Bewust Zijn,  Rituelen,  Sacred Union,  Systemisch Werk

JA! zeggen…

Afgelopen donderdag 17 maart hebben Auke en ik JA gezegd…
Een JA naar elkaar en daarmee ook een JA naar onszelf, naar onze kinderen, naar het Leven en naar de Liefde. En uiteraard ook een JA naar elkaars verleden en families…
Met alles er op en er aan…JA!

I once had a thousand desires, but in my one desire to know you, all else melted away – Rumi-

De ont-dekking van ons-zelf in elkaar, van elkaar in ons-zelf. Een eindeloze ontdekkingsreis…we kijken uit naar iedere volgende stap! Voluit het leven te leven, samen met onze prachtige kinderen…🙏En wat een rijkdom, dat te vieren met zoveel liefdevolle mensen om ons heen! ❤️Zó dankbaar, voor de Liefde, voor onze Liefde, voor elkaar en voor het Leven!

Deze dag en deze JA hebben meer impact dan ik van tevoren had kunnen voorzien… We hadden vooraf bedacht dat we 17 maart het ‘formele trouwen’ zouden doen met aansluitend eenvoudig proost & taart. En dat we dan op 18 juni een trouwceremonie gaan doen bij ons thuis in de tuin, dat zou dan echt ‘onze ceremonie’ worden. En dat wordt het ongetwijfeld ook nog, maar jeetje was dit al een ontzettend fijn, mooi, warm, liefdevol feestje!!

Een bad van Liefde!
Iedereen volop genietend en stralend…zó fijn, ik stroom nog steeds over van dankbaarheid!

En het heeft ook veel meer impact in mijn systeem dan ik van tevoren had kunnen voorzien. Alsof m’n hele systeem, niet alleen m’n fysieke cellen, maar ook emotioneel en energetisch, door elkaar geschud is. Alsof alles weer een nieuwe plek mag krijgen, er nieuwe geometrische patronen ontstaan, een nieuw grid…precies zoals na een inwijding…wat het trouwen natuurlijk ook is.

Een Inwijding…

Ik heb jaren geleden eens gezien dat we door te trouwen, zouden intappen op ‘het veld van trouwen’, een veld van onvoorwaardelijk JA zeggen tegen de Liefde en tegen het Leven. Van niet terughouden, maar van voluit het leven te leven, met alles er op en er aan. Geen reserves, geen achterdeurtjes, geen terughoudendheid, geen escape-routes… Niet leven vanuit oude patronen en overlevingsmechanismen, maar de bereidheid en toewijding om via dit pad, ons pad, iedere keer wéér te kiezen voor het Hart en de Liefde! Uiteraard inclusief onze blinde vlekken, triggers en patronen, ik pretendeer niet dat dat er niet meer is nu ;-), maar mét de ongelooflijke bereidheid om het allemaal aan te gaan! Het lef hebben om ons te hechten…

Nu komt de uitspraak van Loesje in één keer weer bij me op: “Leven is meervoud van Lef” 
En zo is het!