Massages

Aangeraakt worden….niet alleen op fysiek niveau, maar ook emotioneel, mentaal en spiritueel. Verlangen we er niet allemaal ten diepste naar om écht aangeraakt te worden…écht gezien, ontvangen en verwelkomd te worden… Om diep te landen en thuis te komen in ons eigen lichaam, in contact met ons hart, onze emoties, onze levenslust…alle lagen van onszelf…

De basis van onze levensenergie en van onze vrouwkracht ligt in ons bekken; dit is de plek van waaruit wij onszelf mogen dragen en ons gedragen mogen weten door onze voorouders, zusters en Moeder Aarde. Van hieruit en in verbinding met ons hart, kunnen we ons verhouden met anderen (ontvangen en begrenzen) en in onze eigen kracht en wijsheid in de wereld kunnen staan. Het is de plek van waaruit de levensenergie door ons hele lichaam stroomt, zacht, subtiel en tintelend, of juist heel krachtig. De plek van waaruit wij onszelf kunnen voeden en laten voeden door de Aarde.

Tegelijkertijd is dit ook de plek waar pijn, verdriet, onverwerkte emoties en trauma liggen opgeslagen. Er zit spanning op deze plek, verkramping die de levensenergie en onze vrouwkracht blokkeert. Doordat we die spanning, pijn, verdriet, trauma liever niet voelen, kunnen we ook niet bij onze kracht in ons bekkengebied aanwezig zijn. Trekken we ons terug uit de plek. Er is geen bypass, als je je levenskracht helemaal wilt toelaten, heb je ook de pijn te voelen, te blijven ademen, niet vast te zetten.

Daarom geef ik massages gericht op het bekkengebied, de baarmoeder en de yoni. Om vrouwen weer te her-inneren aan hun kracht en hen daarmee in verbinding te brengen. In een veilige warme bedding.

Ik ontvang je heel graag in de veilige en heilige ruimte van mijn massagetempel. Een plek om in een helende bedding aangeraakt te worden en uitgenodigd om te zijn met alles wat zich aandient, alles wat gevoeld en bewust wil worden…

Op fysiek niveau is het ontvangen van een massage heel erg fijn. Het helpt om meer ontspanning in je lichaam te ervaren en fysieke klachten verminderen.

Op emotioneel niveau helpen massages om emoties en trauma’s die in het lichaam liggen opgeslagen vrij te maken en los te laten. Door aanraking van het lichaam en helemaal door aanraking van de diepere lagen, kunnen vastgezette emoties weer in beweging komen en daardoor gevoeld worden. Als ze worden gevoeld is het heel helpend voor de verwerking om niet in verhalen en verklaringen te verdwijnen, maar om echt bij het voelen te blijven, door te blijven ademen en alles te verwelkomen in je hart, zo kan het transformeren. Daar begeleid ik je bij.

Op mentaal niveau brengen massages diepe ontspanning, omdat je wordt uitgenodigd af te dalen in je lichaam (uit je hoofd dus), tot overgave en ontvangen.

Tenslotte worden op spiritueel niveau worden je chakra’s ( verbonden met specifieke plekken in je lichaam, emoties, organen en spirituele thema’s) verder geopend en verbonden, wordt je energielichaam schoner en word je ziel uitgenodigd om dieper te incarneren in je lichaam. Zodat je meer aanwezig kan zijn in je lichaam en op aarde.

Je kunt bij mij terecht voor verschillende massages:

Womb-massage

Bekken-massage

Inwijdingsmassage

Over mijn manier van masseren en wat ik daarin wezenlijk belangrijk vind, heb ik een blog geschreven: ‘Een fluisterende uitnodiging om te vertragen’

Meld je nu aan voor maandelijkse inspiratie en ontvang 10% korting op een massage!

Vicky – Het is lekker warm binnen en na een kopje thee neem ik plaats op de massage tafel. Wanneer blijkt dat ik vergeten ben om handdoeken mee te nemen, reageert Marleen daar warm en helder op. Ze reageert liefdevol op het feit dat ik ze vergeten ben en legt uit waarom het voor haar fijn is als ik ze mee neem. Zo leer ik Marleen de weken en maanden erop vaker kennen. Ze is helder in hoe zij de dingen ervaart, eerlijk en open ook en liefdevol warm en begripvol naar hoe de dingen voor mij voelen en zijn. Het maakt dat ik me veilig voel. Ik voel tijdens de zachte aanrakingen van Marleen boosheid omhoog komen. Ik voel heel helder waar het aan gekoppeld is. Wat ik bijzonder vind en wat me opvalt is dat de boosheid gevoelt herkend en ervaren wordt en vervolgens als water weer zachtjes verder stroomt. Ik ben veilig hier, ik voel me veilig, op deze plek, in mezelf en met Marleen, precies op dit moment in het hier en nu. Ik verzacht, mijn Baarmoeder verzacht, mijn water verzacht… Een ander heel bijzonder onderdeel van de Womb-massage is het Rebozo-ritueel. Tijdens dit laatste gedeelte van de massage worden er doeken om de voeten, baarmoeder en het hoofd/ gezicht gebonden. Voor mij voelt het ontzettend koesterend om de spanning van de doeken te voelen en tegelijkertijd door Marleen op een neer gewiegd te worden. Heerlijk voelt het voor mij in de doeken die me ‘houden’ en koesteren. Die me ‘stevigheid’ bieden en zachtheid, tegelijkertijd. Het liefste zou ik na deze fase heerlijk op de tafel blijven liggen en er ‘nooit’ meer afkomen. Wow, jij zit echt precies op je pad Marleen, wat heb je een hoop moois te brengen. Ik eer je om wie je bent en om je Eerlijkheid, Helderheid, Zachte Kracht en Moeder~Hart. Ik gun veel vrouwen dat ze zich door jou ‘gedragen’ kunnen voelen en zichzelf kunnen ‘herinneren’”

Sandra – “Al toen ik de eerste keer binnenkwam bij Marleen wist ik dat dit een veilige en liefdevolle omgeving was. Bij Marleen durf ik los te laten en diep naar binnen te gaan op zoek naar meer ontspanning en zachtheid, in verbinding met mijn vrouw-zijn. De cyclus van drie womb-massages heb ik als bevrijdend ervaren, elke keer kon ik wat dieper ontspannen. Allereerst was ik al dankbaar dat het veel minder “vast” zat dan ik altijd dacht. Zo’n ontdekking is al een kadootje. Deze gedachten zijn ook op slag verdwenen en hebben plaats gemaakt voor een gevoel van acceptatie, lichtheid en nieuwe sensualiteit waar ik al een tijd naar verlangde. Ik zat al in een mooi groeiproces en de massages vormden een deel van dit pad, dat is geen toeval, en ik voel mij nu nog meer heel. De wat stoere doorzetter in mij mag nu meer ontspannen, minder moeten, en nog meer genieten van het leven in al haar vormen. Ik kan wel een heel A4-tje vol schrijven maar heb in essentie aardig samengevat wat ik voel. Ik ben Marleen heel dankbaar en kom zeker terug! Heel veel liefs!”

Elisabeth Metselaar – “De hele ambiance rondom de Womb-massage was gericht op ontspanning. Prachtige muziek, kaarsjes, een lekker kopje thee vooraf. En dan de massagetafel op. De zorgvuldige techniek die jij gebruikt, hielp om elk klein spiertje mee te nemen in de heling & ontspanning van mijn lichaam. Het met jouw handen én adem mee bewegen op mijn ademhaling, hielp mij om steeds dieper te zakken in mijn lijf. Op gegeven moment ging mijn baarmoeder in beweging en voelde ik dat ik op energetisch level aan het loslaten was. Hier kon ik door de warmte en zachte aanrakingen van jouw handen, de olie en het heerlijke kruikje nadien, heel goed met mijn aandacht bij blijven. Ik voelde me ontspannen, kalm en dicht bij mezelf na de massage. Heel erg bedankt voor deze fijne, aandachtige behandeling van jou. In liefde, Elisabeth”

Anoniem – Marleen praatte met haar handen met mijn lichaam; met iedere cel/ vezel. Een gave die niet veel mensen hebben in mijn beleving. Werkelijk afstemmen en voelen in contact op een heel verfijnd level, vanuit liefde. Het maakte het voor mij makkelijk om ook in contact te blijven en tot een dieper gevoel van bewustzijn en ontspanning te komen in m’n lijf, in m’n energieveld. En ik voelde me gezien en gerespecteerd op een heel diep nivo.”

Liedy de Vos, Zutphen“ Wat was het onwijs fijn jouw massage!! Een heel bijzondere ervaring vond ik het… Al met de kleine bewegingen die je gebruikte voelde ik dat mijn lijf weer begon te stromen…. het tintelde overal… Ik voelde dat ik met elke beweging ook steeds meer in de overgave en het vertrouwen kon komen… Ook jouw rust en zachtheid hielpen hier bij! Ik heb mij lange tijd niet zo ontspannen gevoeld en kon ook de moeheid hier helemaal toe laten… De dagen erna voelde ik echt verandering in mijn bekken gebied maar ook in mijn hele lijf.. ervoor voelde het alsof mijn adem stokte in mijn middenrif… Ik kon weer beter doorademen… Ik zou graag vaker een bekkenmassage ontvangen…. om ook beter voor mijn lijf te blijven zorgen…en stromend te houden.” (16 juli 2020)

Anne-Marie Hamming, therapeut en supervisor, Zutphen: ” Deze bekkenmassage was precies wat ik nodig had. De zachte en uitnodigende aanwezigheid van Marleen en haar prachtige werkwijze zorgden ervoor dat ik helemaal kon zakken in mijn bekken, diep ontspande en zacht werd van binnen. Bijzonder vond ik dat ik het niet echt een massage kon noemen, doordat het bestond uit verschillende lichaamshoudingen waarin Marleen haar eigen lichaam gebruikte als steun en haar handen voelde als een uitnodiging. Heel verrassend, dragend en helend. Ik merkte dat dit mijn zelf-helende vermogen aanzette en ik tijdens en naderhand een heerlijke ruimte in mezelf ervoer. Dank je wel!”

Denise: ” Een bekkenmassage ontvangen van Marleen is heel bijzonder. In een veilige en knusse setting nam Marleen mij mee op reis in mijn lijf en hielp ze mij me gewaar te worden van mijn bekken (en van alles wat mijn bekken me te zeggen had). Wat ik fijn vond, was dat ze anticipeerde op wat mijn lichaam aangaf wat er op dát moment nodig was; een teken van oh zo belangrijke flexibiliteit en kunde. Buiten dit alles is Marleen een vrouw die heel goed de veiligheid kan bieden die (de intimiteit en nabijheid van) een bekkenmassage met zich meebrengt. Ik kijk uit naar mijn volgende bezoek aan Marleen!”

Krista Reurink, Eefde: “Ik heb een bekkenmassage ontvangen van Marleen en haar als liefdevol, stevig en transparant ervaren. Het was een bijzondere, ruimtegevende en ontspannende massage. Ze kon goed bij mij aansluiten, ik kon goed contact maken met mijn vrouwelijke energie. Het voelde veilig en vertrouwd. Down to Earth, van vrouw tot vrouw. De energie stroomt weer in mijn buik en bekken. Dankjewel lieve Marleen!”