Bewust Zijn,  Rituelen,  Vrouw Zijn

Afdalen in onze baarmoeder

Dank jullie wel mooie, moedige vrouwen!

Dank voor het afdalen in jullie baarmoeders.

Afdalen van jullie prachtige harten naar jullie krachtige baarmoeders. Daar waar zóveel te voelen is en waar zo’n enorme kracht huist. En tegelijkertijd ook zoveel pijn ligt opgeslagen. Pijn verbonden met zwangerschappen, seksualiteit, menstruaties en grensoverschrijding… Pijn verbonden met afwijzing, kracht die er niet mocht zijn, waar geen ruimte voor was, onderdrukking… Pijn van onszelf, van onze vrouwenlijnen en van het collectieve vrouwenveld.

Als vrouwen blijven we vaak liever in de veilige ruimte van de bovenkant van ons lichaam: ons hart en ons zesde en zevende chakra. We openen ons voor en verspreiden liefde, hogere intuïtie en verbinding met de bron, het licht. Richten onze aandacht en bewustzijn op spirituele ontwikkeling.

Lager in ons lichaam is het vaak veel lastiger vertoeven, daar inzakken en de verbinding maken…dat betekent ook de pijn toestaan. Dat betekent grenzen voelen en stellen. En dat betekent je boosheid voelen…die misschien wel kracht is verpakt als boosheid. Of misschien is het zelfs alleen maar kracht…en ben je daar zo onbekend mee dat je het verwart met boosheid…De tranen gaan stromen als we ons openen voor ons bekkengebied, voor onze baarmoeders. Het gebied van het element water….emoties en seksualiteit, levenslust. En alles wat daar gestold was gaat stromen als we ons gaan verbinden met onze baarmoeders. Verzachting om alles in onze baarmoeders te omarmen. Wat een power en levenslust komt er dan ook vrij! Uitbundig kolkend….of juist zacht vloeiend…het water, de sensualiteit en de creatiekracht verwelkomend!

Een vrouw zei laatst tegen mij: “Ik wist niet dat het mogelijk is zó krachtig te zijn door zó liefdevol te zijn.” Dát is de liefdesstroom van het hart die wordt gedragen door het bekken, door een volle, stromende, sensuele, krachtige baarmoeder…verankerd in de baarmoeder van Moeder Aarde.

De volgende Wombhealing & Rite van de Baarmoeder staat gepland op vrijdag 18 juni 2021. Wil je graag individueel de Rite ontvangen, of met één of meerdere vriendinnen, zussen, je moeder, dochters…? Dat kan natuurlijk ook. Aanmelden en/of vragen stellen over de Rite kan via het contactformulier.

Stephanie, Zutphen – “Kortgeleden heb ik de Rite van de Baarmoeder bij Marleen bijgewoond. Wat een mooie vrouw is zij en wat een fijne plek om de Rite te mogen ontvangen. Marleen creëert echt ruimte om er te mogen zijn, precies zoals je bent. Je mag gehoor geven aan je eigen behoeften en proces. De Rite voelde als een inwijding en een startsein om nog meer thuis te mogen komen in Moeder Aarde, in mijn lichaam, mijn vrouwelijkheid, mijn sensualiteit en seksualiteit. Dankjewel, Marleen, voor deze bijzondere dag.