Bewust Zijn,  Rituelen,  Vrouw Zijn

Sacred Rebel Oracle

“Every journey starts with a single step” en “Going beyond normal”….

Vorige week heb ik mijn administratieve baan, die ik op dit moment nog heb voor 12 uur per week, opgezegd per 1 januari… Het besluit had ik een aantal maanden geleden al genomen en ook gedeeld met mijn leidinggevende (dat woord…. zucht), maar afgelopen week heb ik de formele opzegging verstuurd en al mijn collega’s geïnformeerd. Omdat….ik me volledig wil richten (en laten leiden….door mijn innerlijke leidinggevende, mijn Hart, en mijn hogere leidinggevende, the Universe ☺️) op mijn praktijk Ruimte voor Zijn én het geven van trainingen (bewustzijn, communicatie, mens-tot-mens-verbinding en mindfulness).

De beslissing genomen te hebben en de stappen om die uit te voeren voelt heerlijk én er komt zo af en toe een spanning omhoog zo vanuit mijn derde chakra… Die eigenlijk ‘alleen maar’ gaat over: “Heb ik straks voldoende inkomsten?” En los van dat de vraag op zich legitiem is, voelt de energie van deze vraag/angst zó oud…en tijd om los te laten.

Toen ik twee weken geleden met Auke op Texel was voelde ik op een gegeven moment zo de druk van ‘het systeem’ op me drukken…heel zwaar. En tegelijkertijd was er van binnenuit een tegendruk, vanuit mijn derde chakra, een krachtige woede om los te breken, letterlijk zag ik de laag van het systeem openbarsten/breken. Me te bevrijden van alles wat onderdrukt, wat me weghoudt van waarlijk leven, wat me weghoudt van mijn ware liefdevolle speelse vrije wetende essentie. Ik herken de beweging in mijzelf om te proberen meteen weer houvast/veiligheid te zoeken in het systeem….ik had verwacht vanaf januari voor 1 of 2 mindfulness cursussen ingepland te worden bij een opdrachtgever en dat is (nog) niet het geval….oh jee…dan voel ik meteen een samentrekken in mij, weg uit die onderste chakra’s, en voel ik een beweging om heel hard een andere opdrachtgever te zoeken om me aan vast te houden…buiten mezelf…

En ik neem waar, bel m’n Lief even om te delen en weer te zakken, terug naar mijn Essentie, basis, Moeder Aarde onder mijn voeten, terug naar mijn Waarheid, terug in mijn hart en bekken, diep ademend, mezelf terugademend…

Ik wéét dat ik deze stap te zetten heb, ik wéét dat ik niet door kan gaan in deze functie…En ik zucht en geef me over…weet dat ik eerst volledig in dit veld van niet-weten te stappen heb, écht ten diepste, niet als een trucje…en dán kan het nieuwe zich gaan aandienen…

Het past ook helemaal bij het seizoen…Herfst…de tijd van loslaten wat niet meer dient…om in de Winter naar de stilte te gaan, het donker, zodat de Aarde kan rusten en de geplante zaadjes in het voorjaar weer kunnen ontkiemen… So be it!

Vrijdag vóór de Wombhealingceremonie trok ik de kaart “Every journey starts with a single step”… “You are on a journey. Yes, it is an internal journey but there is also a physical expression of this journey that is increasingly important to the fulfillment of your destiny in this lifetime. Your journey has started on the inside but it’s destination will be the physical expression of an internal healing. You have all that you need within you, this is not a time to worry about what you are going to take with you. From within your heart you will sense what needs to come along for the ride and what is best left behind. You will be able to travel far lighter than you ever imagined possible. You are not supposed to know all the details, nor how it is going to work out, before you set out. You are just meant to take one step after the other. Again en again…one step at a time.”

En later in de avond nog “Going beyond normal”….Over uit de mainstream stappen, authentiek en in vertrouwen. Niet alleen op logica en ratio vertrouwen, maar het mysterie en de magie verwelkomen, to choose a juicier approach to life! Meer leven, minder plannen…laten leiden door de natuur in plaats van die te proberen controleren…”You have the chance to live from the heart more deeply and expressively than ever before, have faith in your hearts truth!”

It is a full YES!

*Afbeelding van Cecilica Moon Art