Bewust Zijn,  Rituelen,  Systemisch Werk,  Vrouw Zijn

Wombhealing, Rite of the Womb & Cacao

In de voorbereiding op de Wombhealing & Rite van de Baarmoeder van afgelopen vrijdag ging ik rozen kopen. Alleen al dit jaar heb ik de Rite van de Baarmoeder 10 keer doorgegeven en áltijd met gekleurde rozen…meestal rood, soms roze, oranje, heel lichtroze…

Maar vrijdag stond ik voor de rozen en vielen mijn ogen meteen op de witte rozen en wist ik dat die mee mochten voor de ceremonie van die dag. Mijn hoofd probeerde er nog even tussen te komen door een verklaring daarvoor te vragen en te opperen dat rode rozen passender zouden zijn bij de Rite… Naar die gedachten heb ik maar geglimlacht en de witte rozen gekocht. Vertrouwend dat dit klopte en ook benieuwd of het waarom zich nog zou laten zien…

Thuisgekomen ging ik de ceremoniële cacao bereiden, die tijdens deze ceremonie ook gedronken zou worden. Ook daar gebeurde ‘iets anders dan anders’. Tot nu toe had ik alleen Keith’s Cacao en Ruk’u’x Ulew gebruikt. Waar ik Keith’s Cacao liefdevol en krachtig ervaar: een stevige, zachte, liefdevolle uitnodiging om het hart te openen en om in die heartspace dat te ontvangen wat gezien en gevoeld wil en mag worden. Ruk’u’x Ulew ervaar ik heel rond, zacht, vrouwelijk en aards…de energie van Pachmama, de Moeder. Beide cacao’s waren echter op en daar lag Dalileo’s Ancestral Cacao… Een cacao die handmatig gemalen en bereid wordt op een manier zoals de voorouders in dat gebied dat ook al deden.* Dus diep verbonden met de voorouderenergie.

En ohwww wat waren de voorouders aanwezig tijdens de ceremonie…

✨ De 13 Grootmoeders, onze moeders en grootmoeders die werden uitgenodigd tijdens het kaarsjesritueel en zo’n liefdevolle, krachtige, zachte bedding gaven aan de ceremonie.

✨De witte rozen die verbonden bleken met enkele voorouders

✨Het Systemisch ritueel met de Vrouwenlijn dat veel meer tijd vroeg ‘dan gebruikelijk’ en de voormoeders zulke mooie boodschappen meegaven:

✨ Dat onze moeders wel naast ons staan in de zin van dat ze ons steunen, maar dat ze niet náást ons staan: zij zijn de moeders, wij zijn de dochters, ieder op onze eigen plek. Wij zijn de kleinen, zij zijn de groten. En vanaf die plek eren zij ons ook, óók onze grootsheid.

✨Dat wij een plek hebben bij gratie van onze vrouwenlijn. Dat wij onze plek hebben omdat zij, onze voormoeders, allemaal hun plek hebben. In het westen kunnen we zo ontzettend individualistisch zijn, wat zeker ook kwaliteiten in zich heeft. Maar het kan ons ook doen vergeten dat we onderdeel uitmaken van het geheel. Onze voormoeders herinneren ons er aan dat we niet ‘los’ bestaan, door ons te herinneren dat we een plek hebben in onze lijn, daar onlosmakelijk mee verbonden zijn.

✨ Dat de energie die door onze vrouwenlijn stroomt héél subtiel kan worden waargenomen. Dat daar soms héél weinig woorden voor zijn, weinig expressie, maar juist verstilling, aanwezigheid en ontvankelijkheid om die subtiele energetische stroom die doorkomt via onze voormoeders te mogen ontvangen. En die ons dan zó kan bekrachtigen, vullen met liefde en vertrouwen.

✨Dat we het lot van onze vrouwenlijn niet kunnen ontkennen of negeren én dat we niet het lot van onze hele vrouwenlijn op ónze schouders hoeven te nemen. We mogen het zien, erkennen, voelen hoeveel het is, er ‘ja’ tegen zeggen én dat wat van onze moeder/grootmoeder/overgrootmoeder is bij haar laten, Er voor buigen en verantwoordelijkheid nemen voor ons eigen deel, ons lot. Ik houd van het Engelse woord voor verantwoordelijkheid: responsability – the ability to respond. Dat wat jij aan kunt, waar jij op kunt antwoorden, waar jij toe in staat bent. En dat geldt voor jouw lot. En als je het lot van andere vrouwen in jouw voormoederlijn niét draagt, dan is dat bekrachtigend voor je hele vrouwenlijn, dus óók voor jou.Dank aan alle voormoeders, dan aan alle voorouders (het mannelijk was ook duidelijk aanwezig tijdens deze ceremonie), dank aan de witte rozen en dank aan Dalileo Ancestral Cacao. Dank voor jullie Liefde, Steun en Wijsheid!

🤎 Wil je ook een ceremonie met Cacao ervaren? Dat kan op afspraak (info@ruimtevoorzijn.nl), bijvoorbeeld gecombineerd met een bekkenmassage of Wombhealing & Rite van de Baarmoeder.

🤎 De Wombhealing & Rite van de Baarmoeder van 14 oktober 2021 (open inschrijving) is een ceremonie mét Cacao. https://fb.me/e/14SRVvl8Z

🤎 Zelf neem ik 22-25 augustus 2021 deel aan de Cacao Facilitator Retreat van Yama Voorhorst en Shadi Henau. Voor als je diep wilt verbinden met Moeder Cacao, dus niet alleen voor als je ceremonies wilt gaan faciliteren…https://fb.me/e/Wzocj8aQ

*Cacao en achtergrondinformatie verkregen via www.onespiritworld.com.