Bewust Zijn,  Music Medicine,  Sacred Union,  Vrouw Zijn

Video – Met jou wil ik zijn!

“Ga maar achteraan staan en zing niet te hard” – werd me gezegd in groep 8, over de eindmusical.

“Goh, jij neuriet zelfs vals” – werd me gezegd door mijn jeugdliefde, toen ik neuriënd door het huis liep”

Jij luístert helemaal niet” – werd me gezegd toen ik in India de tonen van het harmonium na wilde doen en dat niet echt lukte…

Tja….nogal een blokkade op m’n keelchakra. Ik had gedurende mijn hele puberteit ook altijd kriebel in m’n keel. Zo erg dat zelfs de tranen over m’n wangen liepen, vaak maar uit één oog. In India ben ik toen ook begonnen met zanglessen. Niet zozeer om mooi te leren zingen, als wel dat het tijd was m’n stem te gaan ontdekken, ruimte te gaan geven aan mijn ziel, expressie te geven aan dat wat ik geuit wilde worden.

En nog wel 100 keer kneep m’n keel helemaal dicht, ook afgelopen weekend nog weer… Nog wel 100 keer was het helemaal vals, of niet helemaal zuiver…;-) Nog wel 100 keer wilde ik verdwijnen, de grond in zakken. En wel 100 keer ben ik wéér gaan zingen. En zong ik dit lied voor mijn Lief, voor ons 2-jarig jubileum.

Herkenbaar?

Het keelchakra (vijfde chakra) is sterk verbonden met ons sacrale chakra (tweede chakra), onze seksuele organen. De baarmoeder, eierstokken en yoni. Onze vrouwkracht, creatiekracht, innerlijke wijsheid, oerwijsheid, toegangspoort en levensenergie. Onze verbinding met Moeder Aarde, met alle vrouwen, (zusterschap/sisterhood), met onze voormoeders en met de baarmoeder van het universum. De collectieve vrouwelijke wijsheid…én pijn. Hoe meer we daar kunnen zijn, op die plek, hoe meer we daar kunnen verbinden en ontspannen, hoe meer we ook ons keelchakra kunnen openen. Je plek en wijsheid weten én uitspreken, de wereld in brengen.

Dus heb je het verlangen om meer met je bekkengebied te verbinden? Dan ben je heel erg welkom, voor bijvoorbeeld een bekkenmassage of Rite van de Baarmoeder.