Bewust Zijn,  Rituelen

Het oude loslaten

Maandag 25 juli, was de Dag buiten de Tijd…ik kende de term wel, maar wist niet goed waar de dag precies over gaat. En ik kwam er achter dat je dat ook niet hoeft te weten om er op mee te resoneren… (De Maya kalender gaat uit van 365 dagen én van 13 manen = 13×28 dagen = 364 dagen. De extra dag om op 365 te komen is de Dag buiten de Tijd)

De 24e ‘s avonds deed ik samen met mijn Lief een sessie, waarvoor ik de kaart De Spiraal had getrokken. De Spiraal (opgerolde slang) staat voor Groei en Transformatie….

“Deze kaart geeft aan dat je diep je bewustzijn en het onbekende in moet gaan, om daarna uit te strekken tot aan de hemel. Het is cruciaal dat je je aan deze reis overgeeft, totdat het uitputtende voorbeeld zich oplost in de diepte en de daarbij behorende energie is opgelost, om een nieuwe werkelijkheid te laten ontstaan.”

Die avond zakte ik dieper en dieper, zo moe… zó moe…allerlei beelden, gedachten en gevoelens kwamen voorbij, waarbij het voelde alsof ik aan het ‘afdraaien’ was…oude ideeën, oude emoties, oude conditioneringen, oude ervaringen…alles wat uitputte…ik hoefde nergens aan vast te houden, niets te interpreteren of vast te houden, alleen maar ‘afdraaien’, het laten gebeuren…

En de dag erna, de Dag buiten de Tijd, ging dat fysiek nog verder…hoofdpijn, pijn bij mijn ogen, keelpijn, pijn in mijn gewrichten en spieren én koorts… Ik ben nog wel even naar het strand geweest, maar daarvoor en daarna veel geslapen…en ook nog ruzie gemaakt om ‘iets ouds’: het idee zomaar in de steek gelaten te worden, er zomaar alleen voor te staan…De hele dag ging nog over het loslaten van het oude. Soms probeerde ik wel om me eens op het nieuwe te richten, of stelde mijn Lief mij daar een vraag over, maar in mijn systeem was daar helemaal geen ruimte voor…

“Deze kaart kondigt een verdieping en een wedergeboorte aan. Laat je in dit proces door niets hinderen, want het is nu het goede moment, de krachten van de natuur steunen je.”

Rust en loslaten, afdraaien…Loslaten en rust, afdraaien…

HET NIEUWE VERWELKOMEN

Toen ik wakker werd voelde ik me een stuk beter. Nog wel dezelfde symptomen, maar een stuk milder. We gingen wandelen en Lief maakte een mooi spiraal van takken op de grond…daar in lopend, het oude verder loslatend, werd met iedere stap duidelijker waar het over ging…

  • Hard werken
  • Hard mijn best doen
  • Angst voor tekort
  • Angst er alleen voor te staan
  • Op een bepaalde laag nog niet écht geloven dat ik voor mij gezorgd wordt, dat ik mag ontspannen, dat het veilig is…

En met het weer naar buiten lopen door de spiraal werd duidelijk wat het nieuwe is dat ik mag verwelkomen…

  • Vertrouwen
  • Ontspannen
  • Overvloed
  • Weten dat er voor me gezorgd wordt…

Welkom verzachting. Welkom vertrouwen. Welkom volgende laag van Ruimte voor Zijn…