Bewust Zijn,  Rituelen,  Sacred Union,  Vrouw Zijn

De gevoeligheid en kracht van je yoni…

Je yoni, of vagina, in hoeverre luister je naar haar? In hoeverre voel je je met haar verbonden? In hoeverre kun je je openen voor haar wezen?

Langzaam, langzamer, langzaamst…

Om haar te kunnen voelen, heel precies te voelen wat zij aangeeft, hebben we te vertragen. Zij is de grensbewaker, zij is de poortwachter. Zij is zowel ontzettend krachtig als ongelooflijk gevoelig. En we zijn zó gewend om niet, of nét niet helemaal, naar haar te luisteren…of als ik het helemaal bij mijzelf houd: ík ben zo gewend geweest om nét niet helemaal, of soms zelfs helemaal niet, naar haar te luisteren. Gewoon aan haar voorbij te gaan… Om een man niet te willen afwijzen, uit angst om daarna zelf afgewezen te worden. Of ‘gewoon’ uit eigen geilheid. 😉

Ik leer steeds méér om op haar af te stemmen en naar haar te luisteren. Afgelopen weekend heb ik alle tijd en ruimte genomen om me heel bewust met mijn yoni te verbinden, voor haar te openen, naar haar te luisteren.

Als eerste voelde ik dat er nog residuen uit mijn huwelijk losgelaten mochten worden, dat zij daarvan nog gereinigd mocht worden. Dat wat nog aanwezig was van mijn ex-man, in het weefsel en wezen van mijn yoni, fysiek en energetisch… Ik heb wat salie in een abalone-schelp aangestoken en ben boven de rook gaan hurken om te reinigen. Toen het genoeg was ben ik met mijn benen gespreid voor het vuur gaan zitten en heb ik de woorden die doorkwamen diep laten resoneren:

“I reclaim my inner Goddess”

Ik voelde de ongelooflijke kracht van mijn yoni, die als een gouden lichtbundel uit mij straalde. Wat een power! Zij zet onze grenzen! Zij zegt ‘JA’ en ‘NEE’, zij is de grensbewaker, heel zuiver. Sowieso in wie of wat zij wel en niet toelaat ín haar. Maar daarnaast nog veel breder, zij geeft aan wie of wat in jouw energieveld toegelaten mag worden. En daarom is het heel erg belangrijk haar zuiver en gevoelig te houden. Want een gezuiverde yoni is krachtig, begrenzend, liefdevol, vol pulserend van LEVEN. Door haar te reinigen, bijvoorbeeld met de rook van salie, de stoom van kruiden (yoni-steaming). Door haar gevoeligheid en kracht te vergroten met het yoni-ei. En door naar haar te luisteren, want hoe vaker we over haar grenzen gaan hoe meer murw ze wordt en hoe minder we haar kunnen voelen.

Nadat ik zo bij het vuur had gezeten voelde ik het verlangen om me heel langzaam met mijn Lief te gaan verbinden. Ik ging rustig naast hem liggen en legde mijn hand op mijn yoni. En merkte toen dat ik nog een stap had overgeslagen…ik mocht eerst nog aan háár vragen of zíj zich ook wilde gaan verbinden! Door die vraag oprecht te stellen en écht te wachten op het antwoord, kon ik haar horen en mijn Lief vragen om langzaam zijn hand op mijn venusheuvel en tegen mijn yoni aan te leggen. En wat ik toen voelde was….ze trok zich terug. Als een echte grensbewaker en poortwachter sloot ze zich en trok haar wezen zich verder terug. Om daar, diep in mijn yoni, af te tasten, te voelen of het veilig was. Of het klopte om de energie, de man, die zich aandiende toe te laten. Zou hij haar respecteren, zou hij zich echt met haar willen verbinden, zou hij haar eren? En mag hij worden toegelaten tot de poort van het heiligdom, de baarmoeder?

Ik was eerlijk gezegd verrast hoeveel tijd ze daarvoor nam…pas toen ik echt helemaal ontspande en er nergens meer een push was of een doel om na te jagen, ontspande zij ook en opende ze zich langzaam. En dat openen gaat niet van buiten naar binnen, maar van binnen naar buiten…zo mooi! De opening begint diep in de yoni en verspreidt zich dan langzaam naar voren, naar de ingang. Het was veilig! Dit is dus blijkbaar een grens waar ik geneigd ben overheen te gaan, te snel te willen, aan haar voorbij te gaan…

Ook daarna, toen mijn Lief langzaam in mij ging, moest ik blijven luisteren. Ieder plekje dat gevoelig was, was weer een uitnodiging om te vertragen, te stoppen, daar helemaal liefdevol aanwezig te zijn (zowel ik als mijn Lief) en te voelen…nog weer wat ouds, pijnlijks of donkers los te laten, totdat er weer ruimte, verzachting en opening kwam, dan pas weer verder.

En toen gebeurde er nog iets magisch…mijn Lief fluisterde in mijn oor dat hij zich hélemaal met mij wil verbinden. Op het moment dat hij die woorden uitsprak gebeurde er in mijn yoni weer hetzelfde als eerder toen ik voor het vuur zat: zij werd helemaal warm, opende nog verder. Er vormde zich een warme gouden bal van licht en die begon krachtig te stralen, een bundel van gouden licht scheen door en uit mijn yoni. Een hele diepe volle JA!

Ohwww wat is zij wijs en liefdevol, onze yoni…!

Dus…voor dieper verbinden met je yoni…

  1. Vertraag, vertraag, vertraag en…vertraag.
  2. Reinig en eer je yoni met rook van salie of een yoni-steaming.
  3. Gebruik je maantijd om rust te nemen om te reinigen, zowel fysiek los te laten, als energetisch.
  4. Gebruik een yoni-ei voor reiniging en het vergroten van haar gevoeligheid en kracht.
  5. Stem je energetisch op haar af, voel haar, nodig haar uit, volg haar…
  6. Laat alleen een liefdevolle, aanwezige, respectvolle man of vrouw in haar toe…
  7. Luister naar haar als zij een grens aangeeft!