Cacao,  Ceremonies,  Music Medicine,  Rituelen,  Vrouw Zijn,  Vrouwencirkel,  Zusterschap

Winterzonnewende Vrouwenjaarcirkel

So here we are… We did it!

Twee zinnen die gisteravond tijdens de Winterzonnewende door mij heen zoemden, geroerd en geraakt tijdens de allerlaatste cirkel van deze Vrouwenjaarcirkel. En superdankbaar!

Een jaar lang hebben we samen gereisd…12 prachtige vrouwen (mezelf meegerekend )! Samen diep gedoken in thema’s als Wombhealing, Vrouwenlijn, Zusterwond & Zusterschap, Yonihealing en nog meer… En afgesloten met de Winterzonnewende…om onze dankbaarheid uit te spreken en lichtjes aan te steken voor ons verlangen voor volgend jaar.

Samen ontdekt en ervaren hoe het is om als vrouwen samen te zijn en álles te verwelkomen:

  • wat als ik me wél uitspreek?
  • wat als ik me wél laat zien?
  • wat als ik mijn boosheid deel (terwijl de vrouwen vóór mij hun blijdschap deelden)
  • wat als ik mijn verdriet wél laat zien?
  • wat als ik mijn vreugde inbreng (terwijl de vrouw voor mij net deelde over haar pijn)?

De Vrouwencirkel…een vangnet, een netwerk, een bodem, een bedding, een veilige haven, dóór alles heen.

Magie van de Vrouwencirkel

“Is het geweest wat je er vooraf van verwachtte?” Die vraag werd gisteravond door één van de vrouwen aan mij gesteld. En mijn antwoord…”Nee, het is echt beyond alles wat ik van tevoren had kunnen bedenken!”

En dat is dus precies wat er gebeurt in dit veld… Als we als vrouwen samen in cirkel zijn en onszelf delen en openen dan ontstaat er magie. Dan worden er zoveel lagen en dimensies geopend. Dan wordt er her-innerd én geweven….heel oud en heel nieuw!

Het was gisteravond één bad van Liefde…waarin huilen en lachen, vreugde en verdriet elkaar zo moeiteloos afwisselden. We hebben ons lichtje aangestoken op deze donkerste dag van het jaar. En vooral héél véél dankbaarheid gedeeld en laten stromen…voor onszelf, voor elkaar, voor de cirkel!

Dankjulliewel, lieve mooie zusters, prachtige vrouwen, oneindig mooie creaties in jullie rijke diversiteit. Allemaal zo anders en ook zo hetzelfde…

Volgens mij kan ik nog wel even doorgaan zo…in mijn stroom van liefde en dankbaarheid. Maar ik laat het hier even bij en gloei met mezelf lekker verder. 🥰

Volgend jaar starten en twee Vrouwenjaarcirkels en er zijn nog een paar plekjes vrij!