Lorelei

Laat je op Vrouwenfestival Lorelei meevoeren in de heilige ruimte van een Cacao-ceremonie. Ontvangen, overgave en ontspanning…. Samen met Moeder Cacao, klank en beweging nodigen we je uit om je hart, bekken en sensualiteit te openen en daarin jezelf en de ander te ontmoeten. Stoutmoedig op Lorelei

Dit jaar is het thema van het Lorelei Vrouwenfestival “Stoutmoedig”!

De poort naar de nieuwe wereld heeft zich geopend. We nodigen je uit om samen met ons stoutmoedig dit onbekende pad te gaan. Laat jezelf zien zoals je werkelijk bent. Los van de bekende structuren, voorbij logica, twijfel en angst. Verbind je met je hart en laat je ziel spreken, dans je goddelijke passie, laat je schaterende lach klinken. Laten we leiden door vreugde, helen door liefde. Laten we Leven vol passie.

Wees een leider van de nieuwe weg van liefde hier op aarde. Durf je te vertrouwen op het kloppen van je hart, te luisteren naar de waarachtigheid waarmee het spreekt? Durf je je te verbinden met dat wat jouw oprecht raakt en daar naar te handelen? Doe eens iets geks, iets nieuws. Iets wat je hart je ingeeft. Laten we oefenen hier op Lorelei!


Cacao-ceremonie op Lorelei

Dit jaar geef ik samen met mijn Cacao-sister Evelyn een Cacao-ceremonie op Vrouwenfestival Lorelei… We kijken er ontzettend naar uit om jou in dit prachtige vrouwenveld te ontvangen!

Neem je zelf een beker mee, een kussentje/matje/dekentje om comfortabel op te kunnen zitten en liggen. En 5,- euro vergoeding voor de cacao.Werking van Cacao

In cacao zit theobromine (dit betekent ‘Goddelijk blad’) en zorgt er voor dat het hart sneller gaat slaan, de bloedvaten uitzetten en de spieren in de longen relaxeren. De werking kan daardoor zowel stimulerend en opwekkend zijn, als rustgevend, als beide tegelijkertijd. Je krijgt er een warm en gevuld gevoel van…gevuld met liefde en dankbaarheid.

Intentie

Cacao nodigt je uit om naar binnen te gaan en volgt de intentie waarmee je haar drinkt… Wat ís de intentie waarmee je haar drinkt? Daar stem je je in de ceremonie eerst op af, om vervolgens te voelen hoe de warme, zachte vloeibare drank als een bondgenoot, als een geliefde, je hart en buik verwarmt en al je cellen wakker kust.

Ademen…naar je hart…openen van je hart…de subtiele energie die langzaam maar zeker al je cellen aanraakt en opent

Afhankelijk van je intentie en van wat dienend is voor jou kan zich van alles aandienen tijdens de cacao-ceremonie. Cacao brengt je in een staat van verruimd bewustzijn (niet psychedelisch) en liefde. Het opent je voor schoonheid, lichtheid, genot, aanwezigheid, creativiteit en sensualiteit…een heerlijke, open, ontvankelijke, liefdevolle staat van Zijn. En in die zachte ruimte kun je je ook bewuster worden van schaduwstukken, verdriet, weerstand en mind…

De uitnodiging is om dat wat zich aandient te verwelkomen, te voelen, te blijven ademen en naar je hart te brengen. De sleutel is overgave…

Gezond & Cacao

Cacao bevat veel anti-oxidanten, wat sowieso heel gezond voor ons lichaam is, want anti-oxidanten ruimen vrije radicalen in het lichaam op, stimuleren vetverbranding, dragen bij aan een gezond hart en gezonde bloedvaten en geven een boost aan je immuunsysteem. Mineralen als zink, ijzer, chroom en magnesium hebben ook een positief effect op je gezondheid.

En er zitten ook nog eens allemaal stofjes in, neurotransmitters, waar wij heel erg blij van worden, zoals anandamide, tryptofaan en serotonine. Anandamide komt van het Sanskriet woord ‘ananda’, dat ‘vreugde’, ‘geluk’ of ‘blijdschap’ betekent. Het zorgt o.a. voor motivatie en plezier. Tryptofaan kan helpen tegen angst en onrust en zelfs als anti-depressivum werken. Serotonine heeft een positieve invloed op je stemming, zelfvertrouwen, slaap, emoties en seksuele stroom.

Sensualiteit & Cacao

Cacao is ook een medicijn dat de sensualiteit wakker maakt…, wat ‘niets anders’ is dan je te openen voor je senses, je zintuigen. Voelen, ruiken, horen, proeven, zien…en weten. De intensiteit van je zintuigelijke waarneming neemt toe, door de liefde die er bij komt en je cellen opent. Die sensuele stroom kan zich heel zacht en subtiel uiten, maar ook meer uitbundig en speels.

Renée Hartemink – “Marleen kan je ontvangen en zien. Echt gezien en gehoord worden is zó helend. De Cacao-ceremonie begeleidt ze fantastisch. Haar meditaties zijn als een warm bad van liefde. Dankje lieve Marleen Magdalena.”Liefde voor Cacao

Moeder Cacao heeft onze harten gestolen! We hebben veelvuldig met Moeder Cacao gereisd, zowel individueel, als met z’n tweeën, als tijdens ceremonies en retraites van anderen. Wij laten ons tijdens de ceremonies heel graag door haar leiden! Haar wil geschiede….!

We zijn beiden opgeleid door Deva Yama en Shadi Henau om Cacao-ceremonies te begeleiden.

Ellen: Het was voor mij even geleden dat ik onderdeel was van een vrouwencirkel. Ik merkte zondag (Cacao-ceremonie in Sisterhood) weer eens hoe heerlijk het was. En zeker in de aanwezigheid en veilige bedding die jullie gaven. En als je naar jou en Evelyn kijkt, dan spat daar toch de magie, vrouwelijkheid en zaligheid van af! Ik geniet nog steeds na.”


Zien we elkaar op Lorelei?

Wij zijn er dinsdag 11 t/m do 13 juli….op één van deze dagen hopen we je te verwelkomen!

En mocht je niet kunnen, dan verwelkom ik je graag op een ander moment. Bijvoorbeeld tijdens een Wombhealingceremonie, een Borstweefselbehandeling, een Bekkenmassage of in een andere Cacao-ceremonie in Sisterhood!