Bewust Zijn,  Rituelen

Een gezegende zweethut…

Prachtige bloesem boven de hut…dat was het eerste wat ik zag toen ik weer aankwam op deze prachtige plek. Voor mij voelde dat als een zegening, een zegening van de zweethut. En een zegening was het zeker, ook voor mij als vuurvrouw…hoewel die zegening niet zo zacht voelde als het zachte gevoel dat ik kreeg toen ik de bloesem zag…eerder confronterend…🔥

Het vuur laat altijd zoveel zien, is zo’n mooi en wijs medicijn… Ze geeft informatie over de processen die in de zweethut gaande zijn en wat nodig en dienend is. Prachtig om dit als vuurvrouw te mogen volgen, me daarvoor te openen.

En ik zie en voel ook altijd boodschappen voor mijzelf. Dit keer ging het over de aandacht en toewijding die de opbouw vanuit de basis vraagt. Bottomline komt het er op neer dat ik vanuit zorgen (dat het vuur niet goed aan zou gaan en niet alle potentie van de stenen aangewakkerd zou worden) teveel kleiner hout en te weinig grote blokken in de bak/basis had gelegd. Waardoor het vuur te snel ging en de stenen al in de bak zakten terwijl het hout er onder nog niet voldoende brandde en de stenen dus niet op een hele hete basis dreigden te landen. Dan gaat er eigenlijk gewoon veel energie verloren… En moest ik hard aan het werk om dit te herstellen…

Tja…dankjewel grootmoeder Vuur, voor dit inzicht…dit is inderdaad iets wat ik herken. Ik heb wel vaker de neiging om te snel te willen gaan, ook uit een angst dat het anders niet goed komt.

En dan schenk ik dus soms niet genoeg aandacht aan de tussenstappen, de verschillende fasen, die nodig zijn om écht die stevige basis te creëren, die warme stevige voedende bedding, waarop de volledige potentie kan ontluiken en tot volle wasdom kan komen… Dan moeten er vervolgens dus herstelwerkzaamheden gedaan worden…pas op de plaats gemaakt worden.

Ja, mijn ziel laat heel duidelijk zien en voelen wat ‘de bedoeling’ is. Maar het is vervolgens niet aan mijn ego om het tempo te gaan forceren…

Dienend en volgend blijven, aan mijn ziel, de liefde én het proces…een zegen om daar bewuster van te worden. Bewuster van waar mijn ego de neiging heeft het over te nemen en bewuster van kiezen voor de liefde en ruimte voor het proces…ruimte voor zijn. Een zegening…

Wil je ook graag een keer de zweethut in? Van harte welkom! Meer informatie en data vind je hier.