Baarmoeder healing,  Ceremonies,  Rite van de Baarmoeder,  Rituelen,  Vrouw Zijn,  Wombhealing

‘Into the Womb’

De afgelopen 10 maanden was mijn kompas, dat wat mij richting gaf, ‘Into the Heart’. Dit heeft mij veel gebracht, iedere keer weer naar mijn hart…bewegen vanuit Liefde en ook steeds weer voelen waar nog verkramping zat, waar ik me terugtrok, uit verbinding ging…Out of the Heart ging… Wat ik op die momenten nodig had. Veiligheid! Om m’n hart weer zachtjes te openen, voor mezelf en m’n omgeving.

Vorig weekend nam ik deel aan de Womb Wisdom Retreat van Yama Voorhorst en veranderde mijn kompas in ‘Into the Womb’…Helemaal passend bij mijn intenties voor de retreat:

 • to dive deep into the ancient Wisdom of the Womb’
 • to connect deeper in Sisterhood

En oh wat was dit een diepgaand en rijk weekend. ‘Into the Womb’….Zowel het diep aanwezig zijn in de Baarmoeder, als daar aankomen door de Yoni, met beiden diep te verbinden. O.a. in het heilige ritueel van de Yoni Puja…de schoonheid, de liefde, het eren van De Moeder, Shakti, Divine Feminine, álle vrouwen, ons eigen vrouw-zijn…wat een openend, verbindend en sacred ritueel…zoveel schoonheid, jou en sensualiteit….voorafgegaan en gevolgd door prachtige ‘oefeningen’ om te openen, te verbinden, uit te nodigen en te voelen…

Dit ging voor mij allemaal zo zacht, zo uitnodigend…steeds dieper, steeds stiller, steeds meer overgave en heel zacht en bewust ademend… Toen kwam er plotseling een stemmetje langs, toen een aantal sisters diep in proces gingen en daar geluid aan gaven…doe ik wel genoeg? Mis ik iets? Plaats ik mezelf er buiten..? Om dan vervolgens te glimlachen en deze vragen weer van me af te laten glijden (en er later nog woorden aan te geven in de deelcirkel) …om weer in de zachtheid te zakken en heel precies subtiele lagen te voelen. Genietend van de hand van een sister die even mijn buik aanraakte, daardoor werd ik uitgenodigd om nóg meer te zakken en er weer even aan herinnerd te worden dat ik het niet alleen hoef te doen…

De afgelopen jaren heb ik zoveel doorvoeld, geschoond, opgeruimd en getransformeerd in mijn baarmoeder…en nu mag ik naar de subtiele energieën afdalen, verstillen om die te kunnen voelen, de fluisteringen, de hele zachte uitnodigingen, om daar bij aanwezig te zijn…Geen verhalen zoeken…Niet hard werken…Geen drama zoeken om iets te voelen…

 • Stilte…
 • Zachtheid…
 • Subtiliteit…
 • Voelen…
 • Vertrouwen…
 • Aarde…
 • Adem…
 • Sensualiteit…
 • Sacredness…

‘Into the Womb’

En als het gaat over mijn tweede intentie om dieper in zusterschap te duiken…als het gaat over de zusterwond en zusterverraad…daarin kwamen zulke zo’n heldere boodschappen door.

In íedere vrouw heb ik een aspect van de Divine Feminine gezien…

In íedere vrouw heb ik een aspect van mezelf gezien…

 • We are all so beautiful…
 • We are all so unique…
 • We are all so different…
 • We are all so the same…
 • We are all expressions of the Divine Feminine…
 • We are all one…

I forgive myself!

Ik vergeef mijzelf voor alle keren dat ik over grenzen van mijn zusters ben gegaan, bewust of onbewust, en ik ons zusterschap zelf niet heb geëerd. Ik vergeef mezelf voor alle keren dat ik een zuster heb buitengesloten, omdat ik dacht daar een legitieme reden voor te hebben. Maar een grens stellen is iets anders dan vergeten dat we zusters zijn… Met die vergeving van mijzelf ontstond er zo veel ruimte, zachtheid en liefde naar alle vrouwen om mij heen…en naar het vrouwelijk veld…zo’n heerlijke stroom.

Daarop volgenden de woorden: Cut the crap, stand up for your sisters! Stand up for Sisterhood and the Sacred Feminine. En die kon ik zó voelen. Ik hoef niet meer dieper in pijn en verhalen over verraad te duiken…ik heb het gevoeld, ik heb het gezien, in mezelf en in mijn zusters én ik weet wat er nodig is voor verandering…

Be the change you wish to see in the world! Honouring the Divine Feminine, in all her beautiful shapes and colours!

Aho!

P.S. Op donderdag 25 november is er weer een Wombhealing & Rite van de Baarmoeder, welkom!