behandeling die ik kon loslaten. Het contact met mijn borsten is verbeterd. Er is meer bewustzijn en gevoel. Marleen is liefdevol en zonder oordeel. Ook geeft ze fijn zelfzorg advies voor na de behandeling.”

Evelyn, Veghel: “Lieve Marleen, de behandelingen waren voor mij echte reizen waarin ik door het contact met mijn lijf en borsten me ook kon openen voor de wijsheid vanuit mijn lichaam. Naast de thema’s die me zo zichtbaar werden tijdens de behandeling, ervaar ik dit bewustzijn nu ook veel meer in mijn lijf. Ik ben me meer bewust van mijn borsten en ervaar een verzachting een opening die tot stand is gekomen. Zo ongelooflijk mooi wat dit werk doet maar zeker ook hoe jij dit neerzet. Je blijft zo zuiver aanwezig in het proces en dit is zo helend! Dank lieve sister en zo fijn dat je dit werk doorgeeft.