Bewust Zijn,  Boeken,  Rituelen,  Sacred Union,  Vrouw Zijn

Boekentip: Het Magdalena Manuscript

Over de tantrische liefdesrelatie van Maria Magdalena en Yeshua.

Jaren geleden heb ik dit boek voor het eerst gelezen. Ik houd er van om boeken als deze na een aantal jaren opnieuw te lezen. Om dan weer nieuwe lagen te lezen, vanuit het bewustzijn waar ik me dan bevind, door de opgedane en ervaringen, verdiepen van mijn eigen kennis en weten in de jaren eigen kennis.

“Ik beloof je plechtig mijn waarheid.” Ik weet hoe en mijn hart begon te beven op mijn beurt mijn hand op zijn hart en zei: “Ik beloof je plechtig mijn waarheid.”

Deze tekst gaat over ‘de basis’ van de alchemie in de relatie (de seks-magie van Isis): Waarheid, die leidt tot veiligheid en vertrouwen (wat iets anders is dan makkelijk, statisch en symbiotisch…😉), zodat je aanwezig kan zijn, in vol bewustzijn. Of daar weer voor kan kiezen. En bewustzijn is de houder (de beker) waarin het alchemistische proces verkregen. Waarin alles kan worden getransformeerd naar sterkere bewustzijnsniveaus.

Dat vraagt bereidheid en overgave, om iedere keer weer trouw te zijn aan jouw waarheid, de waarheid van je hart, die uit te spreken, in te brengen. Hoeveel (doods-)angst daar ook bij komt kijken…Om ook de ander te horen in zijn waarheid. En dat wat geen waarheid is, maar een rookgordijn of patroon, niet toe te staan. Niet in de Heilige (alchemistische) Relatie!

En dat is nog maar één van de aspecten die zo’n mooie rode draad vormt in dit boek…omdat het aanpassen in de relatie, het willen voldoen aan verwachtingen, het ‘fijn’ willen hebben…er voor kan zorgen dat we ons soms net niet helemaal laat zien, onze waarheid net een beetje achter houden…of misschien zelfs wel meer dan een beetje…

“Wil je geluk of wil je gelijk?”

Op zich prachtig…vanuit mildheid, liefde, compassie, een open hart kun je dingen soms laten gaan, omdat ze niet belangrijk zijn. Maar het vraagt een scherpte, oplettendheid, alertheid, als van een adelaar, om waar te nemen of het er écht niet toe doet… Of dat het er wél toe doet en dat je je door je niet uit te spreken eigenlijk terugtrekt uit de Relatie, je eigen Waarheid verlaat en zo je Bewustzijn en daarmee de mogelijkheid tot alchemistische processen naar meer Liefde vernauwt…

Als ik dat probeer vanuit mijn angsten/patronen, houd ik het altijd maar even vol…mijn Hart roept te hard om de Waarheid om te kunnen handelen…en anders roept mijn Lief mij wel terug…of ik hem…✨❤️✨

Nou….dat zijn zo wat overpeinzingen en invoelingen op deze vierde vakantiedag…Ik duik zo weer in de hangmat, in de zon, in mijn hart, in het boek…

In Liefde ❤️