Massages

Bekkenmassage

De basis van onze levensenergie en van onze vrouwkracht ligt in ons bekken; dit is de plek van waaruit wij onszelf mogen dragen en ons gedragen mogen weten door onze voorouders, zusters en Moeder Aarde. Van hieruit en in verbinding met ons hart, kunnen we ons verhouden met anderen (ontvangen en begrenzen) en in onze eigen kracht en wijsheid in de wereld kunnen staan. Het is de plek van waaruit de levensenergie door ons hele lichaam stroomt, zacht, subtiel en tintelend, of juist heel krachtig. De plek van waaruit wij onszelf kunnen voeden en laten voeden door de Aarde.

Tegelijkertijd is dit ook de plek waar pijn, verdriet, onverwerkte emoties en trauma liggen opgeslagen. Er zit spanning op deze plek, verkramping die de levensenergie en onze vrouwkracht blokkeert. Doordat we die spanning, pijn, verdriet, trauma liever niet voelen, kunnen we ook niet bij onze kracht in ons bekkengebied aanwezig zijn. Er is geen bypass, als je je levenskracht helemaal wilt toelaten, heb je ook de pijn te voelen, te blijven ademen, niet vast te zetten.

Daarom geef ik bekkenmassages, om vrouwen weer te her-inneren aan hun kracht en hen daarmee in verbinding te brengen. In een veilige warme bedding.

Op emotioneel niveau helpt deze massage emoties en trauma’s die in het bekken liggen opgeslagen los te laten. Op spiritueel niveau worden je eerste chakra ( verbonden met je gronding, basis, bestaansrecht en fysieke lichaam) en tweede chakra (verbonden met je levensenergie, seksualiteit, sensualiteit, emotionele lichaam en creativiteit) verder geopend en verbonden. Op mentaal niveau brengt deze massage diepe ontspanning, omdat je wordt uitgenodigd af te dalen in je lichaam (uit je hoofd dus), tot overgave en ontvangen. Fysiek helpen bekkenmassages voor vermindering van lage rug-, heup-, buik- en bekkenklachten.

Een bekkenmassage (Thaise yoga óf met olie) duurt 90 minuten, inclusief korte intake en afsluiting, en kost 75 euro. Omdat regelmatig een massage ontvangen zo fijn is en het je helpt om het verbinden met je bekken meer te verankeren, bied ik een strippenkaart aan voor 3 massages voor 195 euro). We starten met een korte intake waarin we samen bespreken en invoelen wat er op dat moment speelt; wat het verlangen en de intentie voor de massage is. Dan volgt de massage die 50-60 minuten duurt en tenslotte sluiten we af met een kopje thee en kan er nog wat gedeeld worden en woorden gegeven worden aan de ervaring.

Thaise yoga bekkenmassage

Deze massage, een Thaise yogamassage, helpt om het bekken weer te openen. Om meer bewustzijn en aanwezigheid naar het bekkengebied te brengen en spanning daar los te maken. Dieper te zakken in je lichaam en je weer verbonden te weten met je eigen basis, de bron van je vrouwkracht. Het openen en stretchen gebeurt doordat ik je in een bepaalde houding breng en jij door mijn beweging wordt bewogen. Deze massagevorm laat je dus ook ervaren hoe het is je bewogen en gedragen te weten door een andere vrouw. Om je gesteund te voelen in vrouwelijke bedding. Een ervaring in zusterschap.

Dit is een dynamische massagevorm waarbij (yoga)strekkingen, diepe massage, acupressuur en mindfulness worden gecombineerd. Je houdt je kleren aan, dus kom lekker in een legging of joggingbroek, iets waar je vrij en makkelijk in kunt bewegen.

Buik- en bekkenmassage met olie

Deze massage is een hele uitnodigende en verzachtende massage voor je buik en bekkengebied (en ook de onderrug wordt meegenomen). Het helpt om in dit gebied meer aanwezig te zijn en meer te voelen, door zowel zachte aanraking als het masseren van diepere lagen, wordt spanning losgelaten. Als je als vrouw meer aanwezig kunt zijn in je bekkengebied, verbind je je met je eigen basis, de bron van jouw vrouwkracht. Afsluitend krijg je een schapenwollenzakje met warm zuiveringszout op je buik/baarmoeder, om nog even in diepe ontspanning te blijven liggen en dat wat los is gekomen te laten opnemen door het zuiveringszout.

Dit is een klassieke massagevorm waarbij je op een massagetafel ligt en je wordt gemasseerd met olie. Ik gebruik hiervoor een biologische amandelolie als basis, waar ik verschillende essentiële oliën van Doterra (pure essentiële olie zónder toevoegingen) aan heb toegevoegd die het proces van de bekkenmassage ondersteunen. Je houdt je slipje en eventueel bh/topje aan.

Liedy de Vos, Zutphen“ Wat was het onwijs fijn jouw massage!! Een heel bijzondere ervaring vond ik het… Al met de kleine bewegingen die je gebruikte voelde ik dat mijn lijf weer begon te stromen…. het tintelde overal… Ik voelde dat ik met elke beweging ook steeds meer in de overgave en het vertrouwen kon komen… Ook jouw rust en zachtheid hielpen hier bij! Ik heb mij lange tijd niet zo ontspannen gevoeld en kon ook de moeheid hier helemaal toe laten… De dagen erna voelde ik echt verandering in mijn bekken gebied maar ook in mijn hele lijf.. ervoor voelde het alsof mijn adem stokte in mijn middenrif… Ik kon weer beter doorademen… Ik zou graag vaker een bekkenmassage ontvangen…. om ook beter voor mijn lijf te blijven zorgen…en stromend te houden.” (16 juli 2020)

Anne-Marie Hamming, therapeut en supervisor, Zutphen: ” Deze massage was precies wat ik nodig had. De zachte en uitnodigende aanwezigheid van Marleen en haar prachtige werkwijze zorgden ervoor dat ik helemaal kon zakken in mijn bekken, diep ontspande en zacht werd van binnen. Bijzonder vond ik dat ik het niet echt een massage kon noemen, doordat het bestond uit verschillende lichaamshoudingen waarin Marleen haar eigen lichaam gebruikte als steun en haar handen voelde als een uitnodiging. Heel verrassend, dragend en helend. Ik merkte dat dit mijn zelf-helende vermogen aanzette en ik tijdens en naderhand een heerlijke ruimte in mezelf ervoer. Dank je wel!” (19 januari 2020)

Salina Berentsen, Arnhem: “Je hebt me een diepe ontspanning laten ervaren met je zachte aanraking en aanwezigheid. Ik ben dankbaar dat ik met deze massage dieper heb kunnen zakken in mijn bekken en daarmee heel natuurlijk de zachte liefdevolle verbinding met de aarde kon voelen. Dit zou ik elke maand wel als ‘reminder’ willen ervaren! Het horen van de heerlijke diepe klank van je nieuwe drum en een prachtige wandeling langs de IJssel hebben dit gevoel daarna nog verankerd. Heel waardevol!” (17 december 2019)

Denise: ” Een bekkenmassage ontvangen van Marleen is heel bijzonder. In een veilige en knusse setting nam Marleen mij mee op reis in mijn lijf en hielp ze mij me gewaar te worden van mijn bekken (en van alles wat mijn bekken me te zeggen had). Wat ik fijn vond, was dat ze anticipeerde op wat mijn lichaam aangaf wat er op dát moment nodig was; een teken van oh zo belangrijke flexibiliteit en kunde. Buiten dit alles is Marleen een vrouw die heel goed de veiligheid kan bieden die (de intimiteit en nabijheid van) een bekkenmassage met zich meebrengt. Ik kijk uit naar mijn volgende bezoek aan Marleen!” (6 december 2019)

Eline Zeelenberg, Arnhem: “Ik heb een bekkenmassage van Marleen mogen ontvangen. In eerste instantie had ik er geen woorden voor. Ik voelde me op een dieper niveau gedragen en verbonden met mijn eigen innerlijke stilte. Alsof ik even terug was in de baarmoeder. Dit bereiken duurde even, want loslaten en overgave vind ik spannend. Marleen ging hier heel zacht en liefdevol mee om. Ze nodigde me steeds uit een stapje verder te gaan zonder druk te zetten. Ze is een hele fijne zachte energie waardoor de massage zoveel meer was dan ik verwacht had. Dankjewel lieve Marleen.” (26 november 2019)

Krista Reurink, Eefde: “Ik heb een bekkenmassage ontvangen van Marleen en haar als liefdevol, stevig en transparant ervaren. Het was een bijzondere, ruimtegevende en ontspannende massage. Ze kon goed bij mij aansluiten, ik kon goed contact maken met mijn vrouwelijke energie. Het voelde veilig en vertrouwd. Down to Earth, van vrouw tot vrouw. De energie stroomt weer in mijn buik en bekken. Dankjewel lieve Marleen!” (8 november 2019)

Body Mind massage

Dit is zowel een zachte en uitnodigende massagevorm (yin), als een diepe en krachtige massagevorm (yang) gericht op het opheffen van blokkades. Deze combinatie zorgt voor een verzachting, opening en bevordering van de doorstroming van de levensenergie om lichaam en geest weer in balans te brengen.

Door middel van langzame, zachte en aandachtsvolle aanraking word je uitgenodigd om echt contact te maken met je lichaam. Om te gaan voelen en ervaren hoe het is om volledig in je lichaam te zakken, daarin aanwezig te zijn en te ontspannen. Daarnaast zorgen diepere massagetechnieken met aandacht voor zowel spieren als bindweefsel dat je echt gaat voelen wat er gevoeld wil worden, blokkades worden verminderd en dat stress en spanningen kunnen wegvloeien, waardoor je levensenergie weer kan gaan stromen.

De ademhaling speelt hier een belangrijke rol in, je zou kunnen zeggen dat je een uitwendige massage ontvangt en zelf met je ademhaling zorgt voor een inwendige massage. Dit versterkt het effect van de massage enorm.

Bij deze massagevorm werk ik met verschillende natuurlijke aromatische oliën.

Een Body Mind massage duurt ca. 75 minuten en kost 75 euro ( of een strippenkaart van 3 massages voor 195 euro om regelmatig een massage te ontvangen….liefde en zorg voor jezelf! ). Ook deze massage starten we met een korte intake waarin we samen bespreken en invoelen wat er op dat moment speelt; wat het verlangen en de intentie voor de massage is. Dan volgt de massage die 45-60 minuten duurt en tenslotte sluiten we af met een kopje thee en kan er nog wat gedeeld worden en woorden gegeven worden aan de ervaring.

Nadine Schartz, Harmelen: “Marleen straalt zoveel rust en zachtheid uit; je voelt je meteen al ontspannen, nog voordat de sessie is begonnen. Kon me heerlijk overgeven aan haar helende handen en energie. Een echte aanrader als je een moment voor jezelf wilt. Ik voelde me heerlijk gereinigd en opgeladen!”

Margaretha Schokker, Houten: “Marleen is een rustige, krachtige vrouw, met helende handen, die je een hele bijzondere ervaring mee kan geven. Na haar sessie merkte ik dat het veel meer ging stromen, alles kwam los. Zowel in mijn lijf, als in mijn leven. Binnenkort hebben we een volgende afspraak en ik kijk er naar uit! Zij is een enorme aanrader!”

Ontvang inspiratie en oefeningen voor het leven van jouw authentieke vrouwkracht en eigen wijsheid!